Za chladného počasí a dešťových přeháněk pokračovalo v sobotu 7. září 2019 další kolo fotbalových soutěží. Doma v Mochtíně se 1. podzimního turnaje zúčastnilo nově budované družstvo mladší přípravky, odpoledne pak náš "B" tým mužů odjel do Kašperských Hor k dalšímu mistráku Okresního přeboru.

TURNAJ ml. přípravek - Mochtín
   Hrálo zde 5 týmů, pro naše nejmenší fotbalisty to byla premiéra. Se třemi soupeři sice prohráli, ale Sokol Kolinec dokázali porazit 7:3 ! Byla to velká radost a zároveň i povzbuzení do další treninkové práce.

.. OP mužů - TJ Kašperské Hory - Sokol Mochtín "B"  4 : 2 (1:0)
Naší rezervě se vůbec nepovedl úvod utkání. Od 1. minuty domácí vedli 1:0 a v 1.poločase měli více ze hry i další šance, které naštěstí zlikvidoval náš mladý golman. Po přestávce se náš tým zlepšil a v 50.min. mohl jít do vedení. Jenže .... nařízenou penaltu (za faul na Zd. Pláničku) Peťa Švátora neproměnil a to byla velká škoda. Vyrovnání na 1:1 se Mochtín dočkal v 62.min., autorem golu byl Zd. Novák. O pouhé tři minuty později již naše rezerva vede 2:3, když autorem golu je (po ideální přihrávce St. Jarabici) Jarda Pretzelmayer ! V této době Mochtín na hřišti dominuje, domácí jsou v útlumu. Jenže v 72. min. se z nevinné akce a RK domácích zrodilo lacinné vyrovnání na 2:2 a o 4.min. později K.Hory vedou opět o branku, když domácí kapitán Tomek trefuje šibenici naší brány ! Náš tým bojuje alespoň o remisu, ale nedosáhl na ni, naopak. V 85.min. domácí kapitán uzavírá konečný účet utkání na 4:2, všechny 3 body zůstávají v Kašperkách. Rozhodčí Petr Bala, ŽK 1:3, 70 diváků. Sestava Mochtína : Prokop Daniel, Šup Ondřej, Peleška Jiří, Kanta Tomáš, Pavlík Jaroslav (62. Strejc Stanislav), Podráský Jiří, Novák Zdeněk, Jarabica Stanislav, Plánička Zdeněk, Švátora Petr, Pretzelmayer Jaroslav, branky : NOVÁK Zdeněk, PRETZELMAYER Jaroslav

Zítra v NEDĚLI 8.9.2019

... se zúčastní od 14,00 hod. v Horažďovicích turnaje mini-přípravek i naše družstvo Sokola Mochtín

... od 17,00 hod. v Mochtíně se hraje okresní derby zápas I.A třídy mužů TJ Sokol Mochtín - TJ Žichovice

- srdečně zveme nejen příznivce Sokola Mochtín, ale širokou sportovní veřejnost, v sestavě hostů by neměl chybět opět Pavel Horvát, bývalý skvělý hráč Viktorie Plzeň a reprezentant ČR !!!