V sobotu 28.10.2023, netradičně již v 10:30 dopoledne, hostilo naše áčko v dalším derby utkání Strážov. Náš tým byl před utkáním papírově jasným favoritem, bohužel se však předpoklady nenaplnily a hosté si z Mochtína zcela zaslouženě odvezli všechny tři body, když našim hráčům dali lekci z bojovnosti, důrazu a nasazení. Domácí příznivci si zaslouží omluvu nejen za místy až trapný výkon našeho týmu ale hlavně a zejména za vystopování našeho celku (a to nejen v tomto zápase).

TJ Sokol Mochtín – SK Kovodružstvo Strážov 3:6 (2:3)

Do utkání vstoupilo naše áčko na jedničku, když se hned ve 2. minutě po hezké individuální akci nádherně křižnou střelou z poza vápna na zadní tyč prosadil Jarda Pretzlmayer. Vedení našeho týmu mohl v zápětí navýšit Honza Žiak, který však zcela nepochopitelně z malého vápna netrefil zcela odkrytou hostující branku. Poté se čím dál tím víc začali prosazovat hostující hráči, kteří začali zjišťovat, že pohyb, nasazení a důraz bude na náš tým stačit. Vyrovnání na 1:1 se hosté dočkali ve 23. minutě, kdy se po centru z pravé strany v podstatě z brankové čáry pohodlně hlavou prosazuje Chaluš. Ihned ve 24. minutě se hosté dostali do vedení 1:2, když hrubku našeho brankáře Dana Prokopa v rozehrávce potrestal do odkryté brány Kalivoda. Ve 37. minutě se našemu mužstvu podařilo vyrovnat na 2:2, když si balón do vlastní branky srazil hostující Vališ. Poslední slovo v prvním poločase však měli opět hosté, když se nádhernou střelou z přímého kopu na zasní tyč prosadil Souček a stanovil tak účet prvního poločasu na 2:3.

Do druhého poločasu nastoupilo naše áčko s cílem obrátit stav utkání ve svůj prospěch. Našemu týmu se však nedařila mezihra ani zakončení, hosté poctivě bránili a podnikali nebezpečné rychlé protiútoky do naší otevřené obrany. Po jednom takovém brejku v 61. minutě fauloval v pokutovém území Jirka Dolejš unikajícího útočníka a nařízenou penaltu bezpečně proměnil hostující Vališ, 2:4. Další branku hosté přidali v zápětí v 68. minutě, kdy se podruhé v zápase hlavou prosadil po krásném centru z pravé strany Chaluš, 2:5. Zmar našeho celku dokonal v 80. minutě brankář Dan Prokop, který zahrál rukou mimo pokutové území a byl po zásluze vyloučen. Na zbytek zápasu si do branky vlezl náš stoper Jirka Dolejš, který inkasoval branku na 2:6 v 87. minutě, kdy jej z přímého kopu hravě prostřelil hostující Soušek. V poslední minutě utkání snížil na 3:6 z pokutového kopu Jarda Pretzlmayer. Penalta byla nařízena za faul na pronikajícího Honzu Žiaka, který si ale bohužel při následném pádu přetrhl vazy v rameni a podzimní sezóna pro něj bohužel skončila.

Sestava Mochtína: Prokop Daniel, Gajdušek David (68. Smolík Radek), Dolejš Jiří, Cihlář Pavel (12. Kapusta Matěj), Šafránek Jan, Lysek Jakub, Bejvl Jakub, Žiak Jan, Strejc Stanislav (55. Höfler David), Smolík Zbyněk, Pretzlmayer Jaroslav

Tréninky pokračují v úterý a pátek od 18:00.

K dalšímu mistrovském utkání nastoupí naše áčko opět na domácí půdě (v posledním domácím utkání podzimní části) v neděli 05.11.2023 od 14:00 v prestižním derby utkání proti béčku Klatov.

Zápis o utkání

Tabulka soutěže a ostatní výsledky