Po středeční dohrávce v Milčicích odehrálo mochtínské záložní mužstvo hned v neděli další venkovní zápas na hřišti dlouholetého rivala TJ Svatobor Hrádek s místním béčkem. Po výborném nástupu do tohoto utkání a spoustě gólových příležitostí v průběhu celého zápasu si nakonec odvezlo pouze jeden bod, což je ovšem po vývoji tohoto duelu nakonec ztráta 2 bodů. Opět jsme však doplatili na naši momentálně největší slabinu, kterou je právě proměňování vytvořených vyložených šancí.

5. 5. 2024 - III. třída mužů mistrovsky – TJ Svatobor Hrádek B – TJ Sokol Mochtín B 2:2 (1:1)

Na tento další venkovní zápas jsme měli stejně jako ve středu v Milčicích problémy se sestavou, k zápasu nás nakonec odjelo 14, a to opět díky Petru Tomanovi a Tomáši Královi, kteří nám znovu přišli pomoci. Tentokrát jsme nemohli využít služeb Kuby Bejvla a Honzy Žiaka, takže jsme museli zabojovat o důležité body potřebné k záchraně soutěže pouze s kádrem béčka, ovšem včetně mladých hráčů nastupujících za béčko i za áčko. Na netradičním postu středního obránce (stopera) tak musel nastoupit Radek Smolík, který na tomto, pro něj netradičním a novém postu, podal solidní výkon, ostatní hráčské pozice se o mnoho neměnily oproti ideálnímu složení našeho béčka. Domácí rovněž na tento zápas nevyužili posily z áčka, do zápasu nastoupilo mužstvo Hrádku v „béčkovém“ složení, přestože mu chyběly některé tradiční opory, jen na lavičce začal zápas také zkušený útočník Radek Holeček.

Do zápasu jsme vstoupili famózně, hned z naší první akce již v 1. minutě zápasu vstřelil branku Matěj Kapusta a s našimi nadějemi na tříbodový export bodů z hrádeckého hřiště to vypadlo velmi dobře. Bohužel jsme po této brance malinko vypadli z role, což již bývá naší klasikou, že po vstřelení gólu se většina našich hráčů „ukolébá“ výsledkem a průběhem zápasu, čímž naše mužstvo vypadne tzv. z role. Přesto i nadále bylo naše mužstvo více na míči a kontrolovalo průběh zápasu a také si vytvářelo velké množství ideálních brankových příležitostí ke vstřelení dalších gólů. V 8. minutě zápasu se ovšem v osobním souboji po dopadu na zem poranil v oblasti zad náš kapitán Petr Švátora a musel vystřídat. Tímto střídáním se nám ovšem trochu rozpadlo naše rozestavění. Na hřiště se dostal Petr Toman, který nahradil na místě defenzivního záložníka hrajícího trenéra Jirku Podráského, který se musel zatáhnout ze středu zálohy na post stopera místo zraněného Petra Švátory. Po tomto nuceném střídání přišla nevídaná hrubka Jirky Podráského, který si přebral míč od brankáře Dana Prokopa a chtěl jej rozehrát na levou stranu na Adama Bauera, což se mu však vůbec nepodařilo a nahrál přesně na nohy domácímu útočníkovi stojícímu na čáře šestnáctky, který se po levé straně protáhl kolem našeho chybujícího hráče a naservíroval míč před naší branku na nabíhajícího spoluhráče, který však byl nedostatečně bráněn a kterému se tak podařilo vstřelit vyrovnávací branku na 1:1, to běžela 10. minuta zápasu. Domácí se díky tomu dostali k tomuto gólu velice lehce, pouze po naší neskutečné chybě a také po následném nedůsledném bránění nabíhajícího hráče. Místo toho, abychom začali více běhat a bojovat, tak jsme byli v této části zápasu jako „opaření“. Postupně jsme se z této situace ovšem „oklepali“, znovu jsme zatlačili domácí mužstvo do defenzivy. Bohužel jsme ovšem opět doplatili na výše zmiňované „pálení“ obrovských brankových příležitosti, stoprocentní šanci na gól měli Matěj Kapusta, Jarda Pretzelmayer, ale především smolař tohoto zápasu Jirka Podráský, který po našem nakrátko rozehraném rohovém kopu poslal výborný centr od svého parťáka ze středu zálohy Michala Horského navíc nikým neatakován z hranice penaltového puntíku do „nebes“. V těchto okamžicích se tak „lámal chleba“ tohoto zápasu. Na druhé straně měli domácí hráči 2 samostatné úniky na našeho brankáře Dana Prokopa, vždy opět po našich chybách, Dan si ovšem s jedním nájezdem bravurně poradil, druhý potom „hasil“ tzv. na poslední chvíli Radek Smolík. K poločasové přestávce tak odcházela obě mužstva za nerozhodného stavu 1:1.

Do druhého poločasu jsme tak nastupovali s jasným cílem „urvat“ všechny 3 body do tabulky. Na hřiště se vrátil Petr Švátora a naše sestava se tak navrátila do původního rozestavení od začátku zápasu. Opět jsme se tlačili do ofenzivy, domácí jsme přehrávali, ale zase nám nebylo souzeno proměňovat vytvořené šance. Domácí si v průběhu 2. poločasu vypracovali převážně po rohových kopech náznaky šancí, do ničeho vážnějšího je však naše obrana nepouštěla, přestože se na hřišti ve 2. pločase objevil zkušený domácí útočník Radek Holeček, který naši obranu zdatně prověřil. V 69. minutě utkání se blýskl skvělým volným přímým kopem náš kapitán Petr Švátora, který svojí levačkou doslova vymetl domácímu brankáři „pavučiny ve vinglu“ jeho branky. Po tomto krásném fotbalovém momentu jsme doufali, že už pouze přidáme další branky a zápas dovedeme do vítězného konce. Opak byl ovšem pravdou. Znovu jsme přestali hrát, sice jsme si i nadále připravili nějaké šance, ale také jsme museli myslet na „zadní vrátka“, neboť domácí se pokoušeli z obrany nakopávat míče na svoje velmi rychlé a šikovné útočníky. Bohužel v 85. minutě zápasu jsme nezablokovali na středu zálohy domácího hráče, který nakopnutým přesným diagonálním pasem našel svého spoluhráče na naší levé straně, který utekl Adamu Bauerovi, náš brankář Dan Prokop malinko zaspal s výběhem a domácímu útočníkovi se téměř z nulového úhlu podařilo vyrovnat na konečných 2:2.

Zápasu ovšem remíza neslušela, protože jsme v tomto zápase měli jednoznačně navrch a měli jsme zvítězit. Ovšem slova „nasazení a bojovnost“ jsou u některých našich hráčů zřejmě “sprostými slovy“, neboť takto se o záchranu nebojuje. Nemůžu si přeci v naší situaci „pouze přijít zahrát fotbal a víc mě nezajímá“. Nemá cenu se však v tomto zápase dále „babrat“, je potřeba se připravit na další mistrovský zápas, tentokrát již ve tředu 8. 5. 2024 od 15:00 hodin na domácí půdě v opakovaném zápase proti tradičnímu rivalovi, a to béčku Svéradic, který bude opět důležitým střetnutím v boji o body do tabulky. Ovšem bez patřičné zarputilosti, bojovnosti, nasazení a vůle zvítězit od každého našeho hráče, to bohužel nepůjde. Za výkon v tomto zápase zaslouží pochvalu snad jen s přehledem hrající Radek Smolík, neúnavný Ondra Sedláček a také Michal Horský.

Zápas výborně odřídila trojice rozhodčích ve složení Mazán Jan ml. jako hlavní rozhodčí, jako AR1 zkušený Brůha Radek a jako AR2 Müllerová Michaela. ŽK 0:2, 30 diváků.

Sestava Mochtína: Prokop Daniel – Karlubík Michal, Smolík Radek, Švátora Petr (K) (od 8. minuty do 45. minuty a od 75. minuty Podráský Jiří), Bauer Adam – Podráský Jiří (od 8. minuty do 45. minuty a od 75. minuty Toman Petr), Horský Michal – Sedláček Ondřej (od 70. minuty Kovařík Pavel), Kapusta Matěj, Kovařík Pavel (od 45. minuty Sádlík Martin) – Pretzelmayer Jaroslav (od 80. minuty Král Tomáš)

BrankyTonner Miroslav, Lísa Roman – KAPUSTA Matěj, ŠVÁTORA Petr (VPK)

Zápis o utkání

Utkání soutěže

Tabulka III. třídy 2023/2024

Fotogalerie - Klatovský deník


Další, již zmiňovaný, zápas odehraje naše BÉČKO mužů už ve středu 8. 5. 2024 od 15:00 hodin na domácím hřišti v Mochtíně proti Svéradicím B, což je dohrávka 20. kola ze soboty 13. 4. 2024, kdy byl zápas s tímto protivníkem bohužel nedohrán (byl ukončen ve 26. minutě utkání za stavu 5:0 v náš prospěch) a STK OFS Klatovy nařídila sehrání nového zápasu.