Netradičně ve středu 1. 5. 2024 od 17:00 hodin hrálo béčko mužů TJ Sokol Mochtín v Milčicích, což byla dohrávka 21. kola III. třídy ze soboty 20. 4. 2024, kdy byl zápas odložen pro nezpůsobilý terén. Po výrazné převaze našeho týmu v celém zápase byl konečný výsledek 1:4 pro domácí ještě velmi lichotivý, neboť naše mužstvo si připravilo velké množství šancí ke skórování, ale bohužel, jak už bývá zvykem, je nedokázalo proměnit v branky, protože při jejich proměnění mohlo být tzv. po zápase již po 1. poločase.

1. 5. 2024 - III. třída mužů mistrovsky – TJ Sokol Milčice – TJ Sokol Mochtín B 1:4  (0:1)

Na tento venkovní zápas ve středu 1. 5. 2024 na státní svátek, navíc po májce, jsme měli problémy se sestavou, nakonec se nás sešlo alespoň 13 schopných odehrát tento odložený zápas. V brance nastoupil Dan Prokop, pomoci nám opět přišli Kuba Bejvl s Honzou Žiakem a samozřejmě také „sniper“ Jarda Pretzelmayer, který se po dlouhé době za béčko rozstřílel a dosáhl v tomto zápase na hattrick. Do zápasu rovněž nastoupil všichni naši mladíci. Za pomoc je také potřeba poděkovat Petru Tomanovi, který neplánovaně absolvoval na postu ofenzivního záložníka téměř celý zápas, další díky patří Tomáši Královi, který neváhal a jel s námi do Milčic, aby nás bylo alespoň 13 a měli jsme 2 hráče na střídání. Na lavičce náhradníků tak tentokrát zůstal obvyklý kapitán Petr Švátora a již zmiňovaný Tomáš Král.

Sestava mochtínského béčka si již v posledních zápasech sedla, hlavně však byly ve všech zápasech znát kvality Kuby Bejvla, Honzy Žiaka a také Jardy Pretzelmayera. Od začátku zápasu jsme měli jasnou převahu, což nemohlo uniknout ani přítomným objektivním divákům. Naší slabinou však byla již tolikrát zmiňovaná střelecká nemohoucnost, šance jsme si totiž vytvářeli, ale neproměňovali je. V 1. poločase se ujal pouze únik Jardy Pretzelamyera, který zakončil gólem v síti branky domácích. Pokud bychom vytvořené brankové příležitosti proměnili, mohli jsme k poločasové přestávce odcházet s daleko vyšším náskokem, než bylo pouhých 1:0 v náš prospěch. Domácí se snažili hrozit pouze nakopávanými míči za naši obranu na svoje celkem kvalitní útočníky, což si naše obrana v poklidu pohlídala a soupeře nepustila do výraznější šance.

I ve druhém poločase hrálo záložní mužstvo Mochtína na hřišti prim, ovšem neproměňování šancí bylo opravdu naší „Achillovou patou“. Po stálé herní převaze se nám nakonec podařilo vstřelit 3 góly, 2krát se ještě prosadil Jarda Pretzelmayer, čímž zkompletoval svůj hattrick, a také Kuba Bejvl, který zvyšoval na 2:0. Další šance však zůstaly nevyužity. Domácím se podařilo vstřelit čestný úspěch ke konci zápasu, když odražený míč nádherně trefil domácí záložník, který svojí povedenou střelou nedal našemu brankáři žádnou šanci. Zbytek zápasu se již dohrával, a tak jsme si došli pro zasloužené, velmi důležité, 3 body do tabulky III. třídy.

Za výkon v celém zápase zaslouží pochvalu všichni hráči včetně náhradníků, spolehlivě opět zahrály posily Honza Žiak a Kuba Bejvl, střelecky se 3krát prosadil Jarda Pretzelmayer, ale i ostatní hráči podali kvalitní výkon, výborně zahrál na postu levého obránce Adam Bauer, který předvedl svůj dosud nejlepší zápas, klobouk dolů také před Petrem Tomanem, který se jistým výkonem popasoval s pozicí středního ofenzivního záložníka, na pravé straně hřiště potom velmi dobře fungovala dvojice David Höfler a Ondra Sedláček.

Zápas s přehledem odřídila trojice rozhodčích ve složení Mácal Martin jako hlavní rozhodčí, jako AR1 zkušený Anšlág Petr a jako AR2 potom mladík Bernard Filip, který se prezentoval výborným výkonem, za což mu patří pochvala. ŽK 1:0, 60 diváků.

Sestava Mochtína: Prokop Daniel – Höfler David Josef, Podráský Jiří (K) (od 75. minuty Bejvl Jakub), Bejvl Jakub (od 75. minuty Švátora Petr), Bauer Adam – Žiak Jan (od 75. minuty Podráský Jiří), Horský Michal – Sedláček Ondřej, Toman Petr, Kovařík Pavel (od 80. minuty Pretzelmayer Jaroslav) – Pretzelmayer Jaroslav (od 80. minuty Král Tomáš)

BrankySuda Vojtěch – PRETZELMAYER Jaroslav 3, BEJVL Jakub

Zápis o utkání

Utkání soutěže

Tabulka III. třídy 2023/2024


Další mistrovský zápas odehraje naše BÉČKO mužů v neděli 5. 5. 2024 od 17:00 hodin na hřišti v Hrádku u Sušice se zálohou místního oddílu.

Odjezd z Mochtína v 15:40.