Naše záloha nemá s Janovickou Duklou dobrou bilanci a nevylepšila ji ani tentokráte. Hosté přijeli v sobotu 31.8.2019 do Mochtína v silné sestavě, měli lepší tým, vyhráli zaslouženě.

So 31.8.2019 - OP mužů - Sokol Mochtín "B" - FK Dukla Janovice   1 : 5  (1:3).

Náš tým nastoupil bez zraněného kapitána St. Jarabici a dalších hráčů, kteří z různých důvodů nemohli, ale zato s několika "novici" mezi které patří navrátilec k závodnímu fotbalu Kamil Rajtmajer i mladíček, teprve 15 letý Marek Prokop, jehož hlavním sportem je zatím lední hokej. Hosté patří k favoritům Okresního přeboru, i když měli zatím po úvodních kolech na kontě jen  1 bod.(naše BÉČKO  4) ! Do Mochtína ale přijeli již kompletní a to včetně Dana Kotlana (hrával i za dorost So Mochtín), který ještě na jaře hrál za Okulu Nýrsko Krajský přebor. A byli to hosté, kteří v horkem odpoledni diktovali tepmo zápasu, měli jasnou převahu a spoustu šancí na vstřelení golů.
      Skore otevírá již v 7.min. hostující Jůzek, když dvě min. před tím byl v šanci na druhé straně náš K.Rajtmajer, ale golman hostí mu ji zlikvidoval. Mochtín se dočkal vyrovnání ve 13.min., kdy na 1:1 srovnává přízemní střelou Matyáš Blahník. Tlak hostů ale postupem času sílí, přichází i branky. Na 1:2 zvyšuje ve 20.min. nádhernou střelou z VPK hostující Patrik Šveňha (hrával v Mochtíně též za dorost), když z 28 m trefuje šibenici naší bráńy !  A těsně před poločasovou přestávkou upravuje na 1:3 pro hosty Jos. Kotlan, který špičkou kopačky "propíchnul" míč do sítě před našim golmanem. V 10.min. druhého poločasu prověřil kvality hostujícího golmana pěknou střelou z 18 m náš Matyáš Blahník, ale ten jeho dělovku bravurně vytáhnul na rohový kop. To však bylo z naší strany v utkání směrem na branku hostů asi vše. Hosté postupem času získávali stále větší převahu, vypracovávali si jednu šanci za druhou a nebýt skvělých zákroků našeho mladého golmana Daniela Prokopa, byla by výhra hostů ještě vyšší. V 64. min. zblíska zyšuje za hosty na 1:4 Hájek a tři minuty před koncem zblíska trefuje šibenici naší brány Patrik Petruška (bývalý hokejový ligista Škody Plzeň), upravuje na konečných 1:5. Rozhodčí Miroslav Sedlmaier, ŽK 1:2, 40 diváků. Sestava Mochtína : Prokop Daniel, Šup Ondřej, Kanta Tomáš, Švátora Petr, Plánička Zdeněk, Novák Zdeněk, Rajtmajer Kamil, Prokop Marek, Blahník Matyáš (85. Peleška Jiří), Podráský Jiří, Pretzelmayer Jaroslav (46. Pavlík Jaroslav), branky : BLAHNÍK Matyáš

V NEDĚLI 1. září 2019

se hraje v Sušici od 17,00 hod. okresní derby zápas I.A třídy mužů TJ Sušice - Sokol Mochtín "A"  !     

Přijeďte se podívat, přijeďte povzbudit naše fotbalisty v důležitém utkání o mistrovské body