V sobotu 8.2.2014 se "A" muži Sokola Mochtín utkali v Sušici na umělé trávě s Okulou Nýrsko. Byl to zápas v rámci zimního turnaje "O pohár starosty města Sušice 2014", který vyřešil prvního postupujícího do finalové skupiny. Stal se jím Sokol  Mochtín, který vyhrál nad Okulou 2:1 a do závěrečných finalových bojů postupuje z 1.místa ze skupiny "B". Naši fotbalisté uhráli ze 3 zápasů 9 bodů a skore 7:2. Nýrská Okula porážkou pravděpodobně postup do finalové skupiny ztratila. Má sice na kontě 3 body, ale hodně pasivní skore 3:7, které bude rozhodující.

V této skupině "B" se hraje v neděli 9.2. ještě jeden zápas a to Strážov - Luby a blíže mají k postupu do final. skupiny fotbalisté SK Strážov, kterým stačí remisa, nebo i porážka o 2 branky. Luby jsou zatím po dvou zápasech bez bodu, k postupu by jim však stačilo vyhrát 3:0, to však jednoduché nebude. Uvidíme.

Ve skupině "A" je na tom zatím nejlépe FK Horažďovice, který dnes (8.2.) porazil Nepomuk 2:0 a usadil se v čele tabulky se 7 body a skorem 5:1. Šanci na postup ze 2.místa má pořádající Sušice, v neděli 9.2. jí ale ještě čeká těžký soupeř - SK Klatovy.

A v neděli 9.2.2014 to dopadlo v Sušici následovně (doplňuji dodatečně na základě zaslaných oficielních výsledků) : ve sk. A Sušice porazila Klatovy 4:1 a vyhoupla se do čela tabulky se 7 body, ale s lepším skorem před FK Horažďovice. Nepomuk je s 3 body třetí, Klatovy na 4.místě bez bodu. Ve sk. B dokázaly Luby porazit 4:1 Strážov a tento výsledek o 3 branky jim zajistil 2.místo v tabulce se skorem 5:5, 3. Strážov má též 3 body, ale skore 6:7, 4. Nýrsko má 3 body a skore 3:7. Znamená to, že 1.Sokol Mochtín s 9 body bude hrát v sobotu v Sušici s FK Horažďovice, o týden později (asi v neděli 23.2., nebo v týdnu) pak ještě se Sušicí. Vše ještě bude upřesněno.

8.2. - Sokol Mochtín - SKP Okula Nýrsko   2 : 1 (1:1). Utkání začalo ve svižném tempu, oba týmy se tlačily do útočení, Mochtín byl ale v ofenzivě aktivnější a přesnější. Vyplatilo se. Již ve 12.minutě se dostal nečekaně snadno do průniku do vápna Okuly Jan Kul a z pravé strany přesnou střelou k tyči z 8 metrů otevřel skore - 1:0. Hra se pak odvíjela převážně od vápna k vápnu, obrany obou mužstev pracovaly dobře, šancí na gol bylo pramálo. Ve 30.minutě ale dostal přesnou, kolmou přihrávku mezi naše stopery rychlonohý Ivo Gyorgy, prošel s míčem rychle do vápna, kde byl přistrčen našim vracejícím se Ji.Dolejšem a rozhodčí Abrahám nezaváhal - nařídil pokutový kop. Ten s přehledem sám faulovaný hráč Okuly proměnil, srovnal na 1:1. Zbytek prvního poločasu přinesl vyrovnanou hru a žádnou změnu skore. Ve druhé části hry šli do hry i naši tři náhradníci, pár akcí se našemu týmu povedlo, ale mírnou převahu začala mít Okula, které remisa na postup ze skupiny nemusela stačit, potřebovala vsítit vítězný gol. V 68.minutě ale mohla znovu inkasovat, když střídající Zd. Plánička zachytil chybnou rozehrávku Nýrska, nebojácným průnikem (40 m) prošel až do vápna, ale jeho křižná polopřihrávka - polostřela skončila těsně vedl tyče Nýrska, dobíhající Gajdůšek ji nestačil usměrnit do sítě. Hosté pak šli jednoznačně do ofenzivy , chtěli zápas rozhodnout. Nejblíže měli k vítězné brance v 80.minutě, kdy po průniku zleva prudce I.Gyorgy zacentroval před mochtínskou branku, Jar. Cihlář v pádu hlavou míč odvracel na roh, ale trefil tyč vlastní branky. Nic z toho nakonec nebylo. O osm minut později dostal naopak na druhé straně až moc volného prostoru ve vápně Okuly náš Tomáš Babka, který křižnou střelou rozvlnil síť nýrské branky - dal vítězný gol na 2:1 !Rozhodčí Josef Abraham, ŽK 0:1.  Sestava Mochtína : Rajtmajer, Švátora P., Cihlář, Flodr, Špindler, Dolejš Ji., Dolejš T., Kul (55. Gajdušek), Babka, Smolík (72. Burian), Schejbal ( 46.Plánička ), branky : KUL Jan, BABKA Tomáš

Další utkání sehraje So Mochtín na UMT v Sušici pravděpodobně v sobotu 15.2.2014 od 15,00 hod. s 2.týmem konečné tabulky skupiny B (bude znám po neděli 9.2.) - vše ještě upřesníme.

TRENINKY mužů budou v následujícím týdnu jen dva (vypádává čtvrteční trenink v tělocvičně v KT v Gymnáziu - je tam zavřeno) a to v úterý 11.2. od 18,00 hod. v Klatovech u ZS (běhání, sauna, výřivka) a v pátek 14.2. od 18,00 hod. v Mochtíně (treninkové hřiště, popř. umělka). A znovu připomínám některým hráčům "B" týmu, že je potřeba se co nejrychleji do treninkového procesu zapojit !!! Bez trenování se nedá hrát pořádně ani IV. třída !

TRENINKY dorostenců  se na následující týden též mění a to : ruší se tělocvična v úterý v Gymnáziu v KT, ale tělocvična pro dorostence je zajištěna (Čapkovka v KT) na pondělí  10.2. od 15,45 hod. a na čtvrtek 13.2. od 17,45 hodin.

Dorostenci mají prázdniny a tak od nich očekáváme nejen maximální účast na dorosteneckých trenincích v pondělí a ve čtvrtek, ale i na trenincích mužů v úterý a pátek !