V herní fotbalové přípravě pokračovali naši muži. Áčko se v sobotu 26.7.2014 zúčastnilo kvalitního turnaje v Lubech, kde nakonec obsadilo 3.místo, béčko pak druhý den 27.7. doma v přípravném utkání porazilo(nečekaně) kvalitní tým So Mrákov 4:2.

Memoriál J.Haase a K.Křížka - turnaj mužů v Lubech - sobota 26.7.2014

   Turnaje se zúčastnila 4 kvalitní družstva, hrálo se systémem každý s každým 2x25 minut, jeho vítězem se nakonec stalo družstvo SKP Okula Nýrsko(účastník I.A třídy), které nenašlo přemožitele, vyhrálo všechny zápasy. Druhé byly Horažďovice (účastník KP),Mochtín první dva zápasy prohrál, ale ten poslední s domácím Startem Luby(I.A třída) vyhrál 3:1 a tak nakonec obsadil 3.místo. Hrálo se za nepříjemného vedra a dusna, bylo to pro všechny hráče hodně náročné.

Průběh zápasů So Mochtín:

Nýrsko - Mochtín 3:0 (1:0). Hru našeho týmu ovlivnilo vyloučení našeho mladíka J.Žiaka již ve 4.minutě hry, který fauloval pronikajícího Trefance. Okula šla do vedení ve 14.min. po střele Steinera a ve druhém poločase přidala další dvě branky (Bastl a Trefanec). Náš tým hrál ve II.pol. dost odevzdaně a obrana doslova tragicky. Výhra Nýrska mohla být ještě vyšší, ale jeho hráči vyložené šance neporměnili. Rozhodčí M.Mazanec.

Mochtín - Horažďovice  0:1 (0:1). I začátek tohoto zápasu Mochtín nezvládl, inkasoval hned v 1.minutě z kopačky Fr. Melky. Pak se ale naši hráči potsupně zlepšovali, začali svého soupeře dokonce přehrávat a byli minimálně blízlo k remise, či výhře. Jenže v zakončení jim nepřálo štěstí, soupeř těsnou výhru uhájil. Rozhodčí R.Bína.

Mochtín - Luby  3:1 (1:1). Derby o 3.místo s pořadatelským Startem nakonec vyšlo lépe Mochtínu. Hrálo se bojovně a hodně důrazně, někdy až za hranicí únosnosti. Naštěstí bez zranění. Tentokráte Mochtínu začátek vyšel. Již ve 2.min. šel sám na golmana Lub Kodeše náš Ji.Dolejš, ale obstřelovačkou ho z úhlu nepřelstil. Vše si však vynahradil ve 4.min., kdy proměnil pokutový kop, nařízený za ruku ve v. vápně. O 10.min. později se ale k odraženému míči od břevna dostal nepokrytý domácí hráč Koželuh a pohodlně srovnal na 1:1. V 18. min pak byly domácí Luby v čisté golové šanci, ale neproměnily ji a to bylo pro Mochtín štěstí. Po přestávce byly šance na gol na obou stranách. Ve 26.min. střelu Ji. Dolejše k tyči vyráží lubský Kodeš na roh. Na druhé straně měly Luby také dobré zakončení, ale mochtínská obrana zblokovala míč na RK. Ve 31. min. zahrával VPK náš Ji.Dolejš a dělovkou trefil tyč ! Ve 35.min. se lámal chleba. Nejdříve Luby měly golovou tutovku, ale ze 7 m netrefil jejich útočník otevřenou branku ! Vzápětí pak náš Zb. Smolík zachytil za půlkou chybnou rozehrávku obránců Lub, šel sám na golmana a šikovným lobem poslal Mochtín do vedení 2:1. Ve 45.min. pak jistil výhru 3:1 z penalty Ji. Dolejš, kterou "zařídil" Zd. Plánička svým odvážným průnikem do vápna, kde byl faulován. Rozhodčí R.Bína

Konečné pořadí turnaje : 1. Okula Nýrsko - 5:0  9 bodů, 2. FK Horažďovice - 3:1  6 bodů, 3. Sokol Mochtín - 3:5  3 body, 4. Start Luby - 1:6  0 bodů.

