Tradiční Mochtínský přespolák provázelo 8.5.2018 skvělé počasí. Startovalo na něm rekordních 260 závodníků (přesně o 100 více nežli v loňském roce), z toho 210 jich bylo z řad dětí a mládeže do 18 let !

      Letos poprvé byly závody mládeže zařazeny do "Běžeckého poháru mládeže Plzeňského kraje", takže se zde prezentovali skvělými výkony mládežníci z atletických bašt, jako např. z Domažlic, Plzně, Rokycan, Přeštic a dalších, v kategorii dospělých byl Mochtínský přespolák součástí okresní celoroční soutěže běžců mimo dráhu HUSQVARNA Cup 2018.
     
       Přijela se podívat celá řada atletických osobností (trenérských i funkcionářských) Plzeňského kraje, milým hostem byl i senátor Parlamentu České republiky pan Jan Látka. Ten byl patronem letošního ročníku, společně s Karlem Šotem (ředitelem závodu) předávali nejlepším v jednotlivých kategoriích medaile a věcné ceny. Pan senátor několik věcných cen medailistům také osobně věnoval.

       V roli startéra se i letos prezentovala běžecká ikona Československého sportu - bývalý skvělý reprezentant Československa, držitel řady rekordů, účastník Mistrovství světa v krosu, olympionik, odchovanec Klatovské a Domažlické atletiky - Vlastimil Zwiefelhofer, hlavním rozhodčím byl Josef Pšajdl z Klatov, který zde zastupoval i Plzeňský krajský atletický svaz.   

        Závody proběhly hladce, nikdo nehlásil žádné zranění. Výsledková listina je vyvěšena v dokumentech zde na našem webu, kam během několika dnů zařadíme do fotogalerie i fotky z tohoto pěkného závodu. Fotky jsou i v Kodaku Klatovy (fotil pan Jiřík) a vyjdou i na internetu v Klatovském deníku, protože zde fotil i pan redaktor Kojan.

       Děkuji všem, kteří pomáhali s organizací, až na pár zádrhelů vše dopadlo dobře. Blahopřeji medailistům v jednotlivých kategoriích, ale i všem ostatním běžcům, kteří v Mochtíně na letošním ročníku startovali.

      Těšíme se na viděnou opět za rok, kdy budeme pořádat 8.května 2019 již 47. Mochtínský přespolní běh !

p.s. - omlouváme se, že se na všechny účastníky nedostaly "Pamětní diplomy". Necháváme je dostisknout, kdo o ně projeví zájem, rád mu je předám