V sobotu 12.08.2023 odehrálo naše áčko své poslední přátelské utkání před novou sezónou, ve které se po loňském sestupu po 8 letech opět představí v nejnižší krajské soutěži 1.B třídě. Generálku sehráli naši fotbalisté na půdě Bolešin, až 12. celku loňské tabulky 1.B třídy. Utkání, které nakonec skončilo remízou, se i s odstupem času težce hodnotí. Určitě by však mělo být v silách našeho mužstva takovýto zápas, když ne výsledkově, tak minimálně herně zvládnout daleko lépe. Zejména velice laxní obranná fáze celého mužstva je velkým varováním před prvním mistrovským utkáním, že ani 1.B třída s takovýmto přístupem naších hráčů nebude procházka růžovým sadem!

SK Bolešiny - TJ Sokol Mochtín 3:3 (2:2)

V prvním poločase se hrál po většinou vyrovnaný fotbal, domácí náš tým ale často přehrávali zejména ve středu hřiště a celkově obranná fáze našeho mužstva často vázla. Domácí se ujali vedení 1:0 lacinou brankou, když se domácí útočník po autovém vhazování snadno dostal přes našeho obránce Davida Gajduška, udělal kličku i stoperovi Jirkovi Dolejšovi a poté s přehledem uklidil balón za záda Dana Prokopa. Na 1:1 vyrovnal náš tým v zápětí po pěkné kombinační akci na jejíž konci byl Zbyněk Smolík, který uklidil míč do prázdné branky. Vedení si vzali domácí zpět opět velice lacinou brankou, když jejich dlouhý nákop prodloužil hlavou jako „malou domů“ náš stoper Jirka Dolejš na brankáře Dana Prokopa, který však zaváhal s výběhem a pro domácího útočníka již pak nebyl problém poslat míč do odkryté branky. Vyrovnáni se náš tým dočkal ještě do poločasu, když svůj průnik zakončil s přehledem Honza Žiak.

Ve druhé půlce se našemu týmu vůbec nedařila kombinace, prohrával osobní souboje (kterých se často naši hráči ani neúčastnili) a domácí měli míč častěji na svých kopačkách. Na druhou stany si zejména z brejkových situací dokázalo naše áčko vypracovat spoustu vyložených brankových situací, nicméně s žalostnou produktivitou. Vyvrcholením útočného zmaru byla další neproměněná penalta od Kuby Bejvla. I domácí si vypracovali několik gólových příležitostí, naštěstí i oni se trápili v produktivitě, a tak za zády Dana Prokopa skončila pouze jedna jejich střela, kterou se ujali vedení 3:2, když se domácí útočník po dlouhém nákopu dokázal dostat před našeho obránce Radka Smolíka a střelou na zadní tyč nedal našemu brankáři žádnou šanci. Vyrovnání se naši hráči dočkali v samotném závěru utkání, kdy po dlouhém nákupu od Jirky Dolejše šel sám na domácí branku Hoza Žiak a s přehledem zařídil remízu 3:3.

Sestava Mochtína: Prokop Daniel, Gajdušek David, Dolejš Jiří, Staněk Pavel, Lysek Jakub, Strejc Stanislav, Bejvl Jakub, Smolík Zbyněk, Žiak Jan, Čeleda Jiří, Osvald Jaromír

Střídali hokejově: Smolík Radek, Pavel Kovařík, Rašek Josef, Höfler David

Tréninky pokračují úterý, středa a pátek od 18:00.

K prvnímu mistrovskému utkání nastoupí naše áčko na domácí půdě v neděli 20.08 2023 v 18:00, kdy bude hostit nováčka v soutěži, vítěze loňského okresního přeboru a velice ambiciózní celek FC Švihov.