V neděli 9.8.2015 se hrály na hřišti v Mochtíně dva fotbalové zápasy a to za úmorného vedra, které již pokračuje třetí týden.

Dopoledne odehrál svůj první přípravný zápas náš dorost, který těsně 2:1 porazil ml. dorost TJ Sušice, odpoledne se pak hrál úvodní zápas mistrovské sezony 2015/2016 I.A třídy mužů mezi Mochtínem a Slavojem Žihle. Týmy se rozešly smírnou remisou 2:2, ale více radosti měli nakonec hráči Slavoje, kteří vyhráli následný penaltový rozstřel a z Mochtína si tak odvezli 2 body, Mochtínu zůstal jen jeden.

  ..omlouvám se, že referátky z těchto zápasů píši na náš web až nyní, ale nešel nám internet. Děkuji za pochopení !

.. dorost přátelsky - Sokol Mochtín - TJ Sušice  2:1 (1:0). Hosté přijeli s mladším dorostem, ale ani náš tým nebyl kompletní, řada hráčů je ještě někde na prázdninách. Hrála se vyrovnaná partie, do vedení šel Mochtín v 10.min. , kdy po rohovém kopu se trefil hlavou Jan Šafránek. Vyrovnat se podařilo hostům až 10 min. před koncem, ale poslední slovo měli opět naši kluci. V předposlední minutě unikl svým strážcům náš Jaroslav Pretzelmayer a z těžkého úhle překonal sušického golmana. Rozhodčí Petr Švátora, branky : Šafránek Jan, Pretzelmayer Jaroslav.

POZOR ! Další přípravný zápas odehraje náš dorost So Mochtín opět doma a to ve čtvrtek 13.8. od 18,00 hod. s ml. dorostem SK Klatovy 1898 ! Sraz hráčů nejpozději do 17,15 hod., klatovští mají sraz u Lídlu, odkud se bude vyjíždět v 17,00 hod. !

...mistrovsky I.A tř. mužů Sokol Mochtín - Slavoj Žihle  2:2 (1:1), p.kopy 3:4.

Úvodní zápas sezony byl dramatický od 1. do poslední minuty, diváci byli určitě spokojeni. Hned ve 2.minutě se dostali do obrovské šance hosté, ale neproměnili ji. Na druhé straně brzo na to náš Zb.Smolík trefuje břevno hostující branky a golové šance na obou stranách pokračují. Ve 28.min. ale již hosté otevírají skore. Pohotově rozehráli VPK na neobsazeného Ondřeje Čapka a ten dělovkou střílí gol - 0:1. Pak ale přišly 4 pěkné akce Mochtína, ze kterých mohli naši hráči skorovat, ale zakončení šlo těsně vedlo, nebo zachraňoval Slavoj jeho dlouhý, dvoumetrový golman Jiří Bláha. Ve 36.min. se dostali do obrovské golové šance opět hosté, ale Mochtín zázračným zákrokem podržel náš golman Petr Rajtmajer a to bylo moc důležité, protože o dvě minuty nato přišlo vyrovnání. To se až k zakončení dostal před vápno hostů náš mladý obránce Jan Žiak a přízemní střelou k tyči srovnává na 1:1 ! Dvě min. před přestávkou přečíslili hosté naší obranu, měli šanci na gol, ale naši obránci naštěstí nebezpečí v poslední chvíli odvrací. Úvod II.poločasu vyšel Mochtínu výborně. Úvodní rychlý útok ještě golem neskončil, ale hned ten následný ve 47.min. přinesl Mochtínu velkou radost a vedení 2:1. Zbyněk Smolík utekl svému strážci, předložil přesně míč Zd. Pláničkovi a ten zblíska nedal hostujícímu golmanovi šanci. Zdálo se, že Mochtín má jasně navrch, hosté, kteří měli ve svém základu 5 hráčů nad 35 let (a další 2 střídali) budili dojem unaveného mužstva. Postupem času ale zkušený tým Slavoje znovu nabral dech, začal usilovat o vyrovnání a to se mu také povedlo. V 64. se Žihle prokombinovala až do našeho vápna a zkušený kapitán hostí Jan Najmon zakončuje přesně k tyči - 2:2. Od této chvíle bylo jasné, že kdo dá gola v tomto vedru - vyhraje. Šance byly na obou stranách, ale gol již nikdo nedal. Nejblíže k němu měl náš Jiří Čeleda, který v 87.min. dostal přesnou přihrávku do úniku, ale svůj solo nájezd na golmana golem nazakončil, na řadu musela přijít penaltová loterie o druhý mistrovský bod. V té měli větší štěstí hosté, kteří ji vyhráli 4:3, když hostující golman chytil penaltu našemu Ji.Dolejšovi a Ji. Čeledovi, hosté byli naopak bezchybní, trefili se 4x a to jim stačilo. Z našich hráčů proměnili penaltu: Zbyněk Toman, Jaroslav Cihlář a Jiří Flodr. Hrálo se bojovně, ale slušně, zkušeně rozhodoval Josef Schneider z Plzně, asistenti RO byli Fr. Fetrželka a Vl. Orlík, DS p. Bláha. ŽK 0:1, přihlíželo na 100 diváků. Sestava Mochtína : Rajtmajer P., Bejvl J., Žiak J. (85. Rašek Jos.), Cihlář Jar., Flodr Ji., Staněk P.(65. Šťastný J.), Babka T., Dolejš Ji., Toman Zb., Smolík Zb. (67. Zahálka Pa.), Plánička Zd. (70.Čeleda Ji.), branky : ŽIAK Jan, PLÁNIČKA Zdeněk.

TRENINKY v tomto týdnu budou :

Muži -  v úterý, středu a pátek od 18,00 hodin

Dorostenci - v úterý od 19,00 hod., ve čtvrtek pak od 18,00 hod. odehrají místo treninku přípravný zápas s SK Klatovy 1898.