V sobotu 09.09.2023 po poledni zajíždělo naše áčko k dalšímu zápasu I.B třídy na půdu Starého Plzence. V pouťovém utkání podali naši hráči velice špatný výkon, také domácí nehýřili pohybem a fotbalovostí, a tak přihlížející diváci viděli zápas bez tempa, ze kterého musely doslova bolet oči. Za předvedený výkon si našeho áčko po právu bodovat nezasloužilo.

SK Starý Plzenec - TJ Sokol Mochtín 2:1 (2:1)

Do utkání vstoupili lépe domácí hráči, kteří se hned ve třicáté vteřině ujali vedení 1:0, když naši hráči chybovali při převzetí domácího útočníka Vlčka, který si zaběhl do vápna za obranu a křižnou střelou k tyči překonal našeho gólmana. Vyrovnání však na sebe nenechalo dlouho čekat, v 10. minutě se k míči dostal Zbyněk Smolík a krásným lobem z 25 metrů přehodil domácího gólmana. Poté byli naši hráči cca. deset minut aktivnější, nicméně když se ve 20. minutě zranil Pavel Staněk, hra našeho týmu se zcela rozpadla, vázla kombinace i pohyb, a tak byli domácí po zbytek zápasu lepším týmem. Svou převahu dokázali korunovat ve 41. minutě, když centr po rozehraném rohovém kopu pohodlně z malého vápna poslal do sítě nikým nehlídaný domácí Brejcha.

Také druhý poločas se hrál neurovnaný fotbal, domácí byli mnohem aktivnější. Zlom mohl nastat v 64. minutě, kdy byl po faulu na unikajícího Honzu Žiaka vyloučen domácí obránce. Bohužel ani tuto početní převahu však náš tým nedokázal využít nejen k vyrovnání hry, natož pak skóre. Domácí i v deseti drželi více míč na svých kopačkách a vypracovali si i několik zajímavých příležitostí k navýšení svého vedení. Jelikož ale žádnou svou šanci využít nedokázali, mohl přijít trest a vyrovnání od naších hráčů, kteří hrozili spíše jen z rychlých protiútoků. Dvě vyložené stoprocentní šance měl Honza Žiak, který šel vždy zcela sám na domácího brankáře, kterého bohužel ale překonat nedokázal.

Sestava Mochtína: Prokop Daniel, Gajdušek David, Čeleda Jiří, Dolejš Jiří, Smolík Radek, Žiak Jan, Bejvl Jakub, Staněk Pavel (21. David Höfler), Strejc Stanislav (86. Smolík Jakub), Šafránek Jan, Smolík Zbyněk

Tréninky pokračují standartně v úterý a pátek od 18:00.

K dalšímu mistrovskému utkání nastoupí naše áčko v sobotu 16.09.2023 již v 10:15 na domácí půdě proti Losiné.

Zápis o utkání

Tabulka soutěže a ostatní výsledky