V sobotu 04.05.2024 dopoledne hostilo naše áčko na domácí půdě vedoucí celek tabulky z Horažďovic. Po bezbrankovém prvním poločase nakonec hostující mladý tým potvrdil roli favorita a dvěma góly v rozmezí deseti minut rozhodl o svém vítězství. Za Mochtín pak již pouze korigoval stav utkání Tomáš Velek.   

TJ Sokol Mochtín - FK Horažďovice 1:2 (0:0)

Úvod utkání se hrál fotbal spíše od vápna k vápnu. Obě mužstva se snažila kombinovat, ale žádná závažnější šance z toho nebyla.. Postupem času si hosté vypracovali dvě šance na skórování, obě ale skvělým zákrokem zlikvidoval Vlastík Hromada. I naše mužstvo si vytvořilo své šance, všechny ale buď skončily před vápnem a nebo špatným zakončením. Do té největší se dostal náš Radek Smolík, který si naběhl za obranu a objevil se na velkém vápně sám před brankářem.. Bohužel mu zakončení trvalo moc dlouho a tak ho jeden z obránců stihl při jeho zakončení rozhodit a následoval tak odkop od branky. Poločas tak skončil 0:0.. Hned na začátku druhého poločasu, jsme bohužel udělali chybu v rozehrávce před naším vápnem a hostující útočník toho nekompromisně využil. Naše hráče to nakoplo, snažili se na soupeře zatlačit a aktivním pohybem ho nutit k chybám. Bohužel zase to vše končilo před vápnem hostů. Další naše chyba v následovala v 57. minutě.. Když hosté jednoduchým nákopem za obranu našli zcela volného autora první branky Bočka a ten prokázal svojí střeleckou formu a zvýšil na 0:2. Domácí to ale nezabalili a o 3 minuty později, po krásné akci středem hřiště, obešel Tomáš Velek hostujícího brankáře a snižuje na 1:2! Po zbytek zápasu jsme se snažili o vyrovnání.. Hostující tým sice držel o něco více míč na svých kopačkách, ale i my jsme si ještě vypracovali pár šancí.. bohužel bez úspěchu. Utkání jsme pak ještě dohrávali v 10 hráčích, když po dvou žlutých kartách, byl vyloučen náš kapitán Jiří Čeleda. A tak nám bohužel nezbývá nic jiného, než pogratulovat soupeři a následující mistrovské utkání ve Strážově to napravit!

Autor článku : Smolík Zbyněk

Sestava Mochtína: Hromada Vlastimil, Gajdušek David, Čeleda Jiří, Blažek Petr (31. Smolík Radek), Žiak Jan, Bejvl Jakub, Kutka Marek, Smolík Zbyněk, Sedláček Ondřej (81. Kovařík Pavel), Velek Tomáš, Pretzlmayer Jaroslav

K dalšímu mistrovskému utkání nastoupí naše áčko na v sobotu 11.05.2024 od 16:00 ve Strážově.

Zápis o utkání

Tabulka soutěže a ostatní výsledky