Za pěkného slunného počasí se v sobotu 23..března 2019 odehrálo derby utkání OP mužů Mochtín "B" - Luby "B".  Zápas skončil smírnou remisou 3:3 a tak o vítězi musely rozhodnout penalty. V této doplňkové soutěži byli šťastnější hosté z Lub, odvezli si 2 cenné body. Škoda, Mochtín měl více ze hry i šancí, soupeř byl k poražení.

... OP mužů - Sokol Mochtín "B" - Sokol Mochtín "B"    3 : 3  (2:3), pok. kopy 4:5
    Na úvod mistrovského jara 2019 přivítala naše záloha hratelného soupeře. Začátek  zápasu navíc Mochtínu vyšel dokonale. Již v 6.minutě utekl po pravém křídle Jar. Pretzelmayer a prostřeluje golmana hostů Kalaše - otevírá skore na 1:0 ! A když v 17.min. přidává parádní střelou ze 20 m do šibenice další gol Mochtína Stano Jarabica, nikdo v této době nepředpokládá, že by náš tým mohl v tomto derby zápase ztratit body. Hosty ale nepříznivý stav nezlomil, naopak. Přidali a začali trestat chyby v naší defenzivě. Ve 24.min. lubský kanonýr Dominik Rajšl snižuje na 2:1, stejný hráč pak o minutu později srovnává na 2:2 umístěnou střelou z VPK k tyči, na kterou náš golman nestačil dosáhnout. A aby toho nebylo málo, ve 30.min. posílá do vedení 2:3 hosty nám dobře známý Pepa Rašek, který hrával v Mochtíně za dorost. Po přestávce se naše mužstvo herně opět zvedlo, pomohlo i střídání, hosté naopak "vadli", ale stále drželi vedení.  V 54. minutě ale přichází faul na našeho Jar. Pretzelmayera v pokutovém území Lub, z nařízené penalty srovnává (dorážkou vyražený míč golmanem) střídající Tomáš Velek na 3:3. K obratu měl Mochtín "B" o pouhé dvě minuty později, ale Tomáš Vlk neproměnil svůj solo únik na brankáře hostů - škoda, mohly být doma 3 body. Ve zbytku utkání mělo naše mužstvo více ze hry i řadu šancí, ale jejich  proměňování vázlo. Skore se nezměnilo a tak přišly na pořad penalty o druhý bonusový bod.  Hosté se trefili 5x, Mochtín jen 4x  a tak 2 body si odvezly Luby B, na naší zálohu zbyl jen 1 bodík. Rozhodčí Petr Bala z Nezamyslic, ŽK 1:0, 40 diváků.
 Sestava Mochtína : Kodeš Petr, Křivánek Josef, Kanta Tomáš, Švátora Petr, Švátora Jiří (83. Pavlík Jaroslav), Jarabica Stanislav, Kolář Jiří (46. Velek Tomáš), Strejc Stanislav, Podráský Jiří, Vlk Tomáš (71. Blahník Matyáš), Pretzelmayer Jaroslav (69. Šot Ondřej),  branky : PRETZELMAYER Jaroslav, JARABICA Stanislav, VELEK Tomáš (z p.kopu),  branky z pokutové značky proměnili za Mochtín v závěrečné rozstřelbě : Blahník Matyáš, Strejc Stanislav, Velek Tomáš, Kodeš Petr - smůlu měl jen Petr Švátora, jehož penaltová úvodní střela pouze lízla břevno brány - gol z toho nebyl.

Zítra v NEDĚLI 24.3.2019

se hraje od 15,00 hod. v Žichovicích okresní derby utkání I.A třídy mužů

                   TJ ŽICHOVICE - TJ Sokol MOCHTÍN
  -
odjezd k utkání z Mochtína od kabin bude ve 13,25 hod.
                      Přijeďte povzbudit naše fotbalisty, budou to potřebovat !!!