Nedělní (13.4.) zápasy našich dorostenců i mužů "B" na domácím hřišti v Mochtíně dopadly na výbornou. Dorostenci porazili výborné Blovice a opět jsou ve hře o čelo tabulky Krajské soutěže, muži "B" si poradili se Sokolem Hartmanice, stále drží druhou pozici ve III.třídě za Sokolem Měcholupy.

..KS dorostu, sk. B  -  Sokol Mochtín - Sokol Blovice  6:4 (2:2).  Byl to zápas výborné úrovně a to zásluhou obou celků, které patří ke špičce tabulky této skupiny krajské soutěže. Hosté v čele s výborným Lukášem Krásným (v sobotu dal v zápase KP hatrick za Klatovy proti Rokycanům, za které hraje na střídavý start) měli dlouho navrch. Vedli čtyřikrát vždy o branku, ale naši kluci dokázali vždy vyrovnat a v 70.minutě šli brankou Davida Buriana poprvé do vedení 5:4. Tento gol hodně nahlodal sebevědomí hostů z Blovic, kteří se sice začali snažit o vyrovnání, ale naši kluci hráli dobře, do šancí je již nepustili. Naopak, v 82.min. se dostal do samostatného únku Zbyněk Smolík (nejlepší hráč Mochtína), který byl v zakončení faulován golmanem hostů, kopala se penalta. Zbyněk jí sám proměnil, jistil výhru Mochtína. Rozhodčí Ji. Klička, ŽK 3:1, 30 diváků.Branky Mochtína : Zbyněk Smolík 4 (1 z pok. kopu), Jakub Hadáček, David Burian.

Tabulka KS dorostu se po tomto kole hodně vyrovnala, protože nečekaně prohrály vedoucí Chanovice se Stodem. Do čela se opět vrátila Dlouhá Ves (39 bodů), 2. Chanovice (37), 3. Blovice (36), 4. Mochtín (36), atd.

... III. třída mužů  - Sokol Mochtín B - Sokol Hartmanice  4 : 1 (2:0). Náš tým potvrdil roli favorita, ale lehké to neměl. Soupeř hrál s nasazením a dost tvrdě, někdy až zákeřně. Naštěstí již v 11.min. otevřel skore náš Michal Reitmaier a ve 26. min. pak po pěkné akci a nahrávce M.Matouška zvýšil na 2:0 Jan Potužník, Mochtín byl v pohodě. Třetí gol ale do poločasu nepřišel a to byla škoda. Po přestávce naše mužstvo hodně polevilo, kombinace z 1.poločasu se vytratila a to vyhovovalo soupeři, který začal zlobit. Naštěstí se do zakončení moc nedostával, navíc, v největším náporu Hartmanic, přišla ideální přihrávka na střídajícího Jar. Pretzelmayera, který od půlky šel sám na hostujícícho golmana a svůj brejk zakončil mazácky - střelou k tyči zvýšil na 3:0 pro Mochtín ! V 82.min. pak Ondra Sukovatý nevídaným lobem ještě zvýšil na 4:0, ale poslední slovo měli hosté. V samotném závěru se po chybě naší obrany dostal k zakončení L.Soudek, upravil stav na konečných 4:1.  Rozhodoval mladíček Jan Jakš ze Sušice, ŽK 1:5, 50 diváků. Výhrou si naše záloha pojistila 2.místo v tabulce, bohužel, se zraněním kolena musel do nemocnice náš Michal Kloupar a nevypadá to s ním dobře, má poškozený miniskus ! Přejeme mu brzké uzdravení. Sestava : Kloupar (46. Rajtmajer), Hrudička (46. Pretzelmayer Jar.), Bláha, Javorský, Žiak J., Žiak M., Zahradník (80. Bejvl), Reitmaier, Sukovatý, Potužník, Matoušek. Branky :  REITMAIER Michal, POTUŽNÍK Jan, PRETZELMAYER Jaroslav, SUKOVATÝ Ondřej - po 1.

Venku v Měčíně zahájili své mistrovské jaro také naši st. žáci. Měčín vede tabulku OP a své postavení potvrdil, vyhrál nad Mochtíněm 4:1.

TRENINKY :

..dorostenci - v úterý a čtvrtek od 17,30 hod.

.. muži  - v úterý a pátek od 18,00 hodin.