Ve čtvrtek 27.2.2014 odehrálo áčko mužů So Mochtín poslední (odložené) utkání zimního turnaje "O pohár starosty města Sušice" na UMT v Sušici s místní TJ Sušice. Byl to přímý souboj o konečnou 2.příčku v tabulce, protože vítěz - FK Horažďovice již byl znám dopředu, stejně i tak  4.místo, které obsadil Start Luby.  Hrálo se při umělém osvětlení, náš tým nebyl kompletní, přesto podal proti divizní Sušici velmi kvalitní výkon a dokonce sahal po vítězství, či remise !

TJ Sušice - Sokol Mochtín  6 : 4 (2:2).  Domácí začali náporem, náš tým pozorně bránil, ale ve 13.minutě neuhlídal domácíhio kanonýra Radka Kočího, který ač tísněn,  z otočky z 18 m trefil šibenici Rajtmajerovy branky - 1:0. Mochtín ale o sedm minut na to srovnal na 1:1, když se ze 35 m (!) z VPK přesně k tyči trefil Pavel Staněk !Rychlý, kombinační fotbal od obou týmů pokračoval, byly i šance. Jednu z nich, ve 30 min. využili domácí, když únik po pravé straně a přesnou prudkou přihrávku zakončil Imrich Varga, Sušice znovu vedla. Našim hráčům ale opět stačilo sedm minut na to, aby se stav znovu srovnal. Důrazný V.Špindler se dostal ve vápně soupeře k zakončení, jeho střelu sušický golman vyrazil, míč však z těžkého úhlu vrátil do branky náš Jirka Flodr -  2:2. Po přestávce oživil naši hru Jiří Dolejš, který to dříve na zápas z práce nestihnul. Domácí obrana byla několikráte pod tlakem, přišly i její chyby. Tu jednu využil Jan Kul v 50. minutě, prošel do vápna a šikovně zakončil k tyči - 2:3 ! O pouhé čtyři min. na to mohl J.Kul skore ještě navýšit, ale vyraženou střelu Ji.Dolejše zakončoval z voleje jen těsně branky. Mochtín byl na koni (ke 2.místu mu stačila remisa),ale škrt "přes rozpočet" mu přinesla 65.minuta, kdy si pan rozhodčí vymyslel penaltu (za nastřelení našeho ležícího hráče v pok. území), kterou bezpečně proměnil domácí Radek Kočí, srovnal na 3:3. Tato branka dostala domácí znovu do hry, během dalších čtyř minut vsítili další dvě branky (po rohu volný J. Melka) a střelou ze 25 m k tyči (J.Králík), rázem to bylo 5:3 pro Sušici. Mochtín to nezabalil, hrál stále aktivně, útočně. Odměnou mu byla další branka Jana Kula v 77.minutě, na které měl opět svůj podíl Jirka Dolejš. Mochtín dál bojoval, chtěl vyrovnat, ale to se nepovedlo. Naopak, V 85. min. přišla ztráta míče našeho stopera, zkušený Pavel Švec šel sám na našeho golmana a své solo proměnil - upravil na konečných 6:4. I přes porážku zanechal Mochtín v Sušici velmi dobrý dojem. Hráno slušně, bez karet, rozhodoval Jos. Abrahám. Sestava Mochtína : Rajtmajer, T. Dolejš, Cihlář, Staněk., P.Švátora, Špindler, M.Žiak (46. Gajdušek), Flodr (80.Schejbal), Kul, Smolík, Schejbal (46.Ji.Dolejš) - branky : Jan KUL - 2, Jiří FLODR, Pavel STANĚK.

K poslední herní přípravě (před mistrovským jarem 2014)zajíždí muži "A" So Mochtín v neděli 2.3.2014 do Mrákova, kde od 14,00 hod. odehrají přípravný zápas s místním Sokolem. K utkání se pojede auty, společný odj. z Mochtína bude ve 12,30, z KT od pošty ve 12,40 hod. Nominace : Rajtmajer, Staněk, Cihlář, Dolejš Ji. a T., Flodr, Plánička, Babka, Špindler, Smolík, Kul, Schejbal, Kotlan (?), Hnojský (?)

MUŽI "B" - odehrají svůj první přípravný zápas v sobotu 1.3.2014 v Zavlekově a to od 10,00 hod. K utkání se jede auty, společný odjezd z Mochtína bude v 8,45 hodin. Spoleháme na maximální účast hráčů "B" týmu mužů + je doplní někteří dorostenci.

V neděli 2.3.2014 pak proběhne na hřišti v Mochtíně přípravné utkání So Mochtín "B" (muži) - Sokol Mochtín (dorost) ! Začátek je v 10,00 hodin - sraz hráčů do  9,15 hod.

  Další vyjednané zápasy pro naše muže "B" a dorostence : v sobotu 8.3. od 14,30 hod. Hradešice B - Mochtín B, v neděli 9.3. od 10,00 hod. dorostenci Mrákov - Mochtín, v sobotu 15.3. od 12,00 hod. na umělce v Sušici dorostenci Sušice - Mochtín a od 15,00 hod. muži Vrhaveč A - Mochtín B . Pak již i pro tyto naše týmy začíná mistrovské jaro - dorost zahajuje v So 22.3. ve 12,00 hod. v Merklíně, muži "B" v So 22.3. v 15,00 hod. na Týnci.

Muže "A" čeká již 1.mistrák I.A třídy doma v NE 9.3. od 14,30 hod. s Městem Touškov a v NE 16.3. od 14,30 hod. v Křimicích - atd. - rozlosování bude v kabinách a také co nejdříve na našem webu.