Mistrovská sezona 2014/2015 se nezadržitelně blíží. Naše ml. přípravka již absolvovala krátké letní soustředění v Lipkách v Mochtíně a zúčastnila se též turnaje v Železné Rudě, kde sice naši kluci žádný zápas nevyhráli, ale získali další zkušenosti.

Muži "B" byli v sobotu 2.8.2014 na turnaji v malé kopané v Nýrsku. Prý tam vyhráli, ale podrobnosti jsem zatím žádné nezískal.

Muži "A" pak v neděli 3.8.2014 doma hostili v přípravném utkání nováčka I.A třídy, tým TJ Žichovice, který prakticky v novém ročníku nahradí náš tým So Mochtín, který, bohužel, z I.A třídy sestoupil zpět do I.B třídy. O to zajímavější to byl přípravný duel, který nakonec zvládli lépe naši fotbalisté.

příprava mužů - Sokol Mochtín - TJ Žichovice  4:0 (0:0). Dusné počasí fotbalistům moc nepřálo, přesto přítomní diváci viděli svižný fotbal se šancemi na obou stranách a výhru Mochtína, který svému soupeři nasázel 4 branky ! Z kádru áčka chyběli v sestavě sice V.Špindler, T.Babka a P.Staněk a tak šanci zahrát si dostali i další kluci. Již ve 4. a 5. minutě měl Mochtín dva střelecké pokusy (Ji.Flodr a Zd.Plánička), které skončily nad brankou. V 8.min. měli hodně vydařený brejk hosté, ale nedotáhli ho. V 19.min. se dostal k zakončení Ji.Dolejš, ale jeho pokus byl zblokován. O tři minuty stejný hráč po rohu zakončoval hlavou, ale golman hostů byl připraven. Ve 28.min. byli po brejku v obrovské šanci hosté. Kanonýr Hlaváč, obešel i našeho golmana, ale z úhlu trefil jen tyč ! Ve 35.min. ztratil Zd. Plánička zbytečně míč na půlce, následoval další brejk hostů do otevřené obrany Mochtína, který rychlík Butnaru naštěstí zakončil těsně vedle tyče. Ve 38.min. pěkně vystřeleil J.Šťastný, ale opět nad, o minutu později zakončovali svojí akci i hosté střelou nad břevno naší branky. Druhý poločas ale již nebyl tak vyrovnaný, otěže zápasu přebíral postupně Mochtín, který zvyšoval tlak, přicházely i šance. V 53.min. kopal VPK Ji.Dolejš (po faulu na Zd.Pláničku), ale trefil jen zeď. O dvě minuty nato přišla rychlá akce Mochtína, přesná přihrávka Zd. Smolíka na Zd. Pláničku a ten se nemýlil, zakončil přesně k tyči - 1:0. V 60.min. měli VPK hosté ze 25 m, ale náš golman byl připraven, míč varazil. V 63.min. chyboval náš J.Šťastný, hosté získali lacino míč, dostali se do rychlého brejku, střela v zakončení naštěstí jen těsně minula naši branku. V 67.min. se dostal do čisté golové šance náš mladík Zbyněk Smolík. Hostujícího golmana přelstil, ale technický pokus stačil hostující obránce z brankové čáry odvrátit ! Tlak Mochtína pokračoval, další branka visela ve vzduchu. Z VPK J.Cihláře v 79.min. ještě nezapršelo, ale v 83.min. vyslal přesnou přihrávkou Ji.Flodr do šance našeho kapitána Ji.Dolejše a ten zvýšil na 2:0 ! Hosté byli jak opaření, chybovali v obraně a o minutu později znovu inkasovali. Faulovaný Ji. Dolejš kopal VPK ze 24 m a přesnou střelou do šibenice zvýšil již na 3:0 ! To však ještě nebylo vše, protože po závaru před brankou hostů v 88. min. se k odraženému míči dostal náš další dorostenec Jan Žiak a střelou k tyči upravil na konečných 4:0.  Rozhodčí Jiří Dolejš st., ŽK 0:1, 40 diváků. Sestava : Riška (46.Rajtmajer), Cihlář, Bejvl, J.Žiak (46.P.Švátora), Flodr, Dolejš T., Smolík, Diviš (33.Rašek, 63.Schejbal), Šťastný (64.J.Žiak), Dolejš Ji., Plánička, branky :  DOLEJŠ Jiří - 2 (1 z p.kopu), PLÁNIČKA Zdeněk - 1, ŽIAK Jan - 1.

TRENINKY - mužů a dorostu (společné) jsou v následujícím týdnu v úterý, středu a pátek vždy od 18,30 hod. ! Očekáváme maximální účast všech, protože kromě mužů "A", na které čekají ještě dva přípravné zápasy, budou hrát v sobotu 9.8. přátelák již i naši dorostenci (doma se So Hradešice) a muži "B" v neděli 10.8. hrají doma již 1. mistrák OP nové sezony !!!

Již příští víkend 9. a 10.8.2014 zahajují mistrovské krajské soutěže (Krajský přebor a I.A třída), ale i okresní soutěže dospělých !

Program našich mužstev je následující :

..sobota 9.8.2014 - od 10,00 hod. v Mochtíně - dorostenci So Mochtín - So Hradešice,

               od 16,00 hod. v Mochtíně přátelsky muži "A" So Mochtín - So Postřekov

.. neděle 10.8.2014 - od 17,00 hod. v Mochtíně - mistrovský zápas OP mužů Sokol Mochtín "B" - TJ Sušice "B".