Netradičně v pátek 09.06.2023 v podvečer odehrálo naše áčko svůj poslední a zároveň rozlučkový zápas v I.A třídě, kterou po 8 úspěšných sezónách opouští, proti celku z Kralovic. Náš tým skončil v konečné tabulce na posledním místě se ziskem pouhých 22 bodů a hrozivým negativním skórem 56:116, když se mu v jarní části sezóny podařilo uhrát pouhých 5 bodů! Sestup je to tak zcela zasloužený a doufejme, že pro většinu hráčů to bude „pověstná facka“ aby zlepšili svůj přístup nejen k tréninkům a zápasům ale fotbalu obecně. Také v 1.B třídě nebude na naše hráče čekat nic jednoduchého. Positivem ale může být fakt, že i po tomto neúspěchu by měl tým, tvořeným zejména odchovanci, zůstat kompletní.

O výsledku posledního zápasu rozhodli hosté z Kralovic, bojující ještě o účast v baráži o postup do Krajského přeboru, prakticky po prvních pěti minutách, kdy vedli 2:0. Když v závěru prvního poločasu přidali hosté ještě třetí gól a byli celkově jasně lepším týmem, zdálo se, že náš tým zakončí sezónu další vysokou porážkou. Do druhého poločasu však oba týmy prostřídali, hra se zejména ke konci zápasu vyrovnala a pro naše hráče byla odměnou alespoň čestná korigující branka.

TJ Sokol Mochtín – TJ Sokol Kralovice 1:3 (0:3)

Naši hráči vstoupili do zápasu již po několikáté v sezóně naprosto laxně a bez bojovnosti, a tak z toho byl katastrofální úvod zápasu, který hosté z Kralovic, motivovaní možností baráže o postup, dokázali využít ve svůj prospěch a vedení 2:0. Nejprve se zcela nehlídaný již ve 2. minutě po centru z pravé strany prosadil mezi malým vápnem a penaltou hlavou hostující Berbr a následně hned v 5. minutě nechali naši hráči nepochopitelně zcela volně postupovat až do vápna Kulhánka, který přesnou a tvrdou střelou nedal našemu brankáři šanci. I v následujících minutách byly hosté jasně lepší a náš tým byl opět ve velkém útlumu, když zejména pohyb hostujících hráčů dělat našemu týmu velké problémy. Zasloužené vedení na 3:0 navýšil na konci prvního poločasu ve 43. minutě krásnou křižnou střelou pod břevno z hranice vápna hostující Hurt.

Do druhého poločasu oba týmy prostřídali sestavu, hosté byli ale i v jeho úvodu lepším týmem. Jejich tlak již však žádnou branku v mochtínské síti nepřinesl. Naopak postupem času náš tým hru vyrovnal a vypracoval si i několik střeleckých příležitostí. Jednu takovou dokázal využít v 75. minutě náš kapitán Kuba Bejvl, který po standartní situaci a následném závaru dokázal z blízkosti prostřelit hostujícího gólmana. Nebýt již zmíněného katastrofálního úvodu, mohli naši hráči v posledním zápase pomýšlet alespoň na bodík do konečné tabulky, který by byl býval prvním od 26. března, kdy naše áčko naposledy bodovalo v zápase na domácí půdě proti Sušici.


Sestava Mochtína: Prokop Daniel, Dolejš Jiří, Šafránek Jan, Gajdušek David (78. Smolík Radek), Jarabica Stanislav (46. Strejc Stanislav), Bejvl Jakub, Smolík Zbyněk, Žiak Jan, Novák Zdeněk (64. Osvald Jaromír), Rašek Josef  (46. Kapusta Matěj)

Společná dokopná s B týmen se uskuteční v pátek 16.06.2023 od 19:00. Předtím od 18:00 se ukutečný ještě dobrovolný "fotbálek".

Nová sezóna v I.B třídě začne o víkendu 19 – 20.08.2023.
O začátku přípravy našich fotbalistů vás budeme včas informovat. Nicméně je již teď jasné, že bude i nadále pod vedením trenéra Jaroslava Cihláře straršího.


b_150_100_16777215_00_images_Mochtn_Kralovice.jpg