V neděli 11.listopadu 2018 se hrálo v Mochtíně okresní derby I.A třídy So Mochtín - TJ Sušice. Favoritem byl nečekaně náš tým, protože Sušice po sestupu z divize a následně i z krajského přeboru se výsledkově trápí dál, uzavírá tabulku I.A třídy. V Mochtíně však hosté podali velice kvalitní výkon, jen v koncovce opět zklamali, body získalo naše mužstvo po výhře 2:0.

..I.A třída mužů - TJ Sokol Mochtín - TJ Sušice   2 : 0 (1:0).
  Náše mužstvo v tomto derby nezopakovalo výborný výkon z minulého kola, ze kterého paradoxně získalo jen 1 bod. Tentokráte to byl naopak jeden z těch slabších výkonů, přesto bodovalo naplno. O  výhře Mochtína rozhodla dobrá hra naší obrany a lepší produktivita v zakončení. Sušice měla sice více ze hry i více zakončení, ale koncovka byla nepřesná, zbytek pochytal náš mladý golman. Do první velké šance na úvodní gol zápasu se dostal ve 26.min. hostující kapitán Klíma, ale prudký centr zprava, naštěstí pro nás, hlavou netrefil. Hosté mají následně další dvě slibné příležitosti, ale náš golman je vždy připraven. Střelu k tyči vyráží na RK, hlavička Vichra končí v jeho náručí. Mochtín následně vyrovnává hru a ve 36.minutě udeřil. Zbyněk Smolík dlouhým a přesným pasem poslal do úniku Honzíka Šafránka, který svým strážcům nedal šanci a křižmou, přízemní střelou otevírá skore zápasu - 1:0. Do přestávky se hrálo bez šancí na obou stranách, ale po přestávce hosté opět přidali, tlačí se do ofenzivy, chtějí vyrovnat. Mají územní převahu i několik slibných příležitostí, ale přesné zakončení chybí. Mochtín bojuje, poctivě brání, ale také využívá každé příležitosti k založení rychlého protiútoku. Ten nejpovedenější se mu povedl v 74.minutě, kdy po pravé straně uniká J.Žiak, přesně nahrává před branku Sušice do golového zakončení  střídajícímu Zd. Novákovi, ale ten v zakončení selhal - branku ze 4 m těsně míjí ! Škoda, mohlo být rozhodnuto. Sušice tak má další šanci zahájit ofenzivu v naději, že vyrovná. To se jí však nedaří, naopak, v  83. min. se po chybách v obraně hostů dostává k míči náš Jan Žiak a zvyšuje na 2:0. Je rozhodnuto, 3 body zůstávají našemu mužstvu, které udrželo 4.místo v průběžné tabulce ziskem 27 bodů a skorem 31:19, hosté ze Sušice zůstávají nečekaně stále na poslední 16.příčce, když zatím nasbírali pouhých 8 bodů a cesta za záchranou v této soutěži bude pro ně ještě hodně náročná. Zápas odřídil Jaroslav Rubáš, AR byli Martin Valenta a Ladislav Kopáček, DS Petr Churý, ŽK 0:1, 80 diváků. Sestava Mochtína : Blahník Matyáš, Dolejš Tomáš, Bejvl Jakub, Žiak Jan, Gajdušek David, Staněk Pavel, Čeleda Jiří (20. Kapusta Matěj), Pretzelmayer Viliam, Smolík Zbyněk (72. Novák Zdeněk), Šafránek Jan, Cihlář Jaroslav (88. Švátora Petr), branky : ŠAFRÁNEK Jan, ŽIAK Jan - po 1

TRENINK bude tentokráte jen v pátek 16.11. od 18,00 hod.


V SOBOTU 17.11.2018 

sehraje naše ÁČKO mužů svůj poslední mistrák I.A třídy podzimu 2018 a to v Kaznějově.
K utkání se pojede mikrobusem na 20 osob, odjezd z Mochtína bude v 11,00 hod., z Klatov (zastávka na Rybníčkách) na Plzeňské třídě před hotelem Beránek v 11,10 hod. - utkání v Kaznějově bude mít začátek ve 13,30 hod. . Budeme držet palce, aby náš tým přivezl nějaký ten bodík a potvrdil tak svoji velkou "podzimní jízdu" !
     Po návratu do Mochtína pak proběhne ve Fotbalce tradiční " dokopná "  -  počítejte s tím.