V rámci zimní přípravy odehrálo v neděli 19.2.2017 naše áčko mužů přípravný zápas v Sušici s místním divizním celkem TJ Sušice. Hrálo se na hřišti s umělým povrchem za krásného slunečného počasí, škoda jen, že na tento zápas s nejsilnějším soupeřem musel Mochtín odjet bez šesti (!) hráčů základní sestavy. Porážka 0:4 je milosrdná, všem našim fotbalistům, kteří v Sušici nastoupili patří pochvala za bojovnost a obětavost, největší pak P.Kodešovi, který si pořádně zachytal, skvělými zákroky zabránil dalším brankám.

19.2. - fotbalová příprava mužů TJ Sušice - Sokol Mochtín    4 : 0 (2:0)

Silně oslabený Mochtín inkasoval hned ve 3.minutě z kopačky Vichra, který se dělovkou ze 30 m trefil přesně k tyči. Pak měli domácí ještě další šance, ale mochtínský golman Kodeš byl vždy na místě.Nestačil jen ve 20.minutě na soloúnik Vrhela, který zachytil chybnou rozehrávku a blafákem zvyšuje na 2:0 pro Sušici. I po přestávce měli domácí více ze hry, Mochtín poctivě bránil, podnikal jen ojedinělé výpady. V 55.min. hosté příliž otevřeli hru, chtěli také skorovat. To se jim nepovedlo, naopak, z rychlého brejku do otevřené obrany zvyšuje kanonýr Varga na 3:0. Těsně před koncem pak střelou z 18 m do šibenice upravuje střídající Chmelík na konečných 4:0.  S přehledem odřídil zápas Jiří Petržílka, hráno bez karet, 40 diváků. Branky : Vichr, Vrhel, Varga, Chmelík
Sestava Mochtína :   Kodeš, Novák, Staněk, Švátora P.(46. Neznámý), Bejvl, Šafránek, Čeleda, Kul, Plánička (46. Pojar), Cihlář, Pretzelmayer J.

TRENINKY mužů (dorostu) pokračují v nezměněné podobě : úterý od 18,00 hod. v Mochtíně, čtvrtek od 19,30 hod. tělocvična Gymnázia v Klatovech, pátek od 18,00 hod. v Mochtíně

Další přípravný zápas odehrají muži So Mochtín v sobotu 25.2.2017 od 14,00 hod. ve Kdyni ,  kde se střetnou s účastníkem I.A třídy SK Kdyně 1920.