V sobotu 15.2.2014 odehráli muži So Mochtín další zápas zimního turnaje na umělé trávě v Sušici. Byl to zápas finalové skupiny, do které se naši fotbalisté probojovali ze skupiny "B", jejich soupeřem byl celek FK Horažďovice, hrající úspěšně Krajský přebor.  Horažďovičtí byli lepším týmem, vyhráli zaslouženě. I Mochtín měl nějaké šance na gol, ale ty neproměnil.

FK Horažďovice - Sokol Mochtín  (pohárový zápas)  4 : 0 (2:0). Utkání se hrálo za pěkného počasí (+ 9 stup. C) a bylo v něm hodně vidět, že soupeř z Horažďovic hraje o třídu výše než-li Mochtín. První velkou golovku v utkání měl sice náš Jiří Dolejš (v 8.min.), ale postupem času získávali horažďovičtí hráči územní převahu, do poločasu navíc vstřelili dva pěkné goly a šli za vítězstvím. Našim hráčům se tentokráte moc nedařila kombinace, často ztráceli zbytečně míče, chyběla přesnost v přihrávce i důraz v osobních soubojích. Citelně byla znát neúčast důrazného V.Špindlera v záloze (byl omluven) i zraněného J.Kula a toho soupeř dokázal využít. Ve 20.min. se dostal do zakončení špatně přikrytý Michal Forman, šikovnou střelou kolem našeho golmana otevřel skore - 1:0. Na druhé straně měl vyrovnávací gol na kopačce náš Tomáš Babka, ale jeho záměr zlikvidoval domácí golman. Ve 40.min. naše záloha ztratila míč, soupeř šel do přečíslení, přesný centr našel na pravé straně vápna úplně volného Josefa Nauše a ten přesnou střelou pod břevno zvýšil na 2:0 pro Horažďovice. I po přestávce měli horažďovičtí hráči více ze hry, povedený útok v 57. min. navíc zakončili dalším golem, když přesný centr zleva zakončil hlavou opět Michal Forman - 3:0. Mochtín pak pozměnil rozestavění hráčů, prostřídal, ale prostřídal i soupeř. Hra se vyrovnala, Mochtín začal mít dokonce více ze hry a i pěkné šance na skorování. Tu největší Zbyněk Smolík a pak i Pavel Staněk po rohovém kopu.Nic z toho však nebylo. Skore se naopak měnilo na druhé straně, když si v 88.min. na dlouhý nákop naběhl Jiří Janouškovec, prošel až do vápna a z pravé strany zakončil přízemní střelou přesně k tyči - 4:0. Poslední slovo měl v 90. min. Mochtín a jeho pěkná akce. Po centru zprava se dostal k zakončení volejem Zbyněk Smolík, ale jeho golovku do šibenice bravurně zlikvidoval horažďovický golman. Hrálo se slušně, bez karet, rozhodčí Josef Abrahám.

TRENINKY mužů budou nyní již jen venku v Mochtíně a to v úterý a čtvrtek (18. a 20.2.) vždy od 18,00 hodin !  

Soustředění:

V pátek 21.2.2014 budou naši fotbalisté - muži odjíždět do Blatné na krátké soustředění. Společný odjezd auty z Mochtína bude od hřiště již v 8,30 hodin. V pátek jsou na programu dva treninky na umělé trávě (od 10,00 hod. a pak odpoledne dle pokynů trenéra), v sobotu dopoledne pak Mochtín sehraje na umělce přípravný zápas s místní BLATNOU, účastníkem I.B třídy, který vede po podzimu jasně tabulku této krajské soutěže Jihočeského kraje.  Po skončení zápasu pak bude (odpoledne) odjezd zpět domů. Další pokyny obdrží účastníci soustředění na trenincích v ÚT a ČT.

Upozornění : plánovaný zápas v NE 23.2. odpoledne v Sušici s místní TJ Sušice se odkládá, bude odehrán pravděpodobně ve středu 26.2.2014 v podvečerních hodinách. Bude ještě upřesněno !Poslední přípravný zápas našeho "A" týmu mužů bude odehrán v NE 2.3.2014 od 14,00 hod. v Horšovském Týně (na UMT) a to se Sokolem Mrákov ! V NE 9.3. již začíná mistrovské jaro 2014 v I.A třídě, Mochtín bude doma hostit Město Touškov !