V neděli 05.11.2023 nastoupilo naše áčko v posledním domácím zápase podzimní části sezóny proti béčku Klatov. Nebyl to jen další z řady okresních derby zápasů, ale také pikantní souboj bratrské dvojce Jardy a Kuby Pretzelmayerů. V prvním poločase byli hosté sice fotbalovější a více na balónu, nicméně náš tým byl v zakončení efektivnější a do kabin tak odcházel za nadějného dvoubrankového vedení. Po změně stran však našemu týmu již tradičně došly fyzické síly, hosté byli daleko lepší, zatlačili náš tým do hluboké defenzívy, a nakonec zaslouženě vyrovnali po střelách z poza potového území.

TJ Sokol Mochtín – SK Klatovy 1898 B 2:2 (2:0)

Od úvodních minut drželi hosté balón více na svých kopačkách, nicméně do výraznějších šancí se dostával náš tým. První velkou šanci měl Jirka Dolejš, který však ve skluzu nedokázal usměrnit mimo dosah nestárnoucího brankáře Klatov Honzy Hermana hezký centr od Jirky Čeledy. Za nedlouho se stejný hráč dostal opět do zakončení, nicméně jeho střela z šestnáctky skončila pouze na tyči hostující branky. Skóre utkání otevřel následně ve 14. minutě náš kanonýr Jarda Pretzelmayer, který již svým 14. gólem v sezóně zakončil hezkou kombinační akci našeho celku. Obdržená branka hostující hráče nabudila ještě k větší aktivitě, měli více ze hry, do větších šancí se však nedostávali. Navýšit vedení našeho celku mohl Matěj Kapusta, který však střelu z 20 metrů otřel pouze o břevno hostující branky. Ve 28. minutě se už skóre utkání měnilo, když se do zakončení ve vápně dostal Honza Šafránek a navýšil vedení našeho celku na 2:0. Zbytek poločasu byl nadále v režii hostů, avšak bez brankového zakončení.

Druhý poločas byl pak zcela ve znamení hostujících hráčů, kteří, i vinou fyzického výpadku našich hráčů, zatlačili náš celek hluboko do defenzívy a začali si také vytvářet brankové příležitosti. Výjimkou z naší strany byl snad jen únik Jardy Pretzelmayera, který však místo střely volil ve vápně nahrávku na Honzu Šafránka, kterou ale hostující obránce dokázal zablokovat. Náš tým dlouho držel několika vynikajícími zákroky brankář Dan Prokop. Bohužel v rozmezí 72. a 77. minuty byl zcela bez šance na dvě krásné střely z poza vápna, když na 1:2 snižoval hostující Kolerus a na 2:2 srovnával Barborka. V posledních 10 minutách se pak hra částečně vyrovnala a naši hráči si vypracovali několik rohových kopů, ze kterých však již vážněji ohrozit hostující branku nedokázali.

Sestava Mochtína: Prokop Daniel, Gajdušek David, Dolejš Jiří, Čeleda Jiří, Lysek Jakub, Bejvl Jakub, Kapusta Matěj (38. Potužník Ladislav) Smolík Radek, Strejc Stanislav (66. Höfler David), Šafránek Jan, Pretzelmayer Jaroslav

Tréninky pokračují v úterý a pátek od 18:00.

K polednímu podzimnímu mistrovském utkání nastoupí naše áčko v sobotu 11.11.2023 od 14:00 na půdě Blovic.

Po návratu našeho áčka z Blovic proběhne v Mochtíně společná dokopná A i B mužstva.

Zápis o utkání

Tabulka soutěže a ostatní výsledky

b_150_100_16777215_00_images_1699229714685.jpg