O uplynulém víkendu odehrály 1. kolo jarních turnajů mladší a starší přípravka, mladší přípravka odehrála svůj turnaj v sobotu od 10:00 hodin v Kolinci za účasti 5 družstev (Kolinec, Janovice, Luby A, Sušice B a Mochtín), v neděli pak od 10:00 hodin sehrála svůj turnaj v Hrádku u Sušice starší přípravka (Hrádek, Horažďovice, Sušice, Nalžovské Hory a Mochtín).


Mladší přípravka

    Na prvním jarním turnaji hraném už na přírodní trávě v Kolinci nás přivítalo příjemné až skoro letní počasí. Oproti hale na nás čekalo více soupeřů a tím tedy více zajímavých zápasů. Na tento turnaj jsme postrádali naši sehranou druhou dvojku obránců, Tomáš Král a Dominik Vlk, takže na jejich místa museli nastoupit útočníci Kryštof Kraus a Matyáš Toman, kteří je velmi výborně zastoupili, navíc přidali ze své pozice obránců branky, hlavně Matyáš Toman, který se trefil celkem 9krát. Chybějící útočnou dvojku tak museli nahradit další hráči, kteří tak měli šanci ukázat svoje kvality a dostat se více do hry. Sestavili jsme dvě kompletní vyrovnané čtyřky a mohlo se začít.

   Odstartovali jsme turnaj zápasem proti Sušici B. Dlouho se hrála vyrovnaná partie s gólovými šancemi na obou stranách. Časem jsme získali mírnější územní převahu a vytěžili jsme z ní úvodní gól zápasu. Sušici se po nějaké době povedlo vyrovnat, ale naši hráči hned reagovali a opět vstřelili vedoucí branku. Sušice pořád musela dotahovat naše vedení do stavu 3:3, to už do konce zapasu chyběly jen 4 minuty. My jsme se pokoušeli opět dostat do vedení, protože celý zápas jsme vedli, naši kluci a děvče chtěli v tomto zápase zvítězit. Přemíra snahy však měla opačný efekt, dvakrát jsme inkasovali a ztratili dobře rozehraný zapas v posledních minutách. Konečný výsledek tak byl 3:5 pro Sušici B.

   Po této porážce jsme trochu zklamaní nastoupili do druhého utkání proti Janovicím. Ze začátku jsme byli pasivní a málo odvážní „vytahovat hru“ před soupeřova brankáře. A tak jsme byli potrestáni inkasovanou brankou. Janovice dostali chuť útočit a neustále se tlačili do zakončení a zvýšili už na 2:0 a 3:0. Zdálo se, že je po zápase, ale naši kluci a děvče se najednou neuvěřitelně zvedli a začali se „dít věci". Nejprve jsme dali první gól, pak druhý, třetím jsme vyrovnali, čtvrtým už jsme vedli, a ještě jsme přidali pátý gól. Neuvěřitelný obrat zápasu v náš prospěch. Janovice těsně před koncem už jen snížiliy na konečných 5:4.

    Ve třetím zápase nás čekal nejtěžší soupeř, a to Luby A, od samého začátku se nedala přehlédnout kvalita týmu z Lub. Dlouho jsme vzdorovali silnějšímu soupeři, přesto však do naší sítě padaly góly. Za stavu 0:3 se nám povedlo snížit a vyrovnat hru. Dostávali jsme se do šancí, mohli přidat nějakou branku, ale štěstí při nás tentokrát nestálo. Tento zápas jsme se snažili dohrát alespoň důstojně, nakonec jsme prohráli 1:7.

    Před posledním utkáním proti domácímu Kolinci jsme měli volný zápas, pauzu jsme tak využili na občerstvení a drobnou poradu. Nastoupili jsme s odhodláním zvítězit, ale o pauze nám asi „ztvrdly“ nohy a byli jsme ve hře velmi pasivní. Hráči Kolince na nás naopak „vlétli“, my jsme byli všude o krok později. Nemohli jsme srovnat tempo, a tak jsme zaslouženě dostávali branky. Až za stavu 0:3 jsme zase začali bojovat, dostávat se do šancí a dokázali jsme vstřelit kontaktní gól. Od této chvíle jsme ovládli hřiště, měli spoustu šancí, některé z nich jsme využili a dokázali vyrovnat. Kolinec však nechtěl přijít o vítězství, a tak nás ještě hodně trápil. U některých šancí Kolince jsme měli veliké štěstí, že jsme neinkasovali. Poslední slovo měli ale naši hráči, když vstřelili rozdílovou branku, a tak jsme tento poslední zápas nakonec vyhráli 4:3.

   Pochvalu za předvedený výkon zaslouží všichni, v bráně velmi dobře zachytal Filip Vais, góly stříleli jen naši obránci, kteří nejen bránili, ale také zdatně podporovali útok, útočníci zahráli v rámci svých pohybových schopností a fotbalových dovedností, bohužel ani jeden z nich nevstřelil branku. Přesto všem patří pochvala za reprezentaci TJ Sokol Mochtín.


Výsledky Mochtína:

Mochtín – Sušice B       3:5, Toman 2, Podráský

Mochtín – Janovice       5:4, Toman 3, Kraus K. 2

Mochtín – Luby A          1:6, Toman

Mochtín – Kolinec         4:3, Toman 3, Podráský

Sestava:

brankář: Vais Filip

obrana: Podráský Jiří, Vaisová Nina – Toman Matyáš, Kraus Kryštof

útok: Kubalík Jan, Příbek Matěj – Kraus Tadeáš, Doležal Martin

omluveni: Král Tomáš, Vlk Dominik


Trenéři:
 Podráský Jiří, Kraus Roman, Toman Petr


- autoři článku Roman Kraus, Jiří Podráský, trenéři ml. přípravky



Starší přípravka

V neděli odehrála starší přípravka svůj první turnaj jarní části sezóny, když zavítala na hřiště do Hrádku u Sušice. Dalšími soupeři byly týmy z Horažďovic, Sušice a Nalžovských Hor. Během tohoto turnaje tak mochtínská SP tedy sehrála čtyři utkání. Bylo k vidění spoustu pěkných akcí, ovšem nejvíce mochtínské SP v tomto turnaji chybělo větší nasazení, bojovnost a touha po gólech, což se nejvíce ukázalo v posledním zápase.


Výsledky:

Mochtín – Nalžovské Hory      10:2, Toman 5, Kubaň 3, Plášek, Pořický

Mochtín – Sušice                      2:6, Pořický 2

Mochtín – Horažďovice             3:9, Kubaň 2, Ulrich

Mochtín – Hrádek                     0:12


Sestava:
Truska Jan – Ulrich Jakub, Troch Radim, Bauerová Zuzana – Toman Vojtěch, Kubaň David – Plášek Radek, Zítek Jan, Kraus Kryštof, Pořický Štěpán, Dresler Nicolas


Trenér:
 Toman Petr

 
- autor článku Petr Toman, trenér st. přípravky



Tréninky mini přípravky pokračují pondělky a čtvrtky vždy od 17:30 hodin.

Tréninky mladší a starší přípravky potom v pondělí a ve čtvrtek od 17:00 hodin, starší přípravka má navíc tréninky společně s klatovskou SP v úterý a v pátek od 16:30 na hřišti Na Rozvoji.



Další turnaje budou následující víkend: 

Mini přípravka – neděle 14. 4. 2024 od 14:00 hodin v Nýrsku

MP – sobota 13. 4. 2024 od 10:00 hodin v Nýrsku

SP – sobota 13. 4. 2024 od 10:00 hodin v Horažďovicích