Nedělní derby utkání Hrádek - Mochtín překvapení nepřineslo. Mochtínské áčko potvrdilo své dosavadní postavení uprostřed tabulky I.A třídy, porazilo domácí Svatobor Hrádek, který tabulku uzavírá na sestupové 15.příčce,  hladce 3:1.

..22.5.2022 - mistrovsky I.A třída mužů Svatobor Hrádek - Sokol Mochtín  1 : 3 (0:2).
Kdo čekal nelítostnou bitvu o každý metr hřiště a tvrdé osobní souboje o každý míč, ten byl tentokráte zklamán. Nic takového k vidění nebylo.  Domácí Svatobor má za sebou nepovedenou sezonu, dohrává soutěž s mladíky v sestavě a očividně je smířen se sestupem do I.B třídy. Mochtín tak měl ulehčenou úlohu, hrál uvolněně, měl celý zápas převahu a spoustu šancí na gol. Nakonec proměnil jen tři a to mu stačilo k očekávanému zisku všech mistrovských bodů.
       Skore otevřel již v 9.minutě parádní střelou do šibenice ze 20 m Zdeněk Plánička - 0:1. Pak zvonila tyč domácí brány po zakončení Jar. Pretzelmayera a golem neskončila ani šance dalšího našeho útočníka Jana Šafránka. Až ve 26.min. se prosadil Jan Žiak, upravuje na 0:2 pro Mochtín. Domácí v 1.poločase zahrozili jen při dvou rohových kopech, které kopali, jinak byli neškodní. I po přestávce se hrálo pod taktovkou našeho týmu, zápas se prakticky jen dohrával. V 77.min. zvyšuje na 0:3 po závaru před domácí bránou opět Jan Žiak, ale poslední změnu skore obstaral domácí 15 letý mladíček Pavel Illek, který přítomné fanoušky fotbalu potěšil nevídanou střelou ze 25 m, která skončila přesně v šibenici mochtínské brány. Upravil tak stav na konečných 1:3.
       Zápas odřídil p. Karel Nesvadba, na lajnách mu asistovali Antonín Liškutín a Jan Kraus, DFA byl p. Josef Vyhnálek, ŽK 0:1, 130 diváků. Sestava Mochtína : Blahník Matyáš, Bejvl Jakub, Dolejš Jiří, Čeleda Jiří, Blažek Petr, Smolík Zbyněk (56. Osvald Jaromír), Žiak Jan, Lysek Jakub, Pretzelmayer Jaroslav (77. Prokop Marek), Plánička Zdeněk (90. Švátora Petr), Šafránek Jan, branky : ŽIAK Jan - 2, PLÁNIČKA Zdeněk

POZVÁNKA  na další mistrák I.A třídy mužů našeho  "A" týmu :

.. NE 29.5.2022 od 18,00 hod. v Mochtíně - TJ Sokol MOCHTÍN - FK SVĚRADICE


TURNAJ mladších přípravek - Mochtín 22.5.2022

Z turnaje se odhlásila Sušice a tak si na vzorně připraveném pažitu v Mochtíně zahrála jen tři družstva. Náš tým Sokola Mochtín, vedený trenérem Petrem Tomanem, porazil Nalžovské Hory 7:2 a Klatovy 8:0 a stal se jeho vítězem. Mochtín hrál v sestavě : D.Kubaň,  V.Toman, Němeček, K.Kubaňová - Sádlíková, Janošťáková, Zítek, Podráská, Oulehle, Fleisig

POZVÁNKA na turnaj starších přípravek v Mochtíně :

Uskuteční se v neděli 29.5. od 10,00 hod. a budou na něm startovat :
Klatovy B, Kašperské Hory, Žichovice, Luby C a Mochtín - přijďte se podívat !