Nedělní dvojzápas v Mochtíně přinesl našim fotbalistům jen dva mistrovské body. Dorostenci totiž v důležitém souboji o čelo tabulky prohráli nečekaně hladce s Chanosem Chanovice 0:3, naplno nebodovalo ani naše "B" družstvo mužů. To uhrálo s Bezděkovem jen bezbrankovou remisu, naštěstí ale naše záloha byla úspěšná v následných pokutových kopech, do tabulky III.třídy si připsala 2 mistrovské body.

Neděle 30.3.2014

.. KS dorostu - So Mochtín - Chanos Chanovice   0 : 3 (0:2). Našim fotbalistům se tentokráte nepodařilo zopakovat výhru z Chanovic z loňského podzimu. Soupeř hrál dobře v obraně, podnikal nebezpečné protiútoky a navíc mu vycházelo zakončení. To samé se nedá říci o našich dorostencích. Měli sice územní převahu a více míč na svých kopačkách, nedokázali však z vypracovaných šancí (a měli jich více než-li soupeř) skorovat. Někteří hráči hráli zbytečně na sebe, citelně chyběl konstruktivní (nemocný) David Burian i někteří další hráči. Chanos podal kolektivnější výkon, byl navíc maximálně úspěšný v zakončení, vyhrál jednoznačně. Rozhodčí Roman Bína z Klatov, ŽK 0:1, za hosty skorovali Klas, Beránek a Chalupný, 20 diváků. Tabulku KS vede Dl.Ves, před Mochtín se bodově těsně dostaly Chanovice a také Blovice. Příští neděli zajíždí náš dorost k derby do Nýrska.

..III. třída mužů  -  Sokol Mochtín "B" - TJ Bezděkov   0:0 , na pok. kopy 4:3. Naši fotbalisté začali lépe, měli územní převahu a i několik slibných šancí na gol. Především pak při rohových kopech, kdy Pavel Staněk dvakrát smolně trefil tyč bezděkovské branky. Bezděkov ale postupně vyrovnával hru a tak naši trenéři provedli v poločase změny v sestavě. Ty sice přinesly mírné zlepšení, ale  zakončení opět chybělo. O několik střel se pokoušel střídající Zahradník, slibně vypadalo i solo našeho obránce Aleše Hrudičky, ale na přesnou střelu z výhodné pozice již neměl sílu. Utkání, které mělo jen průměrnou úroveň, tak skončilo bezbrankovou remisou a následovaly penalty o druhý, bonusový bod. V těch byli naši fotbalisté úspěšnější, proměnili je : Zahradník, Staněk, Plánička a M.Žiak, vyhráli je 4:3, když 1 penaltu náš golman M.Kloupar chytil, tu další pak dal kapitán hostů Zhwakin vedle. Utkání odřídil r. Lubomír Kurc, ŽK 1:3, 50 diváků. Sestava Mochtína :  Kloupar, Bláha, Staněk, Hrudička, Javorský (75. Bejvl), Gajdušek (46.Zahradník), M.Žiak, Sukovatý (46. Nováček), Plánička, Reitmaier (46. Zimmermann), Potužník (88. J.Žiak)

TRENINKY dorostu budou tento týden v Mochtíně v úterý a  čtvrtek od 18,00 hod.

TRENINKY mužů pak v úterý a pátek od 18,00 hodin.