Sestava So Mochtín : P.Rajtmajer, J.Žiak, J.Cihlář, P.Švátora, V.Špindler, T.Babka, Ji.Flodr, J.Šťastný,Zb. Smolík, T.Dolejš, Ji.Dolejš, Zd. Plánička - střídali : Ji.Švátora, J.Rašek, R.Sláma


Branky Mochtína : Jiří Dolejš - 2 (z pok.kopů), Zbyněk Smolík - 1

NE 27.7. - příprav. zápas Sokol Mochtín "B" - Sokol Mrákov  4 : 2 (2:2). Nepříjemné dusno naštěstí odstranil polední vytrvalý déšť a tak se poprvé po letní přestávce opět hrálo na suprovém, zregenerovaném mochtínském pažitu. Náš tým nebyl kompletní, ale byl doplněn některými dorostenci, ale také hráče, o které nyní v přestupním termínu usilujeme. Mrákov neudržel na jaře I.B třídu a sestoupil, má ale kvalitní mužstvo. O to více překvapil pěkný výkon naší zálohy i konečný výsledek. V 8.min. byli hosté ve velké šanci, ale náš nový golman střelu vyrazil. V 11. min. přišla šikovná přihrávka na D.Kotlana, který obešel i golmana hostů a otevřel skore - 1:0. V 16.min. dostal přesnou přihrávku na hrot útoku J.Potužník, obtočil se kolem stopera hostů a kolem golmana poslal míč do sítě - 2:0. Od 20.min. ale převzali otěže zápasu hosté, kteří byli aktivnější, Mochtín začal chybovat v rozehrávce. Ve 22.min. byl Mrákov blízko golu, ale z pravé strany šla střela jen těsně vedle. Ve 30. min. zahráli hosté rohový kop na krátko, ze kterého přišla prudká nahrávka před branku a přesné zakončení Vojtěcha Vojtka - 2:1. Mochtín byl v útlumu a za tři min. nato inkasoval znovu po povedené akci hostů zakončoval Michal Růžek - srovnal na 2:2. Tlak hostů pokračoval, ve 36.min. nastřelili tyč, ve 38.min. jistou golovou střelu (samostatný únik) zblokoval naštětí Milan Žiak, který se stačil vrátit. Po změně stran se ale Mochtín opět zlepšil a odměnou mu byly dva goly, na které již hosté nedokázali odpovědět. Ve 49.min. zakončoval střídající Jos. Rašek, ale golman mu uspěchanou střelu chytil. O minutu později ale již byl proti jeho levačce bezmocný - 3:2. Mrákov se snažil, chtěl vyrovnat, ale náš tým hrál pozorně, změnu skore nedopustil. Naopak, v 77.min. se dostal k zakončení další střídající hráč Lukáš Kolárik a šikovně zavěsil k tyči - upravil na konečných 4:2 pro Mochtín. Hrálo se slušně,bez karet, naprosto přesně a s citem rozhodoval Jiří Dolejš st., přihlíželo na 40 divků. Sestava : P.Vítovec, M.Žiak, L.Bláha, Ji.Zimermann (46. J.Žiak), L.Kašpar (20. L.Kolárik), O.Sukovatý, D.Kotlan (J.Rašek)  V.Zahradník, R.Diviš, J.Potužník, V.Nováček, střídal ještě i M.Zajíc. Branky : Kotlan Daniel, Potužník Jan, Rašek Josef, Kolárik Lukáš


TRENINKY :

mužů i dorostu    (jsou nyní společné) pokračují v Mochtíně v úterý, středu a pátek vždy od 18,30 hodin ! Očekáváme maximální účast, mistrovská sezona se nezadržitelně blíží !! !

SRAZ již v 18,15 hod., v 18,30 hod. se již trenuje !!!

Stále pokračujeme brigádnickou činností v údržbě našich hřišť a zázemí. Stačili jsme již opravit (svařit) a natřít branky na hlavním hřišti, na treninkovém jsou již natřené základní barvou, ale je potřeba je natřít ještě vrchním nátěrem, k natírání máme i další přenosné branky a postupně bychom chtěli natírat i zábradlí a budou se opravovat lavičky !  Prosím, hlaste se u mne všichni zájemci o práci - rád vám nějakou přidělím a může to být i již od dopoledne až po večer ! Volejte 605357370 - K.Šot - popř. e-mail : Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.. Předem děkuji ! A děkuji těm, kteří zatím nejvíce pomáhali : Petr Rajtmajer, Josef Rašek st., Karel Šot, Antonín Höfler, Zbyněk Smolík, Josef Lorenc ml. a další