"Černý víkend"uzavřeli v neděli 31.8.2014 porážkou nejen naši dorostenci v Nepomuku, ale i naše áčko mužů, které prohrálo v Přešticích s místní zálohou. Oba zápasy se hrály dopoledne a za deště na náročných terenech.

.. I.B třída mužů - TJ Přeštice "B" - Sokol Mochtín  2:0 (1:0).

Mochtínu se v Přešticích bodově nikdy moc nedařilo a tradici naši fotbalisté neporušili ani tentokráte. Neodehráli vůbec špatný zápas, ale koncovka je jejich největší slabinou a ta o bodech rozhoduje nejvíce. Celý první poločas byl Mochtín fotbalovější, měl i více šancí na gol. První šanci na gol měl již v 15.min. P.Staněk, ale centr J.Cihláře z VPK netrefil hlavou přesně. Ve 25.min. domácí golman vyráží střelu pod břevno na roh, z něj pak vzápětí P.Staněk hlavou trefuje břevno domácí branky - škoda ! Ve 30.min. se zranil náš obránce P.Švátora (koňar), přesto se Mochtín vzápětí dostává do velké šance na gol. J.Cihlář střílí, přeštický golman míč vyráží, zmocňuje se ho Tomáš Babka ( v té době nejlepší hráč na hřišti), golovou šanci ale v gol nepřetavil, golman opět bravurně zasáhl ! Vzápětí se ale domácí dostali po pravé straně do rychlého protiútoku a ten brankově zakončil Kastner - 1:0 ! Bylo to přesně naplněné pravidlo nedáš - dostaneš, které domácím přineslo lacinné vedení. To pak Přeštice pohodově držely. protože Mochtínu se ve II.poločase již tak nedařila kombinace jako v tom prvním, chybělo i pohotovější a přesnější zakončení. Domcí navíc přidali v 73.min. druhou branku, která vznikla po ztrátě míče na půlce, solový únik na našeho golmana pak proměnil Tušek v pojišťovací druhý gol. Mochtín navíc dohrával jen v deseti, bez T.Babky, který se nechal hloupě vyloučit (po 2 ŽK), přesto bojoval, snažil se o  vyrovnání, ale to nepřišlo. Body tak zůstaly opět v Přešticích, o nápravu se musí naši hráči pokusit již další neděli doma proti Chlumčanům.  Rozhodčí Majerčík + 2, ŽK 3:4, ČK 0:1, 50 diváků - pršelo. Sestava : Rajtmajer, Bejvl, Žiak J., Šťastný (80.Křivánek), Staněk, Švátora P. (32.Diviš), Babka, Dolejš T., Flodr, Dolejš Ji., Cihlář

.. KS dorostu - FK Nepomuk - Sokol Mochtín  7:2 (5:0). 

Mochtín odjel k zápasu bez 7 hráčů základní sestavy (!), do branky šel (na vlastní přání) zraněný Dan Kotlan a to byla chyba. Domácí 5x vystřelili na branku Mochtína a ve 20.min. 5:0 vedli, když náš golman se nemohl vůbec odrazit a na střely reagovat ! Výměnu brankaře chtěl Mochtín již po druhé brance, ale rozhodčí nedovolil použít drez se stejným číslem a tak se vše opozdilo, Nepomuk vysoko vyhrával. Po změně stran se naši mladíci do svého soupeře "obuli", byli lepší, dali dva goly, neproměnili však penaltu (Šveňha) a dva další goly též inkasovali. Přesto podali sympatický výkon. Branky Mochtína :  Pavel LORENC, Patrik ŠVEŇHA.

TRENINK mužů - bude tento týden v úterý a pátek od 18,30 hod.

TRENINK dorostenců - se v úterý odkládá - ten další se domluví ve středu 3.9.2014 při zápase v Mochtíně

... ve STŘEDU 3.9.2014 

se hraje v Mochtíně mistrovský zápas KS dorostu Sokol MOCHTÍN - Sokol BLOVICE, který začíná v 17,30 hodin !   Přijďte se podívat !!!