V sobotu 26.08.2023 odehrálo naše áčko na půdě ambiciózních Měcholup svůj druhý mistrovský zápas v I.B třídě. Náš tým v tomto zápase nedokázal navázat na kvalitní týmový a bojovný výkon z prvního zápasu, a nakonec po přestřelce odjel bez bodového zisku. První poločas byla k vidění celkem vyrovnaná partie, ve druhém poločase byl již soupeř lepším týmem a zaslouženě naplno bodoval. Nutno však dodat, že mu k tomu značně pomohl celkově velice špatný výkon naších hráčů.

TJ Měcholupy - TJ Sokol Mochtín 6:4 (2:2)

Úvod utkání patřil našim hráčům, kteří šli do vedení již v 17. minutě, kdy se po přihrávce od Jardy Pretzlmayera prosadil náš kapitán Kuba Bejvl. Úvodní branka náš tým ukolébala, domácí přidali na bojovnosti a dvěma brankami otočili vývoj utkání. Nejprve srovnal na 1:1 ve 27. minutě domácí Václav Kaas, který dokázal prostřelit našeho brankáře, když se k němu odrazila Jirkou Čeledou smolně zblokovaná střela domácích. Do vedení se domácí dostali ve 34. minutě, kdy naši hráči nechali z pravé straně trestuhodně odcentrovat balón do pokutového území a Pavel Javorký dokázal přehlavičkovat našeho Pavla Staňka. Vyrovnání na 2:2 přinesla 40. minuta, kdy se po pohledné akci, opět po přihrávce Jardy Pretzlmayera, dokázal prosadit Zbyněk Smolík.

Do druhé půle vstoupili lépe opět naši hráči, když hned ve 49. minutě překlopil vedení 3:2 na stranu našeho týmu z nařízeného pokutového kopu Jirka Dolejš. Následně však naše áčko předvedlo opětovný herní výpadek, jeho hře chyběl pohyb i bojovnost a tak domácí zaslouženě
trestali chyby v naší defenzivě, když v rozpětí pouhých 4 minut vstřelili 3 branky! Nejprve na 3:3 srovnal podruhé v zápase domácí Kaas, když gólově zakončil hezkou kombinační akci středem hřiště. Na 4:3 zvýšil hlavou po rohovém kopu Karel Veselka a na 5:3 krásnou střelou z 20 metrů k levé tyči naší branky David Novák. Následně, nutno dodat po přísně nařízené penaltě, měli naši hráči možnost snížit stav utkání, nicméně Jirka Dolejš svou druhou penaltu v zápase proměnit nedokázal. Snížení na 5:4 a naději na bodový zisk přinesla 80. minuta, kdy Zbyněk Smolík přesně trefil přímý volný kop. Tato naděje však zhasla ihned v 83. minutě, kdy na konečných 6:4 upravil domácí Daniel Kotlan.

Sestava Mochtína: Prokop Daniel, Gajdušek David, Čeleda Jiří, Šafránek Jan, Dolejš Jiří, Žiak Jan, Bejvl Jakub, Staněk Pavel (72. Smolík Radek), Strejc Stanislav (89. Biedermann Jaroslav), Smolík Zbyněk, Pretzlmayer Jaroslav

Připraven byl ještě David Höfler

Tréninky pokračují v úterý a pátek od 18:00.

K dalšímu mistrovskému utkání nastoupí naše áčko na domácí půdě v neděli 03.09.2023 v 17:30 proti Svatoboru Hrádek.

b_150_100_16777215_00_images_Mcholupy_Mochtn_page-0001.jpg

b_150_100_16777215_00_images_Mcholupy_Mochtn_page-0002.jpg