V sobotu 16.09.2023 dopoledne hostilo naše áčko na domácí půdě v pátém kole I.B třídy celek z Losiné. Náš tým nepodal sice zejména do defenzívy optimální výkon, nicméně směrem dopředu dokázal být, zejména ve druhém poločase, efektivní, a tak odměnil domácí příznivce vysokým a zcela zaslouženým vítězstvím. Nebýt navíc v prvním poločase několika doslova zazděných šancí, mohli si hosté z Mochtína odvést dvouciferný debakl. Za zmínku a pochvalu stojí pětigólový střelecký koncert Jardy Pretzlmayera.

TJ Sokol Mochtín – TJ Sokol Losiná 7:3 (2:1)

Do utkání vstoupili lépe naši hráči, hned v 8.minutě proměnil Jarda Pretzlmayer pokutový kop, nařízený za faul na Honzu Žiaka a poslal tak náš tým do vedení 1:0. Poté následoval koncert doslova zahozených vyložených šancí našich hráčů, kteří chodili povětšinou sami na gólmana nebo do přečíslení. Po gólech volali šance Honzy Žiaka, Jardy Pretzlmayera a Zbyňka Smolíka, nicméně jejich zakončení bylo žalostné. Hosté se vinou laxního bránění našeho celku dokázali také dostávat na dostřel naší branky, zejména po akcích středem hřiště. Mimo jednoho samostatného nájezdu po chybně sehrané naší standartní situaci na soupeřově polovině, který Dan Prokop dokázal bravurně zneškodnit, se však do vážnějších šancí nedostávali. Za neproměněné příležitosti našich hráčů přišel však trest ve 30. minutě, kdy po centru zcela neobsazeným hostujícím hráčem z levé strany přehlavičkoval Davida Dajduška hostující útočník, jeho hlavičku dokázal náš brankář ještě vyrazit, ale na dorážejícího Šindeláře byl již krátký, 1:1. Střelecké trápení našich hráčů ze hry protrhl až ve 39. minutě Jarda Pretzlmayer, který dokázal gólem zakončit krásnou individuální akci od poloviny hřiště. Do kabin se tak odcházelo za stavu 2:1 pro náš celek, nicméně vývoji utkání by spíše slušel minimálně čtyřbrankový rozdíl.

Druhý poločas začal vyrovnanou partií, nicméně postupem času rozjeli naši hráči střelecké představení, když během deseti minut dokázali po pěkných a rychlých akcích třikrát skórovat. Na 3:1 zvyšoval v 57. minutě Jarda Pretzlmayer, na 4:1 v 61. minutě Zbyněk Smolík a na 5:1 v 66. minutě opět Jarda Pretzmayer. V 67. minutě přišel smolný okamžik pro našeho brankáře Dana Prokopa, kterému se v ostrém slunci ztratil centrovaný balón, vypadl mu z rukavic a pro hostujícího Gavoru nebyl problém uklidit míč do zcela prázdné branky a snížit tak na 5:2. Komplikaci mohla přinést 72. minuta, kdy si za naši obranu naběhl hostující Šindelář a svou druhou brankou v zápase snížil na 5:3. Naštěstí ihned po rozehrání, ještě v téže minutě, dokázal prostřelit hostujícího brankáře opět Jarda Pretzlmayer a završil tak svůj pětigólový střelecký koncert brankou na 6:3. V 80. minutě se branky dočkal také v poslední době střelecky se trápící Honza Žiak, který uzavřel skóre utkání na konečných 7:3. Je nutno podotknout, že přes své střelecké trápení byl Honza Žiak u většiny našich branek v pozici asistenta.

Sestava Mochtína: Prokop Daniel, Gajdušek David, Čeleda Jiří, Dolejš Jiří, Smolík Radek, Žiak Jan, Bejvl Jakub, Strejc Stanislav (81. David Höfler), Šafránek Jan (88. Smolík Jakub), Smolík Zbyněk (88. Biedermann Miroslav), Pretzlmayer Jaroslav (81. Kapusta Matěj)

Tréninky pokračují standartně v úterý a pátek od 18:00.

K dalšímu mistrovskému utkání nastoupí naše áčko v sobotu 23.09.2023 od 16:30 na půdě Svéradic.

Zápis o utkání

Tabulka soutěže a ostatní výsledky