V neděli 06.08.2023 v podvečer odehrálo naše áčko na domácí půdě svůj druhý přípravný zápas. Soupeřem byl osmý tým minulého ročníku Okresního přeboru TJ Sokol Vrhaveč. Hosté měli problémy se sestavou, k utkání přijeli pouze se 12 hráči, včetně výpomoci dvou hráčů z lubského áčka. Náš tým naopak nastoupil v téměř kompletní sestavě, včetně střídajících mladíků. Utkání nepřineslo žádný oslnivý fotbal, naši hráči se přizpůsobili tempu soupeře a zejména druhý poločas pak nabídl téměř chodící fotbal bez náboje.

TJ Sokol Mochtín – TJ Sokol Vrhaveč 6:2 (3:1)

Úvod utkání patřil našim fotbalistům, kteří si vypracovali několik gólových příležitostí, zejména pak šance Míry Osvalda a Zbyňka Smolíka volaly po gólu. Skóre utkání otevřel v 7. minutě Standa Strejc, když do zcela odkryté hostující branky doklepl brankářem vyražený balón po samostatném úniku Honzy Žiaka. Na 2:0 zvýšil ve 12. minutě Honza Žiak, když s přehledem zakončil svůj průnik obranou hostů. V 18. minutě snížili hosté na 2:1 hezkou střelou pod břevno, které však předcházela chyba v rozehrávce od našeho stopera. Krásnou samostatnou akci předvedl ve 23. minutě Kuba Bejvl, který prošel přes půlku hřiště a přes několik hostujících hráčů, kteří se jej i za cenu faulů snažili marně zastavit a střelou k tyči navýšil skóre utkání na 3:1. Do konce prvního poločasu měli naši fotbalisté ještě 3 vyložené brankové příležitosti, konkrétně Pavel Kovařík, Míra Biedermann a Honza Žiak, když ve všech případech šli v podstatě sami na branku hostů, nicméně všichni shodně selhali v zakončení. Na rozdíl jediné branky mohli hosté snížit ve 43. minutě, když jejich hezká střela skončila pouze na břevně naší branky.

Jestliže tempo hry postupně v průběhu prvního poločasu uvadalo, druhá půle přinesla v podstatě již jen nezáživný chodící fotbal. Útěchou pro přihlížející fanoušky mohly být alespoň, stejně jako v prvním poločase, 4 vstřelené branky. Na 4:1 pro naše fotbalisty zvýšil v 54. minutě Matěj Kapusta. V 63. minutě šel opět sám na branku Pavel Kovařík, ale i tentokrát nezachoval chladnou hlavu a svůj únik opět gólem nezakončil. Skórovat se naopak podařilo ihned poté v 65. minutě na druhé straně hostům, když na mokrém terénu slabou střelu neudřel náš brankář Petr Rajtmajer a míč propadl až za jeho záda, 4:2. V 72. minutě přišel světlý okamžik našeho mladíka v sestavě Míry Biedermanna, který po přihrávce od Honzy Žiaka dokázal gólově zakončit svůj samostatný nájezd na hostujícího brankáře a navýšil stav utkání na 5:2. Skóre zápasu pak v 88. minutě utkání uzavřel gólem na 6:2 Honza Žiak, když po jeho centru z levé strany si míč srazil do vlastní branky hostující obránce.

Pohodové utkání pro rozhodčího odřídil s přehledem Petr Švátora.

Sestava Mochtína: Prokop Daniel, Gajdušek David, Čeleda Jiří, Šafránek Jan, Lysek Jakub, Strejc Stanislav, Bejvl Jakub, Smolík Zbyněk, Žiak Jan, Kapusta Matěj, Osvald Jaromír

Střídali hokejově: Smolík Radek, Pavel Kovařík, Michal Horský, Miroslav Biedermann, Rajtmajer Petr

Tréninky pokračují v úterý od 18:00 a pátek od 18:30.

K poslednímu přípravnému utkání nastoupí naše áčko v sobotu 12.08 2023 v 17:00 v Bolešinech.