V neděli 24. 9. 2023 prohrálo béčko mužů TJ Sokol Mochtín v sedmém zápase podzimní části soutěžního ročníku 2023/2024 III. třídy na domácím trávníku v Mochtíně s FK Dukla Janovice B a bohužel tak nezískalo z tohoto zápasu žádný bod, přestože áčko Janovic hrálo ve stejný termín také svůj mistrovský zápas, a tak nemohlo posílit svoje béčko na mochtínském hřišti. Proto jsme do zápasu vstupovali s optimismem a chtěli jsme jednoznačně bodovat.

24. 9. 2023 - III. třída mužů mistrovsky – TJ Sokol Mochtín B – FK Dukla Janovice B 0:4 (0:1)

Na tento čtvrtý domácí zápas podzimní části soutěžního ročníku 2023/2024 nastoupilo naše béčko opět se 16 hráči. Kvůli zranění nadále chyběl Pavel Kovařík a také Petr Rajtmajer, omluveni byli Pepa Rašek, Jirka Peleška a také Petr Kubalík, který nám chyběl na pozici středního záložníka. Místo něj dostal na tomto postu svoji šanci Radek Smolík, který podal velmi dobrý výkon, přestože měl v nohách celý sobotní zápas za áčko ve Svéradicích. Utkání rozhodoval pouze jeden rozhodčí, takže jako AR1 odmával toto utkání na naší straně Jarda Pavlík, který se již nevešel do zápisu jako hráč, přesto mu patří poděkování, že se zápasu zúčastnil jako pomezní rozhodčí. Naše sestava si postupně sedá, obrana již hraje zřejmě v ustáleném složení, v záloze a v útoku však naši hráči ještě rotují.

Po čtyřech získaných bodech v posledních dvou zápasech jsme na domácím trávníku přivítali soupeře, který měl být, a také byl, hratelný, přestože se prezentoval celkově dobrým výkonem a měl na své straně řadu velmi dobrých fotbalistů v čele se středním záložníkem Alešem Keřlíkem, který byl nejlepším hráčem na hřišti, také v útoku hrál velmi dobře hostující Constantin Danescu, autor 2 gólů soupeře.

Od začátku zápasu hosté v Mochtíně předváděli kombinační fotbal a tzv. „tahali za delší konec“, svoje šance ovšem nevyužili nebo je odvrátila naše obrana v čele s brankářem. My jsme se snažili spíše nakopávat míče z obrany na naše útočníky, kteří však míče vepředu tentokrát moc neudrželi, míče se nám tak hned vraceli zpátky. V tento časový úsek se hrála spíše vyrovnaná partie, hosté byli sice o něco fotbalovější, my jsme je však celkem drželi „na uzdě“. Zlom však přišel ve 39. minutě zápasu, kdy na středu hřiště bohužel ztratil míč Matěj Kapusta, hosté vyslali do brejku rychlonohého Marka Švůgra, proti kterému vyběhl náš brankář Jirka Vláčil, hostujícímu hráči se ho však podařilo v souboji o míč přetlačit a naservírovat míč před prázdnou branku, kde dobíhal zcela volný hostující útočník Constantin Danescu, pro nějž již nebyl problém dostat míč do naší sítě. Do konce poločasu se již tento výsledek nezměnil, a tak se do kabin k poločasové přestávce odcházelo za stavu 0:1. Již v průběhu 1. poločasu vystřídal Michala Horského v útoku Pavel Uldrych.

Do druhého poločasu jsme prostřídali, na hřiště se dostali Jarda Pretzelmayer, který vystřídal v útoku našeho kapitána Petra Švátoru, k Jardovi se posunul ze středu zálohy Matěj Kapusta, na střed zálohy přišel střídající Jirka Švátora, Martina Sádlíka na levé záloze nahradil Adam Bauer a místo Mirka Biedermanna se na pravý kraj zálohy přesunul Pavel Uldrych. Ve druhém poločase se opakovala hra z poločasu prvního, od 70. minuty utkání nám ovšem překvapivě docházela fyzická kondice, což je zarážející hlavně u mladých hráčů, přestože 2. zápas za víkend absolvovali Radek Smolík, na pro něj nezvyklém postu středního záložníka, a na levém beku potom David Höfler, kterému začíná tato pozice velmi sedět. Ruku v ruce s tím přicházelo na naší straně ke zbytečným faulům před naší šestnáctkou a hosté kopali spoustu VPK z nebezpečné vzdálenosti. Bohužel z jedné takové situace přišel do našeho velkého vápna velmi dobrý centr, hlavičkový souboj vyhrál opět špatně pokrytý hostující útočník Constantin Danescu, náš brankář i ze zadní tyče dobíhající Jirka Podráský míč neodvrátili od branky a hostující Marek Švůgr míč uklidil do prázdné branky, to běžela 81. minuta utkání. O pouhé 2 minuty později přidal svůj 2. gól Constantin Danescu a v 88. minutě zápasu pečetil výhru hostů střídající mladíček Daniel Šveňha. My jsme si ve 2. poločase převážně zásluhou Jardy Pretzelmayera vytvořili rovněž slibné šance či pološance, proměnit se však žádnou bohužel nepodařilo. Od 70. minuty hrál střídající Kuba Smolík, který nahradil Matěje Kapustu, a ukázal, že se s ním musí počítat a že si zaslouží v následujících zápasech vyšší minutáž na hřišti.

I přes porážku si pochvalu za předvedený výkon zaslouží stoper Láďa Potužník, oba krajní obránci Michal Karlubík a David Höfler, na středu zálohy, dokud mohl, podal dobrý výkon již výše zmiňovaný Radek Smolík, ostatní hráči zahráli tentokrát spíše pod svoje možnosti. Opět chyběla větší bojovnost, nasazení a u některých hráčů potom lepší fyzická kondice, protože to jsou atributy, na kterých se musí stavět, zvláště proti fotbalovějším soupeřům.

Zápas rozhodoval jako hlavní rozhodčí Filip Muknšnábl, na lajnách mu asistovali laici, za nás jako AR1 Jaroslav Pavlík, na hostující straně jako AR2 Václav Keřlík. ŽK 1:1, 50 diváků.

Sestava Mochtína: Vláčil Jiří, Karlubík Michal, Potužník Ladislav, Podráský Jiří, Höfler David Josef, Biedermann Miroslav, Smolík Radek, Kapusta Matěj, Sádlík Martin, Horský Michal, Švátora Petr (K), střídali Uldrych Pavel, Švátora Jiří, Pretzelmayer Jaroslav, Bauer Adam a Smolík Jakub

Branky: Constantin Danescu 2, Švůgr Marek, Šveňha Daniel

Zápis o utkání

Utkání soutěže

Tabulka III. třídy 2023/2024


Další zápas odehraje naše BÉČKO mužů v sobotu 30. 9. 2023 od 13:00 hodin ve Svéradicích proti místnímu béčku.
Odjezd z Mochtína bude v 11:30.