Turnaj ve stolní tenisu amatérů o Vánočního kapra 2022.

Nečekaným vítězem tohoto 46.ročníku se stal mladík Pavel Černý, pro kterého je to první vítězství v tomto amaterském klání. Jeho otec Petr, mnohonásobný vítěz tohoto turnaje, se tentokráte musel spokojit s třetí, bronzovou příčkou. Potěšila účast žen.


V pátek 23.12.2022 se po dvou covidových letech opět uskutečnil od 3 hodin odpoledne
tradiční turnaj ve stolním tenisu amatérů o Vánočního kapra v tělocvičně Základní školy
v Mochtíně. Pořadatelství se tentokrát ujali Milan Žiak st. a Zdeněk Hrdlička, celkem soutěžilo
12 sportovních nadšenců.
Přímo na místě bylo společně rozhodnuto, že se turnaj odehraje systémem každý s každým ve
2 skupinách po 6-ti členech, každá skupina na jednom stole. Do jednotlivých skupin byli nominováni,
vybráni nebo i nalosováni jednotliví účastníci, kteří jsou následně zapsáni v konenčném pořadí, v jakém skončili po odehrání základní části:
 
skupina A: 1) Petr Černý, 2) Tomáš Velek, 3) Zbyněk Smolík, 4) Petr Kubalík, 5) Anička Rubášová, 6) Jana Žiaková.
skupina B: 1) Zdeněk Hrdlička, 2) Pavel Černý, 3) Jiří Čeleda, 4) Veronika Černá, 5) Milena Jůdová, 6) Jan Žiak.
 
O 9. až 12. místo si proti sobě dohráli miniturnaj hráči z 5. a 6. místa obou skupin, první čtyři hráči v každé skupině dále postupovali do vyřazovacího pavouka systém 1. ve skupině proti 4. z druhé skupiny a 2. ve skupině proti 3. z druhé skupiny. Poražení z první části vyřazovacího pavouka dohráli proti sobě vyřazovací zápasy o 5. až 8. místo, vítězové pak proti sobě hráli klasickým vyřazovacím způsobem až do finále a boj o 3. místo.
 
Konečné pořadí všech stolních tenistů bylo následující:
1) Pavel Černý (Mochtín), 2) Tomáš Velek st. (Hoštičky), 3) Petr Černý (Mochtín), 4) Zdeněk Hrdlička (Klatovy), 5) Zbyněk Smolík (Mochtín), 6) Petr Kubalík (Mochtín), 7) Jiří Čeleda (Lhůta),
8) Veronika Černá (Mochtín), 9) Anička Rubášová (Těšětiny), 10) Milena Jůdová (Klatovy), 11) Jan Žiak (Mochtín), 12) Jana Žiaková (Mochtín).
 
Pavel Černý obdržel jako celkový vítěz turnaje živého kapra a zároveň i zlatého kapra, stříbrného kapra si odnesl Tomáš Velek st., bronzový kapr připadnul Petru Černému. V kategorii žen obdobně vyhrála živého kapra Veronika Černá, k němuž přibyl i zlatý kapr v menším vydání, střibrného kapra získala Anička Rubášová a bronzového Milena Jůdová.
Sportovní výkony ostatních účastníků byly rovněž oceněny drobnými dárky dle vlastního uvážení. Cenu útěchy za krásné poslední místo v turnaji dostala i Jana Žiaková, která se však o tuto cenu vzápětí podělila se všemi plnoletými a neřídícími účastníky turnaje.
 
Na závěr bychom chtěli vyjádřit naději, že se tato akce, ale i všechny jí podobné akce, bude a budou vzhledem k jejich velké oblíbenosti pořádat i v následujících letech.