Fotbalová dohrávka I.A třídy mužů mezi So Mochtín a SK Kdyně se hrála v sobotu 26.11.2016 na umělce v Sušici a přinesla našemu týmu cenné dva body, protože Kdyně byla silným soupeřem. Zápas byl hodně vyrovnaný, vyhrát mohl Mochtín i hosté ze Kdyně, remisa byla spravedlivá. V penaltové loterii pak byli lepší naši fotbalisté, kteří si připsali 1 bonusový bodík navíc. V tabulce tak přezimují na pěkném 9.místě  s 22 body a skorem 28:33, které je navíc posunuje mezi účastníky Poháru PKFS, který bude 30.11.2016 v Plzni rozlosován ! I.kolo tohoto Poháru je na pořadu v SO 11.2.2017 - koho Mochtín vyfasuje ?

.. I.A třída mužů - UMT v Sušici - Sokol Mochtín - SK Kdyně 1920   2 : 2 (1:1), na pok. kopy 5:3
Lépe začali hosté, kteří byli aktivnější, dařila se jim kombinace, vyhrávali i osobní souboje. Velkou šanci měli již v 9.min., kdy kopali VPK z ideální vzdálenosti, ale ten naštěstí náš Ji.Čeleda odvrátil na RK.  Mochtín se dostal k ohrožení branky hostů až ve 14.min., kdy pěkný centr Zb.Smolíka z VPK málem hlavou trefil náš kapitán Jiří Dolejš. Skore otevřela Kdyně ve 24. min., kdy ideální přihrávku zprava, poslal do sítě naběhnutý Hamor - 0:1. Hosty vedoucí gol ještě více nabudil, ale o pět minut později se dostal Mochtín do rychlé brejkové akce, ze které srovnává skore na 1:1 Yan Kul po přesné přihrávce Jardy Cihláře, začínalo se znovu. Byla to bitva o každý metr hřiště, hosté stále kralovali ve vzdušných soubojích, obě strany kopaly několik VPK, ale další gol přišel až v 58.minutě. To se do odvážného průniku zleva pustil náš mladíček Tomáš Velek, byl ve vápně faulován a z nařízené penalty se náš kapitán Jiří Dolejš nemýlil - 2:1 ved Mochtín ! Hosté měli obrovskou šanci na vyrovnání v 70.min. po zaváhání našeho stopera, ale nevyužili ji. Na druhé straně se v 75.min. dostal do obrovské příležitosti náš Tom. Velek, ale trefil jen tyč ! Škoda, mohlo být rozhodnuto. Hostům patřil závěr zápasu, ve kterém se jim podařilo v 79.min. srovnat na 2:2 opět Hamorem, pak ještě měli dvě příležitosti rozhodnout zápas, ale Tom. Dolejš zachraňoval hlavou na brankové čáře (po RK hostů) a druhou šanci zblíska zlikvidoval Kdyni náš golman P.Rajtmajer. V samotném závěru utkání se Mochtín nastěhoval před branku hostí, ale z rohového kopu, ani ze střel z hranice vápna již "nezapršelo", šlo se na penalty. V těch uspěl opět Mochtín, když úspěšnými střelci byli : Jiří Dolejš, Zbyněk Smolík, Jaroslav Cihlář, Jan Žiak i Jaroslav Pretzelmayer, u hostů se trefili do černého první tři střelci, ale čtvrtou penaltu jim náš golman chytil - bylo rozhodnuto, náš tým získal dva body, Kdyně jen jeden. Rozhodoval mladý rozhodčí Jakub Šlajs, AR Michal Homr a Lumír Kostelník, DS Petr Jirsa, ŽK 1:3, 50 diváků. Sestava Mochtína : Rajtmajer Petr, Dolejš Tomáš, Staněk Pavel, Žiak Jan, Dolejš Jiří, Šafránek Jan, Kul Yan (74. Pretzelmayer Jaroslav), Smolík Zbyněk, Velek Tomáš. Cihlář Jaroslav, Čeleda Jiří (89. Švátora Petr), chyběli Zd. Novák (Kuba) a J.Bejvl (onemocněl), připraven střídat byl ještě Pe. Kodeš.

     Našim fotbalistům, včetně trenérské dvojice Stano Jarabica - Jarda Cihlář, patří velké poděkování za zlepšené výkony a neuvěřitelný zisk 22 bodů od 6. do 15.kola, který je katapultoval ze samého dna tabulky až na 9.místo, kde přezimují.  Poděkování si zaslouží i naši fanoušci, kteří fandili našim fotbalistům nejen doma v Mochtíně, ale jezdili za nimi i na venkovní zápasy.