V neděli 4. září 2022 jsme byli pořadateli Velkého turnaje mini-přípravek v minifotbalu, který byl hodně povedený. Přálo počasí, organizace klapala na jedničku, na zápolení kluků a děvčat ve věku od 5 do 6 roků se bylo radost dívat! 

   Na vzorně připraveném trávníku mochtínského hřiště bylo postaveno 6 hřišť, na kterých bylo umístěno 24 malých branek ! Startovalo zde 12 týmů, které byly rozděleny do dvou skupin, ve kterých se pak hrálo systémem každý s každým. V "A" skupině hráli "mladšíci", v té druhé pak "staršíci". Hrálo se 3 proti 3 bez brankáře, střídalo se hokejovým způsobem

     K vidění bylo spoustu krásných momentů, padalo i hodně branek. Nikdo je však nepočítal, protože to nebyla potřeba - o žádné body a umístění se zde nehrálo. I tak byl každý dosažený gol hlasitě oslavován a to nejen na hřišti přímými účastníky, ale i v početném publiku.

  A kdo v Mochtíně na turnaji startoval ? :  So Mochtín postavil 2 týmy (!), po jenom SK Klatovy, TJ Kolinec, Svat. Hrádek, FK Nýrsko, TJ Sušice, FK Horažďovice, SK Strážov, TJ Žichovice, FK Nal. Hory a 1 tým byl na místě složen z hráčů Strážova a Nýrska , který nahradil Luby, které nepřijely.

Sestava staršíků So Mochtín : Matyáš Toman, Dominik Vlk, Tomáš Král, Martin Doležal, Aleš Kuchař - trenér Milan Žiak ml.
Sestava mladšíků So Mochtín : Adam Tušek, David Sádlík, Filip a Nina Vaisovi, Filip Šemberk, Adam Blahouš - trenérka Petra Doležalová

     Našim nejmenším sportovcům děkujeme za vzornou reprezentaci naší TJ a obce Mochtín - poděkování pak patří i našim trenérům i M. Žiakovi staršímu.a rodičům dětí, kteří pomáhali s organizací této skvělé akce.


..4.9.2022 v Nal. Horách - Turnaj mladších přípravek

zde startovala 4 družstva, mezi nimi i tým Sokola Mochtín, vedený trenérem Petrem Tomanem. I zde se hrálo systémem každý s každým, nejlepší projev měli hráči z Nýrska, kteří nenašli přemožitelé. Na 2.místě skončily Klatovy, 3.pak pořádající Nalžovské Hory a 4. Mochtín, který souboj o 3.místo jen těsně prohrál. Dle slov trenéra bylo znát, že pro některé naše kluky to byl 1.turnaj na větším hřišti a na větší branky. Sestava So Mochtín : David Kubaň - Radim Troch, Adam Fleisig, Jan Truska, Jan Zítek - Denisa Sádlíková, Vojtěch Oulehle, Kryštof Kraus, Eduard Skalický


Další turnaj mladších přípravek se hraje v Mochtíně a to v sobotu 10.9.2022 od 10,00 hodin. Startovat zde na něm budou družstva : Sokol Mochtín, FK Dukla Janovice, SK Klatovy B a Start Luby B     -     přijďte se podívat a povzbudit naše mládežníky !

Starší přípravka Sokola Mochtín jede v neděli 11.9. na turnaj do Žichovic, kde bude začátek v 10,00 hodin. Zde budou startovat týmy : TJ Žichovice, Sokol Mochtín, TJ Sušice, SK Klatovy B a Start Luby.

Mini-přípravka Sokola Mochtín bude mít tentokráte o víkendu volno.