V sobotu 11.11.2023 odehrálo naše áčko v Blovicích svůj poslední zápas podzimní části sezóny. Jednalo se o souboj sousedů v tabulce, domácí byli v tomto utkání lepším celkem, a nakonec zaslouženě vyhráli, i když jen nejtěsnějším rozdílem. Naše spolehlivě hrající obrana v čele s bezchybným Jirkou Čeledou dlouho odolávala šancím soupeře a když už se zdálo, že naši hráči vybojují cenný bod, inkasovali po velice smolné brance až v samotném závěru utkání.

Naše áčko zakončilo podzimní část sezóny ve středu tabulky na 7. místě se ziskem 17 bodů. Po sestupu z I.A třídy se od našeho celku zcela jista čekalo nejen lepší umístění v tabulce, ale zejména na hřišti mnohem lepší výkony a vystupování. Asi nikdo nečekal, že jarní část sezóny může být opět po roce bojem o záchranu, neboť na sestupové příčky má náš celek náskok pouhých 3 bodů. Potenciál našeho týmu je však zcela jistě daleko vyšší než eventuální boj o záchranu a než předvedl v této části sezóny. Ve spoustě zápasů naše mužstvo opět doplatilo na tristní fyzickou kondici, nezbývá než doufat, že blížící zimní přípravu využije, na rozdíl od let předchozích, většina hráčů k eliminaci tohoto nedostatku. Doufejme také, že se do sestavy navrátí také někteří dlouhodobě zranění a absentující hráči (Petr Blažek, Marek Kutka a Tomáš Velek) a dnes tak velice úzký kádr se opět rozroste a zejména zkvalitní.

TJ Sokol Blovice – TJ Sokol Mochtín 1:0 (0:0)

První poločas patřil zcela jednoznačně domácímu celku. Ten měl po většinu hrací doby míč na svých kopačkách, dobře kombinoval a vytvářel si spousty nebezpečných brankových příležitostí, které však buď dokázala zneškodnit naše dobře hrající obranná čtveřice a brankář Dan Prokop nebo měli domácí hráči smůlu v zakončení. Náš celek zejména ve středu hřiště nestíhal a neokázal ani na soupeřově polovině podržet balón a ulevit tak naší defenzivě. K ohrožení domácí branky se naši hráči dostávali zejména pouze po nákopech z přímých volných kopech z poloviny hřiště.

Ve druhém poločase se hra našeho celku směrem dopředu výrazně zlepšila, naši hráči dokázali udržet balón a vytvořit si i dvě velice slibné příležitosti, když domácího brankáře bohužel ale nedokázal prostřelit Radek Smolík a po gólu pak volala zejména šance Honzy Šafránka, který ale nedokázal v nadějné pozici na vápně rozvlnit síť domácí branky. I ve druhém poločase, přes zlepšený výkon našeho celku, měli domácí více příležitostí ke skórování a zvrácení stavu utkání na svou stranu. Stejně jako v prvním poločase však byli v zakončení nepřesní či jejich snahu eliminovala stále v pohodě hrající obrana našeho celku. Když už se zdálo, že utkání skončí dělbou bodů za bezbrankovou remízu, přišel v 85. minutě smolný okamžik pro náš celek a zejména pro brankáře Dana Prokopa. Domácí obránce z půlky hřiště nakopl dlouhý balón, ten přeletěl naše stopery, skočil ve vápně, svezl se po mokrém trávníku, přeskočil našeho brankáře a zapadl do sítě. V následujících posledních pěti minutách se ještě snažili naši hráči o vyrovnání, to však nepřinesla ani série standartních situací.

Sestava Mochtína: Prokop Daniel, Gajdušek David, Dolejš Jiří, Čeleda Jiří, Lysek Jakub, Smolík Radek, Kapusta Matěj (66. Horský Michal), Bejvl Jakub, Potužník Ladislav (46. Smolík Zbyněk), Höfler David, Šafránek Jan

Připraveni byli také: Smolík Jakub, Švátora Petr, Bauer Adam

Dobrovolné tréninky (fotbálek) budou v Mochtíně probíhat za příznivého počasí až do vánoc každý pátek od 18:00.

Zápis o utkání

Tabulka soutěže a ostatní výsledky