V neděli 4. října 2015 se hrál v Mochtíně další kvalitní zápas I.A třídy. Přijely druhé Křimice, se kterými odehráli naši fotbalisté naprosto vyrovnanou partii, měli dokonce více šancí na skorování, ale všechny 3 body si nakonec odvezli hosté. Ti byli v zakončení produktivnější a to rozhodlo. Škoda, minimálně remisový výsledek by si náš "A" tým zasloužil !

.. I.A třída mužů - Sokol Mochtín - Sokol Křimice  1 : 2 (0:0). Hosté začali v Mochtíně hodně aktivně, byli rychlejší, lépe kombinovali, vytvářeli si převahu plných 15 minut. Naši hráči ale postupně vyrovnali hru, začali se dostávat před branku soupeře, vypracovali si někoilk slibných příležitostí ke skorování. V 16.min. střílí náš Ji. Flodr z voleje nad branku Křimic, ale ve 24.min. mohl Mochtín jít poprvé do vedení. Do golové šance se dostal Ji.Čeleda, ale golman Křimic ho vychytal. Agilní Ji.Čeleda unikl po levé straně svému strážci o 4.min. později, jeho zpětná přihrávka před branku však jde jen těsně na paty spoluhráči Zb. Tomanovi. Další minutu na to je Ji. Čeleda v dalším zakončení , ale střílí vysoko nad. Mochtín pokračuje v náporu, má další příležitosti.  Ve 36.min. střílí ze 20 m náš Zb. Toman, ale ze záklonu jen vysoko nad branku. Ve 39. min. byli hosté pod velkým tlakem, ve vápně před brankou hasili jednen závar za druhým, ale naštěstí pro ně, ho dokázali odvrátit. Škoda, opět to zavánělo úvodním golem Mochtína. Ve 42.min. kopali rohový kop hosté a při něm došlo k nepříjemné srážce hlavičkujícíh hráčů. Odnesl to nejvíce náš Jirka Flodr, který musel být s tržnou ránou na hlavě odvezen do nemocnice, kde to spravilo 7 stehů - otřes mozku naštěstí zjištěn nebyl. Přesto, jeho start v dalším utkání je pravděpodobně vyloučený. Na hřiště za něj nastupuje Pavel Cihlář, pro kterého to je první mistrák po dlouhé době, kdy se přes rok a půl zotavoval z vážného zranění a operace.   Po přestávce začali naši hráči opět aktivně, ale první v šanci byli hosté. Střelu unikajícího útočníka však náš golman v 54.min. chytá, v 59.min. hasí další šanci hostů náš stoper Jar. Cihlář na brankové čáře. Pak měli po rychlém brejku šanci i naši hráči, ale golman hostů je také na místě. Vyrovnaná partie pokračuje, je jasné, že kdo dá branku - vyhraje. Ta přišla v 77.min. a bohužel, v síti Mochtína. Centrovaný míč zahlavičkoval nabíhající Augustin a ten obloučkem zapadl za záda našeho golmana - 0:1 ! A to nebylo vše.  O pouhé tři minuty později se dostává  k zakončení ze 20 m hostující Kovačič, z voleje se trefuje přesně, dělovkou zvyšuje na 2:0 pro Křimice ! Moc času do konce nezbývá, Mochtín však bojuje a vyplácí se. V 82. min. centruje před branku hostů Tomáš Dolejš, do stříleného centru se pokládá jeho bráška Jiří a přesnou hlavičkou k tyči snižuje na 1:2. Mochtín v závěrečném náporu přišpendlil soupeře před jeho branku, vyrovnání viselo ve vzduchu. Mohlo přijít v 86.min. ale rozhodčí penaltový faul na našeho hráče neodpískal a to byla jeho velká chyba, protože penalta to byla evidentní. Křimice přežily i další centry Mochtína z rohových i volných kopů, těsnou výhru uhájily - odvezly si všechny tři body.

Zápas odřídila trojice rozhodčích : Martin Valenta, Martin Plzák, Miroslav Pena, DS byl Ladislav Lecjaks, ŽK 2:3, 70 diváků. Sestava Mochtína :  Rajtmajer Pe., Dolejš Tom., Cihlář Jar., Žiak J., Flodr Ji. (42. Cihlář Pa. ), Toman Zb., Šťastný J. (68. Zahálka Pa.), Staněk Pa., Smolík Zb., , Dolejš Ji., Čeleda Ji., branka : DOLEJŠ Jiří

TRENINKY mužů  budou tentokráte ve středu a pátek od 17,45 hod.

TRENINKY dorostenců se uskuteční v úterý a čtvrtek od 17,30 hod.

TRENINKY ostatních týmů (přípravky ml. a st. a ml. žáci) zůstávají v úterý a čtvrtek od 17,00 hod.