Potřetí zasebou zajíždělo v NE 24. března naše áčko mužů bojovat o jarní mistrovské body v I.A třídě na hřiště svého soupeře. Z Plzně a ze Žihle přivezlo vždy 3 body, v Žichovicích ale tentokráte neuspělo, prohrálo 1:2. Více nežli ztráta bodů však mrzí ztráta dalšího hráče (T.Dolejše), který bude hodně dlouhou dobu léčit zraněné koleno !

... I.A třída mužů - TJ Žichovice - TJ Sokol Mochtín      2 : 1  (1:1)
  V neděli se sice ochladilo, ale hřiště v Žichovicích bylo suché, i když nerovnosti dělaly některým hráčům značné potíže. Náš tým začal hodně aktivně, měl více ze hry i šance, ale i domácí se do nich po brejcích dostávali. Skore utkání otevírá již v 16.minutě náš Jiří Dolejš, který bezpečně proměňuje nařízenou penaltu - Mochtín vede 1:0 ! O tři minuty později se dostávají k zakončení i domácí, ale míč naše obrana sráží na RK, ze kterého nikdo naší bránu neohrozil. To již náš tým hraje jen o deseti, protože otřesený Pavel Staněk (po srážce hlavou se soupeřem) se zotavuje mimo hrací plochu. Následně se do hry vrací, ale není to ono - motá se, koordinace pohybů vázne. Přesto je Mochtín opět lepším mužstvem a ve 37.minutě předvedl akci, která volala po další brance. Po rychlé a přesné kombinaci se dostává do průniku Jan Žiak, sám se řítil na domácího golmana, ale z vyložené pozice branku netrefuje - škoda, mohlo to být 0:2. Nedáš - dostaneš, toto pravidlo se naplnilo v závěru 1.poločasu. Již ve 40.min. se po dlouhém autovém vhazování dostává k zakončení domácí kanonýr Butnaru, ale netrefuje bránu ! Ve 43.min. se ale Žichovice z vyrovnání na 1:1 radují. Opět tomu předcházelo dlouhé autové vhazování, zmatek před naší bránou využívá důrazný Jech, dorážkou dává důležitý gol do šatny.
     Do 2.poločasu nenastoupil v našem týmu otřesený Pavel Staněk (a to bylo znát !) a po pěti minutách hry se v bolestech svíjí i další náš obránce Tomáš Dolejš, který si v souboji poranil koleno. Mochtín hraje opět jen v deseti, až o pět minut později za něj naskakuje do hry Tomáš Velek, ale po dlouhé pauze to není jeho 100% výkon. Žichovice vycítily šanci, jsou v ofenzivě, mají převahu i šance. Hlavně pak po zahrávání rohových kopů a autovém vhazování. Obrana Mochtína však odolová, drží cennou remisu. Na druhé straně v 68.min. vyšla našim hráčům parádní brejková akce, ze které mohl po přihrávce J.Žiaka skorovat Matěj Kapusta, ale míč netrefuje přesně, stav 1:1 zůstává v platnosti. Mění se až v 75.minutě a to ve prospěch domácího týmu, kdy se po RK dostává ke střele z hranice šestnáctky kanonýr Ion Butnaru a přízemní střelou k tyči posílá Žichovice do vedení 2:1 ! V závěrečném tlaku měl Mochtín několik šancí na vyrovnání, ale sportovní štěstíčko chybělo, všechny 3 body zůstaly domácím fotbalistům. Rozhodoval Václav Kubec, AR Hedvika Mifková, Jaroslav Rubáš, DS Jiří Petržílka, ŽK 5:1, 70 diváků. Sestava Mochtína : Blahník Matyáš, Staněk Pavel (46. Švátora Petr), Gajdušek David, Dolejš Tomáš (55. Velek Tomáš), Bejvl Jakub, Novák Zdeněk, Kapusta Matěj, Dolejš Jiří, Smolík Zbyněk, Žiak Jan, Šafránek Jan, branka : DOLEJŠ Jiří (z pok. kopu).

TRENINKY mužů  budou i tentokráte ve středu a pátek od 18,00 hod. v Mochtíně