V neděli 12. května 2019 se hrál v Mochtíně hodně dramatický zápas I.A třídy mezi muži So Mochtín "A"  a TJ Holýšov. Hosté vedli již 2:0, ale Mochtín "vstal z mrtvých", dokázal otočit výsledek ve svůj prospěch, získal 3 cenné body,v tabulce poskočil se 43 body již na 3.místo (vede Staňkov se 45 body).

.. I.A třída mužů - TJ Sokol Mochtín - TJ Holýšov      3  :  2  (0:1)

Po vydatném sobotním dešti i nedělních přeháňkách nebyl naštěstí mochtínský trávník podmáčený a tak se mohl hrát pěkný kombinační fotbal. Oba týmy hrály ze zabezpečné obrany, ale úvodní dvacetiminutovka patřila našemu mužstvu, které bylo aktivnější v ofenzivě. Již v  1.minutě to po rohu Mochtína zavánělo golem, ale hostující golman Janča míč zkrotil na brankové čáře. Ve 14.minutě se dostal k zakončení hlavou Jiří Dolejš, míč jen těsně minul bránu hostů. Hosté udeřili ve 21. minutě. Vyšel jim rychlý brejkový útok, který ale naštěstí golem neskončil. Z vedení 0:1 se ale radovali o čtyři minuty později, když si na centr zprava naskočil Zavadil a prudkou hlavičkou z malého vápna otevírá skore. Po tomto golu "narostla hostům křídla",  byli aktivnější měli i další příležitosti. Naštěstí je neproměnili, oporou našeho týmu byl v těchto chvílých především náš golman Matyáš Blahník.
      I po přestávce začali hosté lépe. Již v 52. min. se po chybě našeho stopera dostává do soloúniku kapitán hostů Černohorský, poradil si i s našim golmanem a zvyšuje na 0:2 pro Holýšov. V této chvíli žádný z přítomných fanoušků Mochtína neveřil v obrat, ale zázraky se dějí i ve fotbale.  Mochtín to nevzdává, bojuje, hraje na riziko, chce s nepříznivým stavem něco udělat. A daří se ! V 52. a v 59. minutě se prezentuje dvěma nádhernými goly (z hranice šestnáctky přesně do pravé šibenice), které nejsou vidět ani v Lize mistrů (!), náš mladíček Tomáš Velek, srovnává stav na 2:2  a Mochtín drtí Holýšov dál. V 67. min. trefuje střídající Zd. Novák jen břevno holýšovské brány, ale v 73.min. se naši hráči i fanoušci opět radují. To po ostřelování hostující brány se dostává k zakončení Zbyněk Smolík a prostřeluje ze 13 m vše, co mu stojí v cestě, posílá Mochtín do vedení 3:2. Hosté jsou na kolenou, ale nerezignují, právě naopak. Začínají znovu bojovat a to alespoň o remisu. V závěrečném tlaku mají několik příležitostí a nebezpečných střel, náš golman je však vždy na místě, stejně tak i obrana, která i za cenu odkopů na rohové kopy drží stále těsné vedení. A udržela ho až do 92.minuty, kdy rozhodčí Liškutín ukončuje hodně kvalitní a dramatické utkání, které muselo nadchnout všechny  přítomné fanoušky fotbalu. Rozhodoval Antonín Liškutín, AR byli Josef Schneider a Jakub Rubáš, DS Petr Komanec, ŽK 0:1, 80 diváků. Sestava Mochtína : Blahník Matyáš, Dolejš Jiří, Gajdušek David, Bejvl Jakub, Žiak Jan, Pretzelmayer Viliam, Velek Tomáš (80. Kapusta Matěj), Smolík Zbyněk, Šafránek Jan (75. Staněk Pavel), Cihlář Jaroslav, Plánička Zdeněk (62. Novák Zdeněk), branky : VELEK Tomáš  - 2, SMOLÍK Zbyněk


TRENINKY mužů budou i tento týden v úterý a pátek od 18,00 hod.

 TRENINKY Školičky a přípravky pak v pondělí a čtvrtek od 17,30 hodin.