V sobotu 30.03.2024 odehrálo naše áčko v Losiné svůj první venkovní zápas jarní části sezóny. Náš celek bohužel nenavázal na výkon a plný bodový zisk z prvního jarního domácího zápasu a po velice špatném výkonu, bez pohybu a se spoustou chyb ve všech řadách, zcela zaslouženě prohrál.  

TJ Sokol Losiná – TJ Sokol Mochtín 3:1 (2:0)

První poločas měli více ze hry domácí hráči, kteří si postupem času vypracovávali i brankové příležitosti. První vyloženou šanci spálili již v 10. minutě, kdy domácí hráč po průniku ve vyložené pozici v našem vápně poslal naštěstí ještě míč mimo naši branku. Další nadějné příležitosti domácích stačil ještě zneškodnit několika výbornými zákroky náš brankář Vašek Opl. Ve 34. minutě byl však již zcela bez šance, když po rohovém kopu zůstal na penaltě zcela volný a neatakovaný domácí Šindelář a pohodlně hlavou otevřel skóre zápasu. Na 2:0 navýšili domácí těšně před přestávkou, kdy centr z levé strany smolně rukou tečoval David Gajdušek a nařízenou penaltu bezpečně proměnil domácí Hrach. Výkon našich hráčů byl bez pohybu, plný chyb ve všech řadách a nedokázali vůbec udržet balón na svých kopačkách. Výsledkem tak byl pouze jediný neškodný střelecký pokus na branku z dálky za celý poločas od Jardy Pretzlmayera.
Druhý poločas se bohužel odehrával ve stejném duchu jako ten první, když se naši hráči nedokázali udržet na balónu, a tak si domácí pohodlně hlídali svůj dvoubrankový náskok. Trochu více aktivity předvedli naši hráči až v posledních dvaceti minutách. Korekci skóre a naději na vyrovnání mohla přinést 75. minuta, kdy do té doby první střelu našich hráčů na domácí branku ve druhém poločase poslal Marek Kutka z 25 metrů pouze do břevna. V 82. minutě pak přišla hezky sehraná brejková akce domácích, kterou dokázal svým druhým gólem v utkání zakončit Hrach a navýšil tak skóre zápasu již na 3:0 pro domácí celek. Když už se zdálo, že domácí brankář udrží čisté konto (zásluhou pouhých 2 střeleckých pokusů na domácí branku od našich hráčů za celý zápas) poslal na branku střílený centr z pravé strany náš Radek Smolík, domácímu brankáři míč vypadl z rukavic, a tak mohl Radek slavit svou premiérovou branku v dresu našeho áčka a korekci na konečných 3:1.

Sestava Mochtína: Opl Václav, Höfler David (46. Smolík Radek) Gajdušek David, Čeleda Jiří, Lysek Jakub, Žiak Jan, Bejvl Jakub (69. Kapusta Matěj), Kutka Marek, Sedláček Ondřej, Smolík Zbyněk (78. Kovařík Pavel), Pretzlmayer Jaroslav

Připraveni byli také: Hromada Vlastimil, Bauer Adam

K dalšímu mistrovskému utkání nastoupí naše áčko na domácí půdě v sobotu 06.04.2024 od 10:15, kdy bude hostit poslední tým tabulky ze Svéradic.

Zápis o utkání

Tabulka soutěže a ostatní výsledky