V sobotu 11. března 2017 bylo zahájeno první jarní kolo vyšších fotbalových soutěží Plzeňského kraje. Mochtínské áčko zahájilo boje o mistrovské body v derby utkání I.A třídy v Pačejově. Uhrálo tam remisu 1:1, ale prohrálo na penalty 4:5, přivezlo domů 1 bod - mělo však na víc !

I.A třída mužů Sokol Pačejov - Sokol Mochtín    1 : 1  (1:0). Utkání se hrálo na náročném terénu, mělo vyrovnaný průběh, skončilo smírnou remisou 1:1. Více ze hry i více šancí měl sice Mochtín, ale v koncovce byl nepřesný, zbytek pochytal výborný Kozlík, golman Pačejova. Domácí šli do vedení z první šance, do které se dostali ve 22.minutě. Zachytili nepřesnou rozehrávku, dlouhý centr našel naběhnutého Kubaně, který přesnou hlavičkou otevřel skore - 1:0. Do poločasu měl Mochtín šancí na vyrovnání několik, ale neuspěl. Na 1:1 srovnává až v 64.minutě z penalty hostující kapitán Jiří Dolejš (po faulu na něho), nastává bitva o další body. Šance si do konce utkání vypracovaly oba týmy, ale gol z nich nepadl a tak následovala penaltová loterie. V té byli úspěšnější domácí, když rozhodující penaltu proměnil V. Klásek.
     Hlav. rozhodčí Tomáš Černý - Miloš Burda, Martin Valenta, DS Ladislav Mareška, ŹK 1:1, 70 diváků.
Sestava Mochtína : Kodeš Petr, Staněk Pavel, Žiak Jan (63. Plánička Zdeněk), Bejvl Jakub, Novák Zdeněk, Švátora Petr  (54.Dolejš Tomáš), Smolík Zbyněk, Dolejš Jiří, Cihlář Jaroslav, Pretzelmayer Jaroslav (46. Kul Yan/84.Babka Tomáš), Čeleda Jiří, branka : DOLEJŠ Jiří - 1 (z pok.kopu).
Penalty za Mochtín proměnili : Ji.Dolejš, Zb. Smolík, Jar. Cihlář, Zd. Plánička, naopak nedali : Ji.Čeleda (nastřelil tyč) a Jak. Bejvl (golman mu ji chytil), na druhé straně chytil penaltu náš golman Pe. Kodeš i domácímu kapitánovi !

TRENINKY mužů zůstávají v platnosti - v Mochtíně v úterý a pátek od 18,00 hodin !

Příští sobotu 18.3.
odehraje náš "B" tým mužů přípravné utkání v Hrádku u Sušice s místním Svatoborem "B". Začátek je stanoven na 15,00 hod., společný odj. z Mochtína bude auty ve 13,45 hod. . Případné omluvy včas a předem na tel. 605357370 - K.Šot   - děkuji !!!

V neděli 19.3.2017
je na pořadu mistrovské utkání I.A tř. mužů So Mochtín - So Křimice se začátkem v 15,00 hod.. Hřiště v Mochtíně je ale ještě hodně podmáčené, a tak hledáme možnosti odehrání tohoto duelu někde na jiném hřišti. Případnou změnu včas zde na našich webových stránkách oznámíme.