Nečekaným výsledkem 0:5 skončilo sobotní derby I.A třídy mezi Okulou Nýrsko a Sokolem Mochtín. Náš "A" tým mužů potěšil fanoušky výkonem i výhrou, získal venku tři body, ale k záchraně to stačit nebude, protože zbývají sehrát již jen dvě kola a bodů Mochtín na jaře 2014 získal zatím málo. Přesto je třeba našim fotbalistům poděkovat za to, že stále hrají naplno, dokazují, že jsou schopni hrát rovnocené partie i s těmi největšími favority této soutěže, včetně derby zápasů. Výhra v Nýrsku je zároveň pozvánkou na další derby, které se hraje příští týden v Mochtíně a to s FK Svéradice !

So 31.5.2014 - I.A třída mužů - SKP Okula Nýrsko - Sokol Mochtín  0:5 (0:0). První poločas mnoho golových situací na obou stranách nepřinesl, jen hodně žlutých karet. Mochtín začal pozorně, čekal na nápor domácích, ale ten se nedostavoval, přesto již v 9.min. mohla jít Okula do vedení, když jí hlavní rozhodčí doslova daroval penaltu. Domácí T. Koutník se zaháknul za nohu stojícícho J.Šťastného a upadnul - pok. kop ( podobných pádů pak předvedl v zápase ještě několik, ale na ty mu již rozhodčí "neskočil") ! Kopal ho Kalivoda mladší, ale jeho střelu náš golman Michal Riška vyrazil na břevno, gol z toho nebyl. Důležitý moment zápasu, protože další šanci na gol v 1.poločase již domácí neměli, stejně tak jako Mochtín, který se též snažil o zakončení, ale bylo slabé, nebo Zd. Plánička při něm 2x v obsajdu. Na žluté karty to ale  bylo 3:2 ! Vše důležité se odehrálo ve II.poločase. Hru Mochtína oživil příchod V.Špindlera a již ve 47. min. byl v šanci Zd.Plánička - nedal. Vzápětí však hlavou přiklepl míč V.Špindler P.Staňkovi a ten se z otočky ze 25 m trefil přesně do šibenice  - 0:1. O deset minut později utekl po levém křídle Zb. Smolík, dostal se až do vápna Okuly, přesně přihrál před branku a pro Pavla Staňka nebyl problém nastavit nohu a dát svůj druhý gol - 0:2 ! Domácími hráči to otřáslo, byli hodně nervozní, hráli nedisciplinovaně, sbírali jednu ŽK za druhou, prakticky se jen bránili. V 60. min. to bylo již 3:0 pro Mochtín, když po centru z VPK hlavou poslal do šance T.Babka Zdeňka Pláničku a ten ji využil. Byl u míče dříve než-li domácí golman Moravec, schylovalo se k debaklu Okuly. Ta šla v 66. min. dokonce do deseti, když  po dalším faulu a druhé ŽK a následné ČK musel předčsaně pod sprchy Mir. Bastl ! Trest pro Okulu přišel za tři minuty, kdy Jirka Flodr poslal z VPK do vápna Okuly prudký a přesný centr, ze kterého míč prošel houštinou hráčů a skončil v síti - 0:4 ! Na 5:0 pro Mochtín mohl zvýšit v 77. min. opět Pavel Staněk po přihrávce Zb. Smolíka, ale tutovku doslova "zazdil".  Přesto na ní došlo a to v 80.minutě, kdy z chyby domácí obrany těžil náš kapitán Jiří Dolejš, obešel nejen stopera, ale i vyběhnuvšího branáře Moravce a zavěsil - 0:5 ! Stejný hráč pak měl na své pravačce šestý gol minutu před koncem, ale jeho dělovka ze 20 m, po úniku a přesné přihrávce T.Babky, skončila na spojnici břevna a tyče domácí branky!   Zápas odřídila trojice rozhodčích : Maroušek, Filinger, M.König, DS Jindra, ŽK 7:3 , ČK 1:0 (Bastl), 100 diváků. Sestava : Riška (po dlouhé odmlce a na jaře prvně v sestavě zaskočil za P.Rajtmajera), Staněk, Flodr, Cihlář, Švátora P. (55. Žiak J.), Šťastný (46. Špindler), Babka, Dolejš Ji., Bejvl, Plánička (76. Schejbal), Smolík, branky : STANĚK Pavel - 2, PLÁNIČKA Zdeněk, FLODR Jiří, DOLEJŠ Jiří - po 1.

..Zítra v neděli 1.6.2014

přijďte povzbudit naše dorostence a muže "B".  Oba zápasy hrají naši doma v Mochtíně, od 10,00 hod. je na pořadu zápas KS dorostu Mochtín - Dlouhá Ves a od 17,00 hod. III.třída mužů Mochtín B - Svéradice B.