TJ Sokol Mochtín byla 14.ledna 2018 pořadatelem dalšího turnaje v halové kopané, tentokráte pro dorostence. Hrálo se v městské hale ZŠ Čapkova v Klatovech, startovalo na něm 8 týmů, zápasy byly hodně vyrovnané.  Prvenství si nakonec vybojovali dorostenci Košutky Plzeň, kteří v závěrečném finalovém utkání remisovali s Mochtínem 1:1. V následném penaltovém rozstřelu však měli více sportovního štěstí, vyhráli ho 2:0 a tím i celý turnaj. Druhý skončil pořádající Mochtín, 3. Dobřany , 4. Hradešice.

Nejdříve se odehrálo 12 zápasů ve dvou skupinách a byly to boje nelítostné, velmi dobré sportovní úrovně.
Skupinu "A" vyhrály Dobřany před Mochtínem a Zbůchem (všichni po 6 bodech a tak o pořadí rozhodovalo skore),4. Chlumčany nezískaly ani bodík.

Skupinu  "B" vyhrály nečekaně Hradešice (hrály s obrovským nasazením) se 7 body před Košutkou (6 bodů) a Mrákovem (4 body), 4. Nýřany na body nedosáhly.

Následné dva semifinalové zápasy určily dva finalisty, poražení se museli smířit s tím, že budou hrát "jen" o 3.-4.místo. Lépe se dařilo týmům ze 2.míst ze skupin. Košutka porazila Dobřany 1:0, Mochtín pak následně Hradešice 3:1 a také byl ve finále.

Zápasy o konečné pořadí : Nýřany - Chlumčany 0:1, Zbůch - Mrákov 2:1, Hradešice - Dobřany 0:1, finále Mochtín - Košutka 1:1, na pokutové kopy 0:2.

Konečné pořadí turnaje :    1. TJ Košutka Plzeň
                                           2. TJ Sokol Mochtín
                                           3. TJ Dobřany
                                           4. TJ Sokol Hradešice
                                           5. TJ Baník Zbůch
                                           6. TJ Sokol Mrákov
                                           7. TJ Keramika Chlumčany
                                           8. TJ Dioss Nýřany

Při závěrečném vyhlášení výsledků převzala diplomy a ceny všechna družstva, byli oceněni i nejlepší jednotlivci. Nejlepšího brankáře měly Chlumčany - Vladimíra Regnera, nejlepším obráncem byl zvolen Michal Frančík ze Sokola Hradešice, nejlepším útočníkem Tomáš Krejčí z Košutky Plzeň a nejlepším hráčem turnaje pak Jan Šafránek z pořádajícího Sokola Mochtín.

     Turnaj proběhl hladce zásluhou všech zúčastněných týmů i pořadatelskému sboru. Museli jsme to zvládnout i bez porouchané časomíry, každý zápas byl hrán ve vysokém tempu a s nasazením, padaly krásné branky.  Nikdo se při tom  nezranil a to bylo moc důležité.

      Přeji všem hodně zdaru v další sportovní činnosti, za rok "možná" (budu-li fit) opět na viděnou při dalším podobném turnaji ! Klukům, kteří pod trenérským vedením (Jar. Pavlík, Jiří Kolář) reprezentovali naší TJ Sokol Mochtín, blahopřeji ke krásnému výsledku a děkuji za vzornou reperezntaci !