Nečekané tři body uhráli v sobotu 3.října 2015 naši dorostenci v Mrákově, kde zvítězili v oslabené sestavě přesvědčivě 6:1 . Již v pátek hráli doma svům mistrák ml. žáci So Mochtín a to s týmem Haas Chanovice. Naši kluci byli favority, vyhráli nakonec 5:1, i když v poločase ještě prohrávali 0:1, V sobotu odpoledne pak v Chudenicích hrálo svůj mistrák III.třídy naše "B" mužstvo mužů s místním Sokolem. Opět byly problémy se sestavou, nakonec 10 statečných mochtíňáků bylo rádo za porážku 0:4.

V sobotu 3.10. 2015 si zahráli na turnajích i dva týmy přípravek So Mochtín. Mladší přípravka hrála v Nýrsku, doma v Mochtíně pak naše starší přípravka, která obsadila 3.místo, když 1.byl Nepomuk, 2.Svéradice a 4. Luby "B".

.. OP ml. žáků Sokol Mochtín - Haas Chanovice  5:1 (0:1). Mochtínští kluci byli jasnými favority, ale trvalo jim dost dlouho, než to potvrdili. Hosté vedli 1:0 od 16.minuty, na 1:1 srovnal až po přestávce Lukáš Rajtmajer. Stejný hráč pak poslal Mochtín do vedení a dílo dokonal hatrickem Lukáš Velek. Rozhodčí Rubáš Jakub, branky Mochtína : VELEK Lukáš - 3, Rajtmajer Lukáš - 2.

.. KS dorostu Sokol Mrákov - Sokol Mochtín  1:6 (0:1). K zápasu odjelo s trenérem J.Pavlíkem jen 11 hráčů, bez golmana Hadáčka a kapitána St. Strejce, který je se školou v zahraničí. Hrál se oboustranně útočný fotbal, šance byly na obou stranách. Do vedení poslal  Mochtín v 18.min. Petr Peleška, domácí srovnali na 1:1 v 51.min. a měli další šanci. Nastřelili ale jen tyč naší branky a to bylo štěstí. Mochtín se snažil, měl řadu šancí, ale zakončení nevycházelo. Až v 70.min. dostal náš tým do vedení Jar. Pretzelmayer, další tři slepené branky přidal Jirka Peleška a další znovu Jar. Pretzelmayer, na světě byla jasná výhra. Rozhodčí P.Pohančeník, hráno bez karet, branky Mochtína : PELEŠKA Jiří - 3, Jaroslav PRETZELMAYER - 2, Petr PELEŠKA - 1

..III. třída mužů Sokol Chudenice - Sokol Mochtín "B"  4:0 (2:0). Problém se sestavou byl tentokráte veliký, protože omluven byl J.Křivánek (důvod nebyl znám), Ji.Švátora (zranění), Kašpar (v práci), M.Zajíc (v práci), z lavičky áčka se nikomu dlouhodobě za "B" tým hrát nechce (jen vyjímečně), bez omluvy nedorazili M.Žiak, D.Kotlan a M.Reitmaier (!!!) a tak nakonec nastoupilo jen 10 statečných Mochtíňáků, kteří hájili barvy našeho klubu a za to jim patří poděkování. Poděkování všem, především pak našim 6 dorostencům, kteří již měli v nohou dopolední zápas v Mrákově, ale také obětavcům, jako např. J.Pavlíkovi, V.Bouzkovi a P. Peleškovi, kteří museli nastoupit i se zraněním ! Od začátku měli domácí jasnou převahu, naše obrana byla pod tlakem, přesto dost dlouho odolávala. Chudeničtí stříleli ze všech pozic, ale často vedle, nebo nad, co šlo na branku, pochytal s přehledem náš golman Petr Kodeš. Ten byl nakonec nejlepším fotbalistou na hřišti, hlavně ve II.poločase doslova čaroval, kapituloval znovu až v samotném závěru utkání, potlesku se mnohdy dočkal i od domácích fanoušků ! Domácí střelci se prosadili ve 24. a 41.min. prvního poločasu, v tom druhém nejdříve nedali penaltu (vedle), skore uzavírali až v 83. a 88.minutě na 4:0. Náš tým se převážně bránil, hrál jen na brejky. V 1.poločase se dostal do čisté golovky z našich hráčů jen V.Nováček, ale v pádu přestřelil, ve II.poločase pak měl nejblíže golu náš jediný útočník Jar.Pretzelmayer, který v 72. min. utehl svému strážci, dostal se k zakončení, ale byl domácím golmanem faulován. Golman byl vyloučen, z následného VPK však Mochtín nic nevytěžil. Rozhodčí Jiří Bureš z KT, hráno bez karet, 60 diváků. Sestava Mochtína : Kodeš Pe., Lorenc Pa., Pavlík Jar. Řeřicha Tom., Šveňha P., Nováček V., Bouzek V., Velek Tom., Peleška Pe., Pretzelmayer Jar.

V NEDĚLI  4.10.2015

se hraje ještě jedno mistrovské utkání s účastí borců So Mochtín a to utkání I.A třídy mužů !

V Mochtíně od 16,00 hod. SOKOL MOCHTÍN - SOKOL KŘIMICE  !  Křimičtí hráli ještě na jaře Krajský přebor (!), do Mochtína přijíždí jako favorité, kteří jsou zatím v tabulce na 2.místě ! Naši fotbalisté ale neprodají svoji kůži lacino, jsou připraveni zabojovat o všechny tři mistrovské body !!!

Přijďte se podívat, přijďte je povzbudit !