O uplynulém víkendu opět odehrály svoje turnaje všechny přípravky, mini přípravka hrála v neděli od 10:00 hodin v Nýrsku, mladší přípravka se zúčastnila turnaje od 10:00 hodin na hřišti v Sušici za účasti 4 družstev (Sušice B, Nýrsko A, Železná Ruda a Mochtín), již v sobotu od 10:00 hodin sehrála svůj turnaj v Lubech starší přípravka (Luby, Nalžovské Hory, Bolešiny a Mochtín).


Mini přípravka

V neděli 29. 10. 2023 odehrála mini přípravka poslední turnaj podzimní části v Nýrsku. Tohoto turnaje se zúčastnilo 8 týmů ve starší skupině a 6 týmů v mladší skupině. Mochtín tentokrát vyslal pouze jeden tým do mladší skupiny (marodka, prázdniny). Mochtín odehrál 5 zápasů a poté po domluvě trenérů byl odehrán ještě jeden zápas navíc. Počasí přálo, bylo slunečno a celkem teplo. Mochtín měl vstup do turnaje opět pomalý a prohrál první zápas, ale od druhého zápasu se už nejmladší hráči Mochtína rozehráli a do sítí soupeřů vsítili velké množství gólů.


Sestava:
mladší: Petr Rajtmajer, Ema Herian, Eliška Círová, Adam Tušek, Tomáš Bauer, David Sádlík, Tereza Zítková, Matyáš Švátora


Trenér:
Milan Žiak ml.

- autor článku Milan Žiak ml., trenér mini přípravky


Mladší přípravka

V neděli 29. 10. 2023 v Sušici odehrála mladší přípravka poslední venkovní turnaj letošního roku (8. kolo podzimního turnaje mladších přípravek). Všichni jsme čekali chladné šumavské skoro zimní počasí. Bylo však příjemně se sluníčkem, a tak nás pořadatelé pustili turnaj odehrát na přírodní trávník, a ne na umělku, jak se očekávalo.

Na začátek turnaje jsme se utkali se silným Nýrskem. Drželi jsme hru, co to šlo, ale vzdorovat dobře organizovaným fotbalistům z Nýrska jsme vydrželi jen pár minut. Začali jsme dostávat góly a nemohli najít protihru, jak tento „příděl“ alespoň zastavit. Jen párkrát jsme se dostali na soupeřovu polovinu a snad jen jednou ohrozili jejich brankáře, a proto jsme podlehli vysokým rozdílem 0:12. Jak mi to střídaní umožnilo, zkoušel jsme na hřiště poslat svoje nejsilnější a nejstarší svěřence, abychom docílili alespoň čestné branky, ale marně.

V druhém zápase jsme se střetli s domácím týmem Sušice B. Po předešlém výprasku nebylo lehké kluky znovu „nahodit“, aby se nebáli hrát a šli za vítězstvím. Také hned z kraje zápasu jsme inkasovali a nevypadalo to dobře. Naši kluci si postupně začali více dovolovat v osobních soubojích, a když se nám povedlo vyrovnat, rázem jsme byli na koni. Byl to tým Mochtína, který byl dominantní a tvořil hru. Rozehrávali jsme asi přes 10 rohových kopů, ale nebyli jsme dostatečně efektivní. Soupeř hrozil jen z ojedinělých protiútoků, které však dokázal proměňovat. Docílili jsme vedoucího gólu, chtělo to jen přidat pojistku, abychom měli dvougólový náskok. Sušice však před koncem zápasu dokázala rozvlnit naší brankovou síť, a tak jsme uhráli pouze remízu 4:4.

Turnaj jsme zakončili zápasem proti Železné Rudě, se kterou poslední dobou hrajeme často. Zápasy bývají vyrovnané a bojovné. Nebylo tomu jinak ani dnes. Hrálo se po celém hřišti. Šance střídala šanci na obou stranách, šťastnějším týmem byla Železná Ruda, která otevřela skóre zápasu. Nepřestal se hrát zajímavý aktivní fotbal, dokonce se nám povedlo otočit stav zápasu pěknými individuálními akcemi. Góly přibývaly na obou stranách, ale vypadávali jsme ze hry a náš brankář držel naše vedení několika bravurními zákroky. Přesto jsme šli do trháku a vedli o dva góly, ale konec zápasu jsme nezvládli. Kluci se ve svých útočných akcí vůbec nepodpořili, a tak se hra rychle valila zpět před naši bránu, kde vznikal chaos. Z toho těžila Železná Ruda a dávala góly. Zápas skončil remízou 7:7.   


Výsledky Mochtína:

Mochtín – Nýrsko A                  0:12

Mochtín – Sušice B                   4:4, Vlk 4

Mochtín – Železná Ruda           7:7, Kraus K. 2, Vaisová 2, Vlk 2, Král


Sestava:

brankář: Vais Filip

obrana: Kraus Kryštof, Vaisová Nina, Král Tomáš, Vlk Dominik

útok: Höfler Tomáš, Kubalík Jan, Příbek Matěj, Kraus Tadeáš

omluveni: Podráský Jiří (hokejový zápas), Doležal Martin Toman Matyáš (mini přípravka SK Klatovy 1898), Truska Jan


Trenér: Kraus Roman

- autor článku Roman Kraus, trenér ml. přípravky



Starší přípravka

V sobotu 28. 10. 2023 dopoledne hrála starší přípravka svůj poslední turnaj podzimní části sezóny, a to na hřišti v Lubech. Turnaje se účastnilo celkem pět týmů a hrálo se za krásného počasí. Odehráli jsme čtyři pěkné zápasy a byla k vidění spousta pěkných akcí. Když bychom ještě proměňovali naskytnuté šance, tak jsme vyhráli všechny zápasy. Nicméně hlavně musím všechny pochválit za bojovnost a týmový výkon.


Výsledky:

Mochtín – Nalžovské Hory        4:1

Mochtín – Luby                         3:1

Mochtín – Bolešiny                   3:5

Mochtín – Janovice                  4:4


Sestava:
Kubaň David – Ulrich Jakub, Troch Radim, Plášek Radek, Zítek Jan, Dresler Nicolas, Smolík Janek, Bauerová Zuzana


Trenér: Toman Petr

- autor článku Petr Toman, trenér st. přípravky


Trénink mini přípravky bude v pondělí od 17:30 hodin na tréninkovém hřišti v Mochtíně, čtvrteční trénink bude v malé hale ZŠ Klatovy, Tolstého ul. od 17:00 hodin do 18:00 hodin. Od následujícího týdne budou pravidelné tréninky v malé hale ZŠ Klatovy, Tolstého ul., a to vždy v pondělí a ve čtvrtek od 17:00 hodin do 18:00 hodin.  

Trénink mladší přípravky bude v pondělí od 17:00 hodin na tréninkovém hřišti v Mochtíně, čtvrteční trénink bude v malé hale ZŠ Klatovy, Tolstého ul. od 18:00 hodin do 19:30 hodin. Od následujícího týdne budou pravidelné tréninky v hale ZŠ Klatovy, Tolstého ul., a to vždy v pondělí ve velké hale od 17:00 hodin do 18:00 hodin a ve čtvrtek v malé hale od 18:00 hodin do 19:30 hodin.

Tréninky starší přípravky pokračují i nadále v pondělí a ve čtvrtek od 17:00 hodin na tréninkovém hřišti v Mochtíně.