O uplynulém víkendu odehrály svoje turnaje všechny přípravky, mini přípravka hrála v sobotu od 10:00 hodin další jarní turnaj na hřišti v Klatovech, mladší přípravka se odehrála svůj turnaj v neděli od 15:00 hodin na hřišti v Horažďovicích za účasti 4 družstev (Horažďovice, Sušice A, Luby A a Mochtín), v neděli od 10:00 hodin rovněž sehrála další turnaj na domácím hřišti v Mochtíně starší přípravka (Mochtín, Luby, Klatovy, Janovice a Nalžovské Hory).

Mini přípravka

V sobotu 4. 5. 2024 od 10:00 odehrála mini přípravka Mochtína další turnaj na hřišti v Klatovech. Turnaje se zúčastnilo 16 týmů, z toho 5 v mladší skupině a 11 ve skupině starší. Mochtín vyslal jeden tým do mladší skupiny a jeden tým do starší skupiny. Ve starší skupině se turnaj hrál systémem každý s každým, v mladší skupině se hrálo každý s každým dvakrát. Nejmladší hráči Mochtína předvedli zatím svůj nejlepší turnaj. Oba týmy bojovaly s velkým nasazením, vyhrály většinu zápasů a daly velké množství gólů. Trenéři mladšího i staršího týmu měli z výkonu radost.

Mladší skupina: Klatovy, Sušice, Železná Ruda, Mochtín, Kolinec

Sestava:

Tereza Zítková, Vítek Švátora, David Sádlík, Matyáš Švátora, Dominik Blažek

Trenér: Milan Žiak ml.

Starší skupina: Klatovy, Mochtín, Hrádek, Luby, Železná Ruda, Strážov, Bolešiny, Sušice, Nýrsko, Horažďovice, Nalžovské Hory

Sestava:

Adam Tušek, Petr Rajtmajer, Jaroslav Truska, Richard Troch, Tadeáš Kraus

Trenér: Roman Troch

- autor článku Milan Žiak ml., trenér mini přípravky

Mladší přípravka

    Na nedělním odpoledním, a tentokrát delším výjezdu, za dalším jarním turnajem až do Horažďovic nás cestou doprovázela historická vojenská technika s válečnými veterány připomínající oslavy osvobození našeho území z dob II. světové války. Opět jsme se sešli až na jednu omluvenku v kompletní sestavě, takže nebyl problém sestavit osvědčené čtveřice a dva útočníky na střídání. Jeden zápas se hrál 30 minut a čekali nás tři velmi kvalitní soupeři, které náš okres může nabídnout, a to domácí Horažďovice, Sušice A a Luby A.

      První zápas jsme hráli proti domácím Horažďovicím. Jak už to bývá, vstoupili jsme do hry vlažně, ale zase ne tak úplně špatně, abychom byli pod nějakým větším tlakem. I tak jsme dostali první gól, ale naše hra měla vzestupnou tendenci. Dokázali jsme brzy vyrovnat, zase jsme hned inkasovali ze standardky ranou pod břevno. Góly padaly na obou stranách a my jsme byli pořád o gól pozadu. Postupem času jsme byli lepším a nebezpečnějším týmem a zaslouženě jsme si vybojovali vedení. Tým Horažďovic se musel jen bránit našemu tlaku a góly dával jen z rohů nebo z přímých kopů. Je třeba všechny hráče pochválit za bojovnou, aktivní hru, přestože si myslíme, že jsme tento zápas o gól vyhráli, tým domácích trval na remíze 7:7.

    Do druhého zápasu proti Sušici A jsme doslova „vlétli“ a soupeře jsme drtivě přehrávali. Také jsme šli brzy do vedení a nebýt výborného brankáře soupeře, mohli jsme vést vyšším rozdílem. Sušice se pomalu herně zvedala a začala být nebezpečná. Přesto jsme měli herně navrch a často jsme prověřovali soupeřova brankáře. Z naší strany bylo k vidění několik krásných zpětných nahrávek od útočníků do druhé vlny na obránce, ale sušický brankář byl jistý nebo naše střely končily na brankové konstrukci nebo vedle branky. Ve snaze dát branku naši útočníci přestali pomáhat obraně a hráči soupeře náhle chodili i ve třech na jednoho obránce a většinou to končilo brankou. Sušice šla do vedení, ale jak Sušice útočila, měli jsme také několik úniků a vedení jsme si dokázali vzít zpět. Naposledy jsme vedli 4:3, ovšem pak už jsme jen inkasovali. Obránci nechávali hráče za sebou, útok pohybově ztrácel a obraně nepomohl, a tak jsme konec zápasu ztratili a prohráli 4:9.

    Ve stejném rozpoložení, v jakém jsme dohráli zápas proti Sušici, jsme začali i poslední zápas proti týmu Luby A. Od začátku zápasu jsme byli ihned pod tlakem a také jsme hned na začátku dostali první branku. Mochtínští se ovšem s tímto vývojem zápasu nehodlali smířit, dokonce jsme dokázali vyrovnat, což nás trochu namotivovalo a od té chvíle jsme hráli vyrovnanou partii. Měli jsme několik velkých šancí, ale další branku už jsme dát nedokázali. A když jsme podruhé inkasovali, tak se vzápětí zlomilo naše vzdorování tlaku soupeře a působili jsme herně odevzdaně. Nechali jsme soupeře hrát s míčem a ten trestal. Třetí zápas se nám zase nepovedl a zaslouženě jsme prohráli 2:7.

Výsledky Mochtína:

Mochtín – Horažďovice             8:8 (podle zápisu o utkání 7:7), Kraus K. 3, Král 3, Podráský 2

Mochtín – Sušice A                   4:8 (podle zápisu o utkání 4:9), Král, Kraus, Vlk, Toman

Mochtín – Luby A                      1:7 (podle zápisu o utkání 2:7), Kraus K.

Sestava:

brankář: Vais Filip

obrana: Král Tomáš, Vlk Dominik – Podráský Jiří, Vaisová Nina

útok: Toman Matyáš, Kraus Kryštof, Kraus Tadeáš – Kubalík Jan, Příbek Matěj, Bauer Tomáš

omluven: Doležal Martin


Trenér:
 Kraus Roman

- autoři článku Roman Kraus (Jiří Podráský), trenéři ml. přípravky

Starší přípravka

V neděli dopoledne odehrála starší přípravka další turnaj, tentokrát na domácí půdě v Mochtíně. Turnaje se ještě zúčastnily týmy z Lub, Klatov, Janovic a Nalžovských Hor. Celkově jsme odehráli čtyři zápasy. První zápas jsme nastoupili proti týmu z Lub. Zápas jsme měli po celou dobu pod kontrolou a dovedli jsme jej do vítězného konce. Ve druhém utkání proti Nalžovským Horám jsme byli opět dominantním týmem, a kdybychom si více vyhověli v koncovce, mohli jsme dát i více gólů. Ve třetím zápase proti Klatovům U11 se jednalo o velmi vyrovnaný zápas, kde rozhodlo proměňování šancí. V posledním utkání proti Janovicím jsme byli po většinu zápasu opět lepším týmem a zápas nakonec vyhráli. Je třeba všechny hráče Mochtína pochválit za předvedené výkony.

Výsledky:

Mochtín – Luby B                    6:0

Mochtín – Nalžovské Hory      9:1

Mochtín – Klatovy U11            1:3

Mochtín – Janovice                 3:1

Sestava: Truska Jan – Ulrich Jakub, Troch Radim, Bauerová Zuzana, Sádlíková Denisa – Toman Vojtěch, Kubaň David – Plášek Radek, Zítek Jan, Dresler Nicolas, Pořický Štěpán, Potužák Jonáš

Trenér: Toman Petr

- autor článku Petr Toman, trenér st. přípravky


Tréninky mini přípravky pokračují pondělky a čtvrtky vždy od 17:30 hodin.

Tréninky mladší a starší přípravky potom v pondělí a ve čtvrtek od 17:00 hodin.


Další turnaje následující víkend: 

Mini přípravka –  

MP – sobota 11. 5. 2024 od 10:00 hodin ve Strážově

SP – sobota 11. 5. 2024 od 10:00 hodin opět na domácím hřišti v Mochtíně