V neděli 27. 8. 2023 prohrálo naše béčko mužů i třetí zápas podzimní části soutěžního ročníku 2023/2024 na domácím trávníku v Mochtíně s TJ Měcholupy B 2:9.

27. 8. 2023 - III. třída mužů mistrovsky – TJ Sokol Mochtín B – TJ Měcholupy B 2:9 (0:4)

K tomuto druhému utkání na domácím hřišti v Mochtíně v podzimní části soutěžního ročníku 2023/2024 nastoupilo naše béčko opět s 16 hráči, což je maximum hráčů, kteří se mohou napsat do zápisu o utkáni v rámci hokejového střídání. Sestava domácích byla tentokrát velkým oříškem pro trenérské duo, nicméně v obraně nastoupili mladí a rychlí hráči (s výjimkou předstopera Jirky Podráského), ve středu zálohy spolu hráli poprvé mladíci Pavel Kovařík a David Höfler, poprvé v základní sestavě nastoupil Mirek Biedermann, netradičně v útoku s ním hrál také kapitán Petr Švátora, který na tomto postu do svého střídání zahrál velmi slušně. Hosté přijeli do Mochtína ve zkušené sestavě, v zápisu o utkání bylo 7 měcholupských fotbalistů, kteří byli o den dříve v zápisu měcholupského áčka při vítězství na domácí půdě proti našemu áčku. Další 2 hostující hráči také hrají převážně za áčko. Na naší straně byli pouze 3 hráči, kteří byli na lavičce v sobotním utkání áček obou týmů. Po vyrovnaném úvodu zápasu se dostali hosté do vedení již v 10. minutě a do konce 1. poločasu se trefili do naší sítě ještě 3krát a k poločasové přestávce se tak odcházelo za stavu 0:4 pro Měcholupy B. Některé branky však dle mochtínských hráčů i přihlížejících byly z ofsajdu, bohužel pro nás ani jeden z nich neodmával delegovaný AR2 a pokud není pískán ofsajd, je třeba herní situaci vždy dohrát a nikoliv gestikulovat, že je ofsajd. Ještě v průběhu 1. poločasu střídali Petr Švátora a Michal Karlubík, na jejichž posty přišli do útoku Martin Sádlík a do obrany Jirka Peleška.

Do druhého poločasu jsme opět prostřídali, do hry se dostali Pavel Uldrych a Jakub Smolík, po 10 odehraných minutách na hřiště přišel také poslední střídající hráč Adam Bauer, v průběhu 2. poločasu jsme navíc využili hokejového střídání, takže se hráči protočili v sestavě i na hráčských postech. Na 1:4 snížil střelou z úhlu Pavel Kovařík, z gólu jsme se bohužel dlouho neradovali, neboť hostující hráči proměnili dva brejky a „utekli“ nám na hrozivých 1:6. Za tohoto stavu po vybojovaném míči na měcholupském gólmanovi přidal druhou naši branku Michal Horský. Do konce zápasu však dokázali hostující hráči rozvlnit síť naší branky ještě 3krát. Pořadí střelců branek a časové údaje vstřelení branek však v zápise o utkání nesouhlasí s děním na hřišti, poločasové skóre a konečný výsledek zápasu jsou ovšem v pořádku, a tak jsme opět schytali další výsledkový debakl, když po 3 odehraných kolech máme 0 bodů a hrozivé skóre 3:21!

V tomto zápase jsme opět doplatili na chyby při bránění, pozdní dostupování hostujících hráčů a také na menší bojovnost a nasazení některých hráčů. Opět jsme dostali celkem rychle 1. branku a poté vždy na nějakou dobu vypadneme ze hry, naopak hosté se s každou vstřelenou brankou zklidnili a hráli si svoji kombinační hru s držením míče. Výsledek je strašidelný, dění na hřišti však bylo v určitých časových úsecích zápasu vyrovnané, bohužel pro nás bez patřičného gólového efektu, přestože jsme si nějaké další šance v průběhu celého zápasu ještě vypracovali. Soupeř však předvedl celkově lepší výkon okořeněný 9 brankami, zaslouženě si tak z Mochtína odvezl 3 body. V zápase se i přes konečný výsledek dobře jevil na kraji obrany navrátilec do sestavy Jirka Peleška, na středu zálohy se celkem osvědčili také mladíci Pavel Kovařík a David Höfler, kteří do obrany zahráli celkem solidně, směrem dopředu to však ještě nebylo „to pravé ořechové“, přesto doufáme, že se oba na tomto postu budou zlepšovat a budeme tak mít vyřešenu tuto pro nás palčivou otázku střední zálohy, v útoku zahrál solidně výše zmiňovaný matador Petr Švátora. Všichni mladíci v naší sestavě se v rámci svých možností snažili, což opět ocenili i sami protivníci vyjádřením na jejich adresu, že až se vyhrají a lépe přizpůsobí mužskému pojetí fotbalu, byť na úrovni III. třídy, tak mají dobře „našlápnuto“ a mají před sebou dobrou fotbalovou budoucnost. Důležité je, aby pravidelně trénovali, chodili na zápasy a neodradilo je to, že zrovna nehrají celý zápas, a také to, že momentálně se nám nedaří výsledkově a dostáváme spoustu gólů.

V zápase se bohužel zranil hostující hráč V. Čížek, kterému tímto přejeme brzké uzdravení. 

Zápas rozhodoval mladý arbitr Filip Muknšnábl, na lajnách mu asistovali další dva mladící Ondřej Vávra a Jonáš Javorský, delegátem byl Václav Havlík. ŽK 1:1, 65 diváků.

Sestava Mochtína: Vláčil Jiří, Karlubík Michal, Potužník Ladislav, Podráský Jiří, Smolík Radek, Horský Michal, Höfler David Josef, Kovařík Pavel, Švátora Jiří, Biedermann Miroslav, Švátora Petr (K), střídali Peleška Jiří, Sádlík Martin, Uldrych Pavel, Bauer Adam a Smolík Jakub

Branky: KOVAŘÍK Pavel, HORSKÝ Michal – Kotlan D. - 3, Kovařík K. - 2, Kanta M., Bálek Daniel, Valečka J., Kaňák J.

Další zápas odehraje naše BÉČKO mužů v sobotu 2. 9. 2023 od 14:00 hodin v Hartmanicích.
Odjezd z Mochtína bude ve 12:30.