Nepříjemnou porážku museli skousnout naši muži "A" ve Spáleném Poříčí, kde v sobotu 12.4.2014 prohráli 0:6 ! Domácím hráčům se tak podařila odveta za loňský podzim 2013, kdy Sp.Poříčí prohrálo v Mochtíně 1:6.

.. I.A třídy mužů Sokol Spálené Poříčí - Sokol Mochtín  6:0 (3:0). Náš tým má velké problémy se sestavou. Má několik zraněných klíčových hráčů, dva další (Ji.Dolejš a T.Dolejš) si navíc museli plnit pracovní povinnosti a tak do Sp.Poříčí odcestovalo jen 12 hráčů, ale bez 6 hráčů základu. Přišel pomoci i St. Jarabica, který prakticky nehrál od jara minulého roku, do hry musel naskočit od začátku i náš mladík - dorostenec Jan Žiak.  I přes tento handicap však naše mužstvo drželo s domácím Sokolem dlouho krok, vypadalo to na vyrovnaný boj bez branek. Jenže, přišla 33.minuta, závar před naší brankou a smolná teč našeho obránce P.Švátory , který nasměroval míč do vlastní branky - 1:0. Domácí to povzbudilo, náš tým šel naopak do útlumu a během dalších šesti minut znovu dvakrát inkasoval ! Po přestávce se domácí plných 25 minut pořádně nedostali za půlku. Mochtín byl lepší, držel míč na svých kopačkách, ale do zakončení se nedostával, nepříznivé skore  se neměnilo. To domácí měli  v následných minutách úplně jinou produktivitu. Procházeli do útoku především po naší pravé straně, kde nestíhal, hlavně pro své zranění (nebyl již nikdo na střídání !), Petr Švátora. Třikrát, jak přes kopírák, domácí utekli po pravém křídle, přesně odcentrovali před naší branku a třikrát z takovýchto akcí golově zakončili - skore během osmi minut navýšili na hrozivých 6:0 ! Utkání odřídila trojice rozhodčích : Pohančeník, Rubáš, A.Fanfule, DS p.Rauch, hrálo se slušně, bez karet, 100 diváků.

K našim nejlepším hráčům patřil především Pavel Staněk, ale od 27.min. dohrával s velkým sebezapřením, pravděpodobně se zlomeným malíčkem na ruce, který mu soupeř prošlápl. Na tento zápas je zapotřebí co nejrychleji zapomenout, tým se musí začít připravovat a soustředit se na další dva následující zápasy, které ho čekají doma a to s FK Žihle a Keramikou Chlumčany ! Ty budou pravděpodobně rozhodovat o dalším osudu našich fotbalistů v I.A třídě.

Sestava Mochtína : Rajtmajer, Švátora P., Cihlář, Staněk, J.Žiak, Zahradník, Jarabica, Šťastný, Schejbal (68.M.Žiak), Smolík, Plánička

.. v Pačejově zahájili mistrovské jaro 2014 i naši mladší žáci. Nehráli špatně, měli dost velkou smůlu, když nastřelili 2x tyč a 1x břevno, ale nakonec prohráli 1:3. Čestný gol vsítil Martin Kapusta.

V neděli 13.4.2014

přijďte do Mochtína povzbudit naše fotbalisty v dalších bojích o mistrovské body.

.. od 10,00 hod. se hraje KS dorostu - Mochtín - Blovice

.. od 16,30 hod. utkání III.třídy mužů - Mochtín B - Hartmanice