Naše áčko mužů zajíždělo v NE 2.6.2019 do Staňkova, který vede tabulku I.A třídy. Očekávala se jednoznačná porážka, opak byl pravdou. Mochtín svého soupeře jasně přehrával do 60.minuty, kdy byl (nespravedlivě) vyloučen Tom. Velek. Teprve pak domácí vyrovnali hru, ale zápas skončil bezbrankovou remisou a tak na řadu přišel penaltový rozstřel. Ten (bohužel) opět vyhrál soupeř, Mochtín si domů odvezl alespoň  jeden bod - tentokráte by si ale zasloužil za předvedený výkon minimálně 2.

... I.A třída mužů - FK Staňkov - TJ Sokol Mochtín    0 : 0 , pok.kopy 5:4
Vedoucí Staňkov byl favoritem tohoto duelu, ale svoji roli nenaplnil. Byl nečekaně horším týmem, ale nakonec mu doma zůstaly 2 body, o kterých (při bezbrankové remise) rozhodla závěrečná penaltová loterie.
     Náš tým mohl jít do vedení již ve 2. minutě utkání, ale 100% tutovku náš mladíček v útoku Jan Šafránek neproměnil. Náš tým hrál i nadále útočně, měl jasnou převahu i šance, ale bohužel, bez golového efektu. Domácí hrozili jen nakopávanými míči, do šanncí se moc nedostávali, i když v 1.poločase jejich jedna střela trefila tyč naší brány.. To naši útočníci J.Šafránek i Jar. Cihlář měli další slibné příležitosti, ale bez golového efektu. Náš tým kopal i řadu rohových kopů, ale též bez golového zakončení. Navíc, ve 39. min. "zajel " do našeho stopera P. Staňka domácí golman, Pavel musel pro zranění holení kosti odstoupit ze zápasu ! Převaha Mochtína pokračovala i po přestávce a to až do 60.minuty, kdy byl našemu týmu vyloučen Tomáš Velek. To J. Žiak ztratil nečekaně míč, domácí útočník se dostal z ofsajdové pozice (Hedvika opoměla zvednout praporek) do brejkového úniku, náš Tom. Velek ho zakřižoval, škrtnul mu o patu a byl pro zmaření zjevné brankové příležitosti vyloučen ! Celou půlhodinu hrál Mochtín o deseti, ale domácí tým k ničemu vážnému nepustil. Zápas tak skončil bezbrankovou remisou, šlo se na penalty. V těch byli úspěšnější domácí fotbalisté, kteří si připsali do tabulky další dva body, na Mochtín zbyl jen jeden.. Škoda, tentokráte by si naši fotbalisté za předvedený výkon zasloužili bodů rozhodně více. Sestava Mochtína : Blahník Matyáš, Bejvl Jakub, Žiak Jan, Staněk Pavel (39. Strejc Stanislav), Dolejš Jiří, Pretzelmayer Viliam (90. Švátora Petr), Kapusta Matěj, Smolík Zbyněk, Velek Tomáš, Cihlář Jaroslav, Šafránek Jan, branky v penaltovém rozstřelu proměnili : Zb. Smolík, Jak. Bejvl, Ji. Dolejš a Jar. Cihlář, nedal : J. Žiak
 Rozhodoval Jakub Hamouz, AR František Šimek, Hedvika Mifková, DS Zdeněk Mudra, ŽK 1:0, ČK 0:1 (60.min. T. Velek), 90 diváků.

   Dvě kola před koncem soutěžního ročníku tabulku I:A třídy vede stále FK Staňkov s 53 body, 2. Plzeň - Černice 50 b. (ale v dalším kole má volno !), 3. Hlýšov - 49 b., 4. Meclov - 49 b., 5. Mochtín - 47 b., 6. Rokycany B - 47 b., 7. Košutka Plzeň - 44 b. - na chvostu tabulky jsou bohužel 3 týmy z našeho okreśu a to od zadu v pořadí Horažďovice, Sušice, Svéradice, Žichovický tým v tomto kole získal tři zlaté body na Košutce a poskočil před TJ Žihle !
       
            A protože jsou před účastníky krajských i okresních soutěží  jen poslední dvě kola , tak se může stát, že řada zápasů bude v zájmu regulérnosti jednotlivých soutěží nařízena řídíci STK na stejný den a se stejným začátkem. Moudřejší budeme již v úterý, nejpozději ve středu 5.6.2019 !

Treninky mužů - budou i nyní v úterý a pátek od 18,00 hod.

Školička sportů pokračuje treninky v pondělí a čtvrtek od 17,30 hod., st. přípravka bude mít trenink jen ve čtvrtek od 17,30 hod.