Minulou sobotu 17.9.2022 se náš všestranný sportovec Jiří Dolejš zúčastnil srazu účastníků letošního 12.ročníku závodu "1000 MILES" Adventure, který se uskutečnil v rámci AFTERPARTY v rekreačním středisku Kletečná na Vysočině. Pro účastníky byl připraven bohatý program, včetně slavnostního vyhlášení výsledků a předávání pamětních triček a cen.


      Náš Jiří si domů přivezl žluté tričko s nápisem "Absolutní vítěz" a to za skvělý výkon v disciplině MTB v kategorii mužů do 50 let, když 1000 mil zdolal v horských terenéch za 8 dnů, 7 hodin a 40 minut. Tímto výkonem se stal vítězem jižní trasy závodu, který startoval v Nové Sedlici na Slovensku a končil na západě Čech u Chebu.

Fotky z Afterparty a celkové výsledky: https://www.1000miles.cz/afterparty-2022


      Pro Jiřího to měla být letos poslední účast na tak ultra těžkém závodě, ale ........ všechno je jinak. Po skončení vyhlašování totiž pořadatelé přítomným účastníkům oznámili, že v příštím roce by se měl jet tento závod na vyjímečné trase 2000 mil (!!!). A to je pro Jiřího výzva, která se prý nedá odmítnout. Mělo by se startovat z Hranic u Aše a pokračovat po severní trase na hranice s Ukrajinou do obce Nová Sedlice a po jižní trase zpět na západ Čech.
      Tak uvidíme. Původně se těchto 2000 mil mělo jet již před 3 roky v rámci jubilejního 10. ročníku, ale ten se nakonec nekonal - zrušil ho COVID.