V neděli 8. 10. 2023 remizovalo béčko mužů TJ Sokol Mochtín s nováčkem III. třídy TJ Sokol Milčice 1:1, když před zápasem postavení v tabulce předurčovalo hosty k roli favorita, neboť bodový rozdíl mezi oběma celky byl 10 bodů, což po tomto zápase, kdy se body dělily, zůstalo stejné. V 1. poločase jsme byli lepším týmem a mohli jsme jej vyhrát vyšším rozdílem než 1:0, ve 2. poločase měli více ze hry hosté z Milčic a zřejmě zaslouženě vyrovnali a odvezli si cenný bod.

8. 10. 2023 - III. třída mužů mistrovsky – TJ Sokol Mochtín B – TJ Sokol Milčice 1:1
 (1:0)

Na tento domácí zápas podzimní části soutěžního ročníku 2023/2024 se sešlo 15 hráčů. Kvůli zranění nadále chyběl Pavel Kovařík, také oba brankáři Petr Rajtmajer i z minulého zápasu zraněný Jirka Vláčil, další hráči byli omluveni. Do branky tak musel nestárnoucí Jarda Pavlík, který již dochytával minulý zápas ve Svéradicích, tentokrát předvedl fantastický výkon a měl lví podíl na zisku bodu.

Na domácím trávníku jsme se střetli se soupeřem, který hrál dlouhou dobu IV. třídu, a většina z nás neměla s tímto týmem žádnou zkušenost. Milčice jako nováček III. třídy však již do tohoto zápasu nasbíral velmi dobrých 15 bodů a v tabulce tak měl o 10 bodů více než naše béčko. Do zápasu jsme tak vstupovali se zdravým sebevědomím a chutí získat na domáčím trávníku 3 body, ale také s patřičným respektem vůči tomuto soupeři, který od začátku zápasu ukazoval, že nebude snadným protivníkem. Přesto jsme v 1. poločase hráli velmi dobře a soupeře přehrávali, doplatili jsme však na naši dlouhodobou slabinu, kterou je proměňování vypracovaných šancí. Kdybychom naše brankové příležitosti proměnili, mohlo být o osudu utkání rozhodnuto již po 1. poločase. Bohužel se nám podařilo skórovat jen jednou, když se již ve 13. minutě zápasu po skvěle zahraném rohu naším kapitánem Petrem Švátorou do vzduchu pověsil Jarda Pretzelmayer a hlavičkou nedal hostujícímu brankáři žádnou šanci. Jak již bylo zmíněno, tak to byl jediný gól, který padl v 1. poločase, bohužel pro nás i jediný v celém zápase. Do kabin jsme tak odcházeli s nadějí, že ve 2. poločase přidáme další branky a zápas dovedeme do vítězného konce.

2. poločas jsme ovšem doplatili na další naši slabinu a tou je již několikrát zmiňovaná fyzická kondice, když okolo 70. minuty zápasu začínají někteří hráči tzv. šlapat vodu, přestože jsme do 2. poločasu prostřídali, když na hřiště místo Jirky Švátory na post středního záložníka přišel Standa Strejc, místo Pavla Uldrycha potom na levou stranu zálohy Martin Sádlík, v průběhu 2. poločasu se na hřiště dostali také dva zbývající hráči, kterými byli Adam Bauer s Kubou Smolíkem. Soupeř, který rovněž prostřídal, začal využívat naše špatné dostupování a upadající kondici a postupně přebíral otěže zápasu. Vypracoval si několik stoprocentních šancí, ale v cestě jim stál výborný Jarda Pavlík v naší brance. Také my jsme si připravili nějaké gólové příležitosti, které jsme však v gól proměnit nedokázali. Hostům se povedlo vyrovnat rovněž po rozehraném rohovém kopu, když se míč odrazil za naše velké vápno, kde nikým neatakovaný hostující matador Jaroslav Kubů uklidil míč do naší branky a vyrovnal tak na konečných 1:1.

Remíza byla po průběhu celého zápasu zřejmě spravedlivá, přestože jsme chtěli bodovat naplno, ale zahrát dobře pouze jeden poločas nestačí. Musíme se z toho ponaučit, odstranit naše dvě zmiňované největší slabiny, kterými jsou fyzická kondice a proměňování vytvořených brankových příležitosti. Přesto je třeba všechny pochválit za předvedený výkon, protože se především všichni mladící oproti úvodním mistrovským zápasům zlepšují, největší pochvalu však za tento zápas zaslouží již zmiňovaný brankář Jarda Pavlík.

Zápas výborně odřídila trojice rozhodčích ve složení Bala Petr jako hlavní rozhodčí, jako AR1 Vystrčil Jakub a jako AR2 Anšlág Petr. ŽK 1:2, 60 diváků.

Sestava Mochtína: Pavlík Jaroslav, Smolík Radek, Potužník Ladislav, Podráský Jiří, Höfler David Josef, Biedermann Miroslav, Švátora Jiří, Horský Michal, Uldrych Pavel, Pretzelmayer Jaroslav, Švátora Petr (K), střídali Strejc Stanislav, Sádlík Martin, Bauer Adam a Smolík Jakub

Branky: PRETZELMAYER Jaroslav – Kubů Jaroslav

Zápis o utkání

Utkání soutěže

Tabulka III. třídy 2023/2024


Další zápas odehraje naše BÉČKO mužů v sobotu 14. 10. 2023 od 15:30 hodin v Bolešinech proti místnímu béčku.

Odjezd z Mochtína bude ve 14:20, sraz v Bolešinech ve 14:30.