V úterý 09.05.2023 odehrálo naše áčko na hřišti v Ledcích dohrávku 22. kola I.A třídy s Košutkou Plzeň. Bohužel odjelo opět s vysokou porážkou, tentokrát již dvoucifernou… Utkání se však velice těžce hodnotí, asi nejlépe shrnuli dění na hřišti po skončení zápasu domácí fanoušci konstatováním¨: „herně naprosto vyrovnaný zápas, který jste na šance i vyhráli 11:10“. Na šance se bohužel fotbal ale nehraje. Náš tým je v obrané fázi v totálním rozkladu, když inkasoval v podstatě z každé střely na branku, a naopak v útočné fázi se, ze stejných situací jako soupeř, nedokázal prosadit. Domácím v podstatě spadla do branky každá jejich střela na naši branku, přičemž na druhé straně chybělo pověstné štěstí, když se míč zastavil na brankové čáře, střelu zblokoval domácí hráč či výborným zákrokem domácí brankář. Po předchozích vysokých porážkách, může však být tentokrát alespoň drobnou útěchou zlepšený herní projev směrem dopředu, uznaný jak trenérem domácích tak domácím publikem.

TJ Košutka Plzeň - TJ Sokol Mochtín 10:2 (5:0)

Utkání začali aktivněji naši hráči, kteří dokázali domácí tým zatlačit na jejich polovinu a hned v 7. minutě si dokázali vytvořit i obrovskou brankovou příležitost, kterou však bohužel nedokázal Honza Šafránek využít, když po centu z pravé strany z hranice penalty nedokázal usměrnit míč do zcela odkryté domácí branky. I následně pokračovali naši hráči v aktivní hře na polovině soupeře a vypracovávali si náznaky dalších šancí. Pak přišla ale 12. minuta, v podstatě ojedinělá útočná akce domácích a jejich první střela na branku, která znamenala vedení 1:0. To naši hráči nechali trestuhodně z pravé strany odcentrovat míč do vápna na zcela volného domácího hráče, který nekompromisní střelou z první pod břevno nedal našemu brankáři šanci. Po této obdržené brance byli nadále aktivnější naši fotbalisté, snažili se o vyrovnání, šancí na to měli spousty, ty největší pak např. hlavou Jirka Dolejš a dále Honza Žiak či Kuba Bejvl. Bohužel vše bez gólového efektu. Rozhodující pro vývoj celého utkání se stal interval mezi 30. a 33. minutou, kdy naši hráči inkasovali v rychlém sledu 3. branky! Na 2:0 zvyšovali domácí smolně tečovanou střelou naším obráncem do protipohybu gólmana, na 3:0 pak opět smolně přeskočil míč na malém vápně přes rukavice našeho brankáře a na 4:0 zvýšili domácí po rychlé kombinační akci. I přes tento šok, naši hráči cítili, že herně to tentokrát není špatné, a tak se dále aktivně snažili o korekci nepřiznivého stavu. To se bohužel nepodařilo, naopak v poslední minutě prvního poločasu si vypili kalich hořkosti až do dna, když domácí Tomáš Pekník trefil parádně z přímého kopu zcela přesně šibenici naší branky a zvýšil tak na poločasových 5:0.

Druhý poločas se odehrával ve stejném duchu jako ten první, ihned po změně stran měli naši fotbalisté obrovskou šanci na korekci stavu, ale míč putující do prázdné branky dokázal domácí obránce na poslední chvíli vykopnout z brankové čáry a i následné dorážky dokázala domácí obrana zablokovat. A tak, jako již standartně, přišel ihned na druhé straně trest, když ve 48. minutě zvýšili po nedůrazu naší obrany domácí na 6:0. I poté pokračoval festival neproměněných šancí z kopaček našich hráčů a na druhé straně pohodlné navyšování skoré po každé střele na naši branku, kdy domácí navýšili své vedení do 71. minuty na 8:0. Pak se již konečně přiklonilo štěstí i na kopačky našich fotbalistů, když po pěkné kombinační akci korigoval stav utkání Zbyněk Smolík po přihrávce Kuby Bejvla. Další korekci stavu, tentokrát již na 9:2, přinesla 85 minuta, kdy se po pěkné individuální akci prosadil střelou levou nohou z poza šestnácky do šibenice domácí branky Honza Šafránek. Následně byl za faul na Kubu Bejvla odpískán pro naše hráče pokutový kop. Možnost jeho zahrání dostal za svůj podstivý přístup k fotbalu náš mladík Radek Smolík, který tak mohl vstřelit svou první branku za naše áčko v I.A. třídě. Bohužel jeho střela skončila vedle pravé tyče domácího brankáře. Cílem do posledních minut pak již bylo zejména neinkasovat a neodjíždět s dvouciferným skórem na našem kontě. To se bohužel nepodařilo, když po velké chybně zkušené Jiřího Dolejše vsítili domácí pohodlně svou desátou branku.  

Sestava Mochtína: Prokop Daniel, Gajdušek David, Dolejš Jiří, Prokop Marek, Lysek Jakub, Bejvl Jakub, Smolík Zbyněk, Žiak Jan, Strejc Stanislav (57. Smolík Radek), Novák Zdeněk (57. Pretzlmayer Jaroslav), Šafránek Jan, připraveni byly ještě Osvald Jaromír, Švátora Petr

Branky Mochtína: 72. Smolík Zbyněk, 85. Šafránek Jan

K dalšímu zápasu odjede naše áčko v neděli 14.05.2023 do Chlumčan, kde nastoupí od 17:00 proti celku vedeném zkušeným mochtínským trenérem Kudláčkem.

b_150_100_16777215_00_images_Koutka_-_Mochtn.jpg