Mochtínské áčko čeká již následující neděli 9.3.2014 domácí 1. jarní mistrovský zápas I.A třídy a tak nedělní utkání (2.3.) v Mrákově bylo prakticky generálkou na mistrovské jaro 2014. Poprve se do herní přípravy zapoji i "B" tým mužů, který prohrál v sobotu 1.3. v Zavlekově 1:2, druhý den dopoledne si to pak na domácím hřišti v Mochtíně rozdali znovu hráči "B" týmu So Mochtín proti mochtínskému dorostu.

SO 1.3. - přátelsky Sokol Zavlekov - Sokol Mochtín "B"   2 : 1 (2:0). Pro řadu našich hráčů to byl ostrý start do jarní sezony, protože neabsolvovali prakticky žádnou zimní přípravu, a nebo jen minimální. To se také zcela evidentně muselo projevit na jejich hře. První poločas byl vyrovnaný,ale goly dávali (po chybách naší obrany) jen domácí, vedli 2:0. Po prostřídání v poločase se náš tým herně zvednul, dal kontaktní gol, ale srovnat se mu nepovedlo. V závěru utkání měli navíc domácí šanci zvýšit své vítězství z přísně nařízené penalty, ale tu jim náš golman M.Kloupar chytil. Sestava : Kloupar, J.Žiak, Bláha, Cimerman, Javorský, Sukovatý (46.Burian), Křivánek (46.M.Žiak), Šťastný (46.Kotlan), Rajtmajer, Potužník, Nováček (46.Rašek), branka : RAŠEK Josef, rozhodčí Jiří Švátora.

NE 2.3. - treninkový zápas  So Mochtín "B" muži - So Mochtín dorost - bez udání brankového stavu. Hráno oboustranně slušně, ale bez velkého nasazení.  Za "B" tým nastoupilo několik dalších hráčů, kteří v sobotu do Zavlekova nemohli, ti, kteří měli sobotní utkání v nohou, na těch to bylo patřičně znát. Pro naše dorostence to byla první jarní herní příprava, čekají je však další, kvalitní soupeři.

NE 2.3. - Sokol Mrákov - Sokol Mochtín  1:1 (1:1). Generálka našeho týmu před prvním mistrákem doma s Městam Touškov nepřinesla z naší strany žádný oslnivý výkon. Prakticky všichni hráči měli velké potíže s terénem místního hřiště, míč je neposlouchal jako na umělce v Sušici, či Blatné, navíc se brzo přizpůsobili hře domácího týmu a to byla chyba. I tak bylo utkání přínosem.Do vedení se dostal Mochtín ve 20.minutě, kdy se po přihrávce T.Babky zapsal do listiny střelců Zdeněk Plánička. Domácí ale vzápětí vyrovnali laciným golem na 1:1, když těžili z obrovské hrubky našich obánců. V úvodu II.poločasu měl Mochtín dvě velké golovky, ale ani T.Babka, ani J.Schejbal je nevyužil. Navíc, od 60.min. hrálo naše mužstvo jen s 10 hráči, protože trenér Ji.Toman nechtěl riskovat polozraněné Ji.Flodra a Ji.Dlejše. Pak byly golové šance na obou stranách, Mochtín jich měl více, ale golů se již fanoušci obou mužstev nedočkali. Sestava : Rajtmajer, Dolejš T., Staněk, Šťastný,  Cihlář, Flodr (do 60.min.), Babka, Špindler, Plánička, Smolík, Dolejš Ji. (46.Schejbal), branky : PLÁNIČKA Zdeněk - 1

TRENINKY v tomto následném týdnu :

DOROSTENCI - v úterý 4.3. od 18,00 hod. tělocvična Gymnázia v Klatovech, ve čtvrtek 6.3.2014 od 18,00 hod. v Mochtíně.  (POZOR další změna ! Přípravný zápas v Mrákově se definitivně bude hrát v neděli 9.3. od 13,00 hodin !

MUŽI "A" i "B"  - na hřišti v Mochtíně vždy od 18,00 hod. v úterý - středu a pátek !!!

(v SO 8.3. hrají od 14,30 hod. v Hradešicích přátelák naši muži "B", v NE 9.3. pak "A" muži hrají doma 1.mistrák I.A třídy s Městem Touškov  - zač. ve 14,30 hod.